amdnin masaüstündeki performansını biliyorum ama laptop işlemcilerinin performansı nasıl?masaüstündeki gibi başarılılarmı?eğer öyleyse intelim t5600 işlemcisiyle aynı performansı yada daha ii performansı veren işlemcileri hangileri?
laptop işlemcileri
aslında tam bişe anlamadım çünkü karşılaştırdığı işlemci t2000 serisi ben t5000 serisiyle ilgili bi kıyaslama soruyordum yinede sağol
amdnin t5000 serisi yeni çıkmış olan fx 64 serisi işlemcilerdeki komut setlerinin aynını destekliyor.nxbit,virtual memory setlerini ayrıca bir masa üstü pc ile arasında çok az bir performans farkı var okadarda belli değil ayrıca ram miktarı 512mb'ın üzeri olmasında fayda var 512 ramlen o işlemciden pek bir performans alamassın.
amdnin t5000 serisi yeni çıkmış olan fx 64 serisi işlemcilerdeki komut setlerinin aynını destekliyor.nxbit,virtual memory setlerini ayrıca bir masa üstü pc ile arasında çok az bir performans farkı var okadarda belli değil ayrıca ram miktarı 512mb'ın üzeri olmasında fayda var 512 ramlen o işlemciden pek bir performans alamassın.
t5000 serisi amdnin deil intelinde ya ben şimdi laptop alcam fakat işlemci konusunda kararsızım elimde 1 sistem var biri t5600 1.83 core2 intel işlemcili fakat aynı hızdaki amd Turion 64 X2 işlemcili başka modeller daha ucuz dolayısıyla ikilemde kaldım.çünkü amdnin mobil işlemcisinn performansı hakkında bi fikrim yok.eğer masaüstünde olsaydı o zmn amd alırdım.
umarım derdimi anlatabilmişimdir
Arkadaşlar merhaba benim bir iki tane sorum olacak pentium m işlemcilerin özellikleri nelerdir?şimdi ki çift çekirdekli işlemcilerden ne ölçüde farkı vardır?ben m işlemcili bir dizüstü kullanıyorum.eğer çift çekirdekli işlemcilerle büyük bir fark varsa bu ram eklenmesiyle kapanabilirmi?bu konuda fazla bilgim yok bilgilendirirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkürler...
irfangunsalArkadaşlar merhaba benim bir iki tane sorum olacak pentium m işlemcilerin özellikleri nelerdir?şimdi ki çift çekirdekli işlemcilerden ne ölçüde farkı vardır?ben m işlemcili bir dizüstü kullanıyorum.eğer çift çekirdekli işlemcilerle büyük bir fark varsa bu ram eklenmesiyle kapanabilirmi?bu konuda fazla bilgim yok bilgilendirirseniz çok memnun olurum şimdiden teşekkürler...çok farkı birinciden başlayalım
1.64 bit desteği yoktur pentium m leri
2.Önbellek olayı dothan serisi olan 1mb chace varken
şuandaki çift çekirdki mobil işlemcilerde 4 mb önbellek var
3.pentium m ler çift çekirdekli işlemcilere göre daha fazla güç çekiyor doğal olrak daha fazla ısınıyor
4.birde pentium mler 90nm üretimi çift çekirdekli olanlar 65nm üretimi
5.komut setleri pentium sse sse2 sse3 çiftçekirlekde bütün bunların yanın da sse4 de var
benim şuan aklıma gelenler bunlar
hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler...
Intel® Centrino® İşlemci Teknolojisi Intel® Core™2 Duo işlemci T6400 (2.00 GHz, 2 MB L2 cache, 800 MHZ FSB)
Intel® GM45 Express chipset ve Intel® WiFi Link 5100
Orijinal Windows Vista® Home Premium Edition Türkçe / İngilizce
4,096 MB (2,048 + 2,048) DDR2 RAM - max. 8,192 MB (800 MHz)
250 GB (5.400 rpm) Seri ATA HDD
15.4" Toshiba TruBrite® WXGA TFT ekran (1,280x800 çözünürlük)
Mobile Intel® GMA 4500MHD , max. 1.340 MB grafik belleği
DVD Super Multi çift katmanlı sürücü
Toshiba Bass özelliği geliştirilmiş ses sistemi ve Dolby Sound Room, Harman Kardon® stereo hoparlörler
5’i birarada Bridge Media Yuvası, 4 x USB 2.0, i.LINK® (IEEE 1394), TV çıkışı (s-video), Express Card™ Slot, Kulaklık soketi ile paylaşımlı S/PDIF (optik), HDMI-CEC (REGZA-Link), eSATA (USB ile paylaşımlı)
Wireless LAN (802.11a/g/Draft-N), Bluetooth™ 2.1 EDR
56K modem, Ethernet LAN 10/100
Li-Ion, 3.00 saate kadar batarya ömrü
Entegre 1.3 Mp web kamera (Yüz tanıma fonksiyonlu) ve mikrofon (VoIP), HD Audio
Ürün Özellikleri :
Chip Seti Intel GM45 Chipset
İşlemci Tipi Intel Core 2 Duo
İşlemci T6400
İşlemci Cache 2 MB L2 cache
İşlemci FSB 800 Mhz
İşlemci Hızı 2 Ghz
Ekran Özelliği 15.4" / 1280 x 800 / WXGA
Ekran Kartı Paylaşımlı
Ekran Tipi WXGA Parlak Ekran
Max Ekran Çözünürlüğü 1280 x 800
Ram Tipi DDR2
Sistem Belleği 4096MB 800MHz
Sabit Disk Kapasitesi 250GB 5400RPM 8MB
HDD Hızı 5400 RPM
Optik Sürücü DVD Dual Yazıcı
Klavye TR/Q
Kablosuz İletişim Wireless 802.11b/g
Bluetooth Özelliği Var
USB (Adet) ? 4
FireWire Var
10/100 Ethernet Var
Pil Ömrü (Saat) 3
Paket İçeriği Notebook
İşletim Sistemi MS Vista Home Premium
HDMI Var
E-Sata Var
Webcam Var
Parmak İzi Okuyucu Yok
Yüz Tanıma Var
Kart Okuyucu 5-in-1 (SD , MMC , MS , XD , MS PRO)
TV-Out Çıkışı 1 Adet
Ağırlık 2.7
Pil 6 Hücreli
hızı birazcık kötü gibi sizce nasıl
Arkadaşlar ben daha yeniyim konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim benim sizlere olan sorum aşağıda vermiş olduğum linkteki kıyaslanan 2 notebook'tan hangisi iyidir yardımcı olursanız sevinirim bu arada en çok öğrenmek istediğim birinin işlemcisi Intel Core 2 Duo P8400 birisi AMD Turion X2 RM-72 hangisi daha iyi
,119985565&CS_Catalog=_BILGISAYAR&CS_Category=_SBA_63_1662_444_915
yardımın için teşşekkürler mustafa kardeşim
arkadaşlar sormuşsunuz iyi etmişsinizde bunun için pc de ne yapmak isediğiniz önemli
ben sadece internete girerim msn de konuşurum gazete okurum diyorsanız t serisinin alt modelleri size yeterde artar bile yok ben oyun oynarım photoshop kullanırım videolar üzerinde oynamalar yaparım diyorsanız sizi p8400 de kurtarmayabilir
ayrıca sadece işlemciylede olmaz ekran kartı onboard olduktan sonra sen gidip t9600 alırsın ama oyun oynayamazsın
kimide laptopu dışarıda kullanır pil süresi önemlidir onada 45nm lik bir işlemci gerekir bu böylece uzar gider
ama genel olarak şu anda piyasada bulunan laptop konfigürasyonlarına göre son çıkan oyunları orta-üst ayarlarda oynayabileceğiniz hızlı çalışan atak bir laptop istiyorsanız
işlemci t7700 vaya p84oo ve üzeri olacak,
ekran kartıda en az 8600m,9600m, 3650 veya üzeri olacak bunun altındaki konfigürasyonlar bir yerde sizi yarı yolda bırakır ama dediğim gibi sadece internette gezinmek içinde bunlar lükstür
nonpasaran ben autocad solidworks tarzı çizim programları kullanacağım buna ilave olarak nette dolaşcam msn falan http://www.teknosa.com/msib21/fo ... hkproduct=119984605,119985565&CS_Catalog=_BILGISAYAR&CS_Category=_SBA_63_1662_444_915 buradaki konfigürasyonlar benim isteklerim için uygunmu eger değilse bana önerebileceğiniz bir laptop varmıdır
demirhan67nonpasaran ben autocad solidworks tarzı çizim programları kullanacağım buna ilave olarak nette dolaşcam msn falan http://www.teknosa.com/msib21/fo ... hkproduct=119984605,119985565&CS_Catalog=_BILGISAYAR&CS_Category=_SBA_63_1662_444_915 buradaki konfigürasyonlar benim isteklerim için uygunmu eger değilse bana önerebileceğiniz bir laptop varmıdıBütçeniz nedir?
demirhan67nonpasaran ben autocad solidworks tarzı çizim programları kullanacağım buna ilave olarak nette dolaşcam msn falan http://www.teknosa.com/msib21/fo ... hkproduct=119984605,119985565&CS_Catalog=_BILGISAYAR&CS_Category=_SBA_63_1662_444_915 buradaki konfigürasyonlar benim isteklerim için uygunmu eger değilse bana önerebileceğiniz bir laptop varmıdıverdiğiniz link çalışmaığı için göremedim ama fiyatına göre mükemmel özelliklere sahip bu laptop a bi göz at
,8450.html?ref=akakce&v=1.13.7