Laptop kendiliğinden kapanıyor.

treffpunkt
16-01-2012, 21:27   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Saygıdeğer forumcular merhabalar.

Ekim 2010'da Asus N61JQ laptop aldim ve o zamandan beri allahın her günü kullanıyorum. Sürekli şarjda, seyahat için notebookum oldugundan masamın üstünden hiç inmedi. 

laptobumu alırken birde çift fanlı coolermaster sogutucu aldım ve oyunlarda vs. hep sogutucusuyla kullandım.

Assassin's Creed, AC2, ve AC Brotherhood gibi oyunları cıktıkları gunlerde en yuksek grafık ozellıklerıyle oynayıp bıtırdım, hiç bir problem yok tık bile demedi zamanında, NBA 2k11 olsun, Call Of Duty MW2, Black Ops, Tom Clancy's Splinter Cell gibi oyunların hepsini high'da bitirmişimdir. hiç bir problem etmedi.

Fakat 1 ay önce Assassin's Creed Revelations kurdum ve 2. dakıkada pc kendılıgnden kapandı. Kaçar kere silip yükledim, driverları guncelledim vs. cozum bulamadım oyunu sildim en sonunda oynayamadım bile. Şimdi aynı şey aylar önce problemsiz oynadıgım nba 2k11 da oluyor. 1-2 dakıka ıcınde kapanıyor. hic bir oyun oynayamıyorum. Fakat baska bır sekılde problem yok. saatlerce acık duruyor dızı fılm aralıksız, saatlerce Counter-Strike oynuyorum tık demıyor. 2 senelik garantisi daha bitmedi ve garantiyi arayıp göndermeden önce sizlerin fikrini almak istedim neden olabilir böyle bir şey diye.

Sistem özelliklerim: 

Intel Core i7 Q740 @ 1.73 GHZ, 1734 MZ, 4 Çekirdek, 8 Mantıksal İşlemci.
4 GB RAM, 
Windows 7 Home Premium 64bit 
Ati Mobility Radeon hd 5730 1gb ekran kartı

başka yazmam gereken bir şey varsa nası bakarım onu söylerseniz yazabilirim bu yukarıda yazdıklarımı sistem özelliklerine girip ordan yazdım pek bilmiyorum kendim.

çift fanlı cooler master soğutucum var. yani o yüzden ısınmadan olamaz diye düşünüyorum. ama karar sizin.

Saygılar.

Son Düzenleme: treffpunkt ~ 16 Ocak 2012 21:28
darkvot
16-01-2012, 22:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
519 mesaj

bence laptopun tozlandı tozlanmadıysada yinede ısınma sorunu olabilir

treffpunkt
17-01-2012, 13:56   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

arkadaslar cevaplarinizi bekliyorum

ALooNeBoy87
17-01-2012, 14:00   |  #4  
ALooNeBoy87 avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 4
83 mesaj

Garantisi henüz bitmediğinden servise göndermende fayda var. Tahminimce işlemci üzerindeki fanda problem var. Tozlanmıştır ya da tamamen durmuştur. Ayrıca CPU-Z ile işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarına bir bak bakalım. Bir oyun çalıştırıp işlemcinin ısınma düzeyini öğren.

endlessnight
17-01-2012, 15:28   |  #5  
endlessnight avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
2,457 mesaj

Soğutucuya rağmen ısınıyorsa fanları kirlenmiş büyük ihtimalle. Garantisi bitmemişse  servise, bitmişse de eli yüzü düzgün bir yere ver temizlesinler.

treffpunkt
17-01-2012, 20:14   |  #6  
OP Taze Üye
5 mesaj

ALooNeBoy87, Open Hardware Monitor, CPU sıcaklıgını sogutucu acık ve bilgisayar yük altında değilken 94,

Ekran kartı sıcaklığını 95,5 gosteriyor. normal midir? yoksa laptopumun içinde ki fanlar mı bozulmuş? 

Yarın arıyorum servisi, teşekkürler cevaplarınız için.

Son Düzenleme: treffpunkt ~ 17 Ocak 2012 20:15