Bu konu hakkında bir kaç sözüm var dostlar;
Bilgisayarın özellikleri ne amaçla aldığın sorusuna göre önem kazanır. Tabi özellikler de fiyatla doğru orantılı olarak artar-azalır. Asus, samsung, toshiba gibi uluslararası markalar tasarıma yerli markalardan daha çok önem veriyorlar gördüğüm kadarıyla ama malzeme kalitesi açısından fark yok. Bu makinelerin çoğu aynı fabrikadan, aynı malzemeden çıkıyor. Uluslararası markalar bu makinelere yerli markalara göre daha yüksek fiyat biçiyorlar çünkü modelleri kişilleştirip, ufak tefek özelleştirmeler yapıyorlar ve marka fiyatı ekliyorlar. Hemen hemen hepsini kullandım bu markaların. İhtiyaca göre bilgisayarın özellikleri seçildikten sonra benim izlediğim yol fiyat karşılaştırması olmuştur. Aynı malı daha düşük fiyata alabileceksem neden pahalısını seçeyim. Şu anda kullandığım laptop monster (ev) ve exper karizma (iş), netbook exper style (mobil) bunların ikiside yerli markalar(monster yerlimi emin değilim). Bu makinalar istediğim özellikleri çok uygun fiyattan sunuyordu ilk tercih nedenim bu olmuştu. Sonra servislerini düşündüm ancak tecrübelerim servisin markanın büyüklüğüyle pek alakalı olamadığını gösterdi. Toshiba'mı 2 ayda 1 ısınmadan dolayı servise gönderdim. Asus'u bir fan değişimi için 45 gün servisini bekledim. Arkadaşıma aldığım asus bozuldu 5 ay serviste kaldı daha bu ay yenisini gönderdiler (daha üst modeli gönderdiler ancak 5 ay bilgisayarsız kaldı).Elektornik bir ürün alırken bunların başımıza gelme ihtimali çok yüksektir her zaman. Tecrübe ettiğim kadarıyla verilen hizmet açısından yerli markaların daha hızlı geri dönüşü olduğunu söyleyebilirim (servisleri hızlı, müşteriyle ilgili). Bu da bilgisayar alırken özelliklerden sonra düşünülmesi gereken en önemli şeydir.
Kendime not: özet geç p..