İyi günler arkadaşlar. Ben HP G62 model laptop kullanıyorum, geçen hafta pc çok yavaşladığı için aile yakınımız olan ve sağlam bi yerde bilgisayarcı olarak çalışan bi tanıdığımıza format attırdım ( bakkal değil yani ) ama notebook geldiğinden beri her açtığımda kapatırken 100'de 100 olan şarjı 100'de 92-88 civarlarında buluyorum. Laptopın altında soğutucu fan usb ile pcye takılı fakat pcyi kapattığımda o da kapanıyor ve wireless da açıkken kapatıyorum pcyi, gerçi eskiden de aynı şartlarda hiçbir sorun olmazdı ama neden oluyor olabilir sizce bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler...
Laptop Kapalıyken Pilden Yiyor Yardım
arkadaşlar şimdi de kullanılabilir yüzde 99 diyor ama pil dolmuyor diyor
Pilinizin ömrü azalıyor. %99'da dolmuyor demesinde sorun yok. Olabilir. Benim bilgisayarın pili ölü şu anda şarhı %8 gösteriyor. Dolmuyor. :) Masaüstü gibi hep şarjda kullanıyorum. En fazla 1-2 dakika gidiyor şarja takılı olmadan.
bir laptop pilinin ömrü masaüstü gibi hep fişte kullanılıyorsa ne kadardır bir de elektrikler gittiğinde ( bizim buralarda çok oluyor ) pil eğer tamamen ölürse laptopa zarar verir mi?
Direk fişe takıp kullanıca bir yerde okumuştum voltaj dalgalanmasımı ne oluyormuş o da anakarta zarar veriyor..
nasıl yani pil takılıyken ve fişe takılıyken mi yoksa pilsiz fişe takılyıken mi zarar veriyormuş?
Pilsiz fişe takılıyken zarar veriyormuş.
wake on lan açıksa biostan kapatırmısınız bide öle deneyin bakalım :)
biosu pek bilmiyorum kurcalayıp bozmaktan çekiniyorum hangi bölümde acaba wake on lan bu arada ilginizi teşekkürler
Standart olarak 1 yıl sonra laptop bataryaları biter. Biter derken öyle çalıştırmaz anlamında değil. Boşalma süreleri çok kısa olur. Zaten Windows 7 gibi bir işletim sistemi kullanıyorsanız sistem sizi uyarır, pilin ömrü doldu diye. Her pilin dolup boşalma üst sınırı var. Kaçınılmaz son :)
=) kesinlikle. Bir de ben günde 5-6 saat oyun oynuyorum, bu yüzden 1 yıl bile gideceğini sanmıyorum 2 aya değiştirmem gerekecek sanırım.
Günde 5-6 saat fazla değil. :) Uyku dışında sürekli açık bilgisayarım (uykudayken de bilgisayar uykuda) 1 yıl gitti.
of of of pcye yazık =D e iyi o zaman endişelenmiyim ben hiç =D
merhaba, şu adresten mert adlı arkadaşla irtibata geçersen sana yardımcı olabilirler http://www.ntservis.net