Laptop için tavsiye....

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
beautiful_member
16-08-2005, 08:58   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj

Mrb arkadaşlar
ben laptop almayı düşünüyorum ve bakmaya başladım.Ama sizlerinde  tavsiyelerini almak istiyorum.Almak istediğim ürünün fiyatı önemli değil ama tavsiyelerinizi belirtirkende  fazla uçmayın.Sonuçta  herkes  en iyisini ve  en fiyatlısını almak ister  bunu  düşünerekten bana tavsiyelerde bulunursanız  sevinirim.Bide  ev kullanıcısı değilim bunuda  göz  önünde bulundurun..Tavsiyede  bulunmak isteyenlere şimdiden teşekkür  ettimm....

Kapalı Hesap (8034)
16-08-2005, 13:20   |  #2  
Kapalı Hesap
237 mesaj

asus un modellerine bir bak 6-7 saat pil ömürleri var

jaina
17-08-2005, 23:11   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,406 mesaj

İlk olarak alacağın laptopu hangi amaçlarla kullanacaksın?

Eğer iyi olsun, az olsun ama gene de ben onlada oyun oynarım diyorsan alacağın bilgisayarın en azından 6600go ekran kartın ya da x700 türü bir kart sahibi olmasına dikkat et.

İşlemci olarak bence sonoma 1.6/1.7 üstü tamamen gereksiz. ( çok da pahalı.)
En az 512 ram
ekrna kartını dediğim gibi, eğer oyun oynamayacaksanda, onboard olmaması her zaman daha iyidir, sistem raminden yemez.

harddisk 7200rpm olursa harika olur. Genelde 5400 koyuyorlar, onun aşağısında ise hiç alma.
Geri kalan bluetooth, kızılötesi, fazla usb tamamen senin bakıp karar vereceğin şeyler.

Marka olarak sorarsanda, Asus, Lg, Toshiba ya bir bakmanı öneririm. ( Hp-Compaq önermem, genelde "tırt"lar bence.)

beautiful_member
18-08-2005, 21:29   |  #4  
OP Yeni Üye
37 mesaj

Tavsiyeler için teşekkürler.
şimdi ben  bakmaya başladım dedim ama kafam karıştı.Donanımdan pek anlamıyorum.Ama ben bakarım kendime bi laptop seçerim dedim.yalnız iş hiçte  benim sandığım gibi olmadı.Benim bunu  tek başıma seçmem mümkün değil.Gerçi bana yardımcı olucak bi abim var  ama onunda vakti olmadığı içn pek bakamadık.Artık sizden bana elinizden geleni yapın diyorum..Şimdi ben hardisk i 40 ya da 80gb olsun istemiyroum.120 gb laptoplar varmı bilmiyroum ben  henüzbaktığım bi kaçşeyde göremedim.Amavardırdiyedüşünüyorum.yani hardiski mumkun olduğu  kadar buyuk olsun.Ram ı zaten 1 gb tan aşağı düşünmüyorum.birde bu işlemcileri konusunda  benim için en önemli  olanı işlemcideki mimari.Hızı herkes gibi benim içinde çok önemli..Sürekli program  yazmakla uğraştığım için çok fazla program yüklüyom.Birazda bundan dolayı iibişey olmalı..Şimdi bunları düşünerekten bana tavsiye değilde sizin direk şunu almalısınız  diyceğiniz   laptop nedir??Bu donanım dan kızlar hiç anlamıycak galibaa :)))hadi biraz  daha yardım  edinn....