laptop ile ilgili

HPQ-User
12-12-2009, 22:52   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Felx sormuş:
benim yukarıdaki özelliklerde bi laptop ım var, kaç gündür beynimi kemiren bi soru kafama takıldı!. cevabını bulamadım bi türlü!? sorum şu;ben bu laptopı alalı yaklaşık 2 hafta oldu yalnız aldıgımdan beri şarja takılı laptop, acaba bu laptop devamlı hergün şarjda durursa bataryası zayıflarmı? bunu merak etmiştim!! bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim!!..

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
core 2 duo T9600 çift çekirdekli işlemci,4gb ram nvıdıa geforce gt 240m 1gb ekran kartı 500 gb hard disk sanırım bu kadar yeterli!!..

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Maxthon 2.0)

Süleyman.
13-12-2009, 00:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Hayırlı olsun. Güzel bir cihaz almışsınız. Haftada bir pili neredeyse sonuna kadar tüketip şarj edin, içindeki kondensatörler tembelleşmesin. Bunun dışında sürekli fişe takılı olarak kullanabilirsiniz. Yine eğer bir süre pilde kullanırsanız, fişi takmadan evvel iyice azaltın kalan pil süresini, sonra fişe takın.

NoteBook
13-12-2009, 00:10   |  #3  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
658 mesaj

Laptopunuzu , fişe takarak kullanacaksanız mutlaka pili çkarın.Pil takılı iken prize takmak pilin ömrünü azaltır.Süleyman arkadaşımınız söylediği gibi pili tamamen bitirmeden prize takmayın.

Süleyman.
13-12-2009, 00:23   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Kesinlikle pili çıkararak kullanmamak gerekir. Voltaj dalgalanması, elektrik kesintisi gibi durumlarda pil, cihazın diğer bileşenlerinin zarar görmemesini sağlar. Pil takılı değilse, anakarttan tutun da aklınıza gelebilecek her bileşen hasar görebilir. Bu yüzden pile hiç dokunmamak lazım.