bilgisayarımı geçenlerde ayarlanabilir sarjlardan taktım haliyle 1 gün sonra bozuldu ve teknik servise verdim tamir ettiler geri aldım ama bilgisayar bu seferde oyun sırasında kapanmaya başladı hiç bir uyarı vermeden direk kapanıyor tekrar götürdüm ısınmadan dediler cpu üzerine macun sürüp tamam halladu dediler tekrar denediğimde 30 dk gibi bir sürede kapandı aradan zaman geçtikce 5 dk içinde kapanıyor sorun neden kaynaklana bilir ısından diyeceğim ama ısınmaya bile zamanı olmuyo makinanın fan tamire gitmeden önce acılır acılmaz dönmeye başlar ben ne zaman kapatırsam o zaman kapanırdı şimdi birden hızlanıp yavaşlıyor yada duruyor ama oyun sırasında durmuyor orası ayrı yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum teknik servise götürmeden benim yapabileceğim birşey varmı
bilgisayarı söküp takabiliyorum içini yüzlerce kez actım
laptop oyun esnasında kapanıyor
psu'nuz kaç ? psu ile ilgili bir durum olabilir.. Elektriği tam veremiyor olabilir..
psu kaç derken nerden bakmam gerekiyor
Güç kaynağının woltajına bakmanız gerekiyor, bilgisayarınız kapağını açın ve büyük ihtimal sol üsttedrir sizinki, bi kutu göreceksiniz kenarında kaç watt olduğu yazacaktır..
toshiba a 200 laptop masa üstü değil yazmamışım özür
kasanın yan kapağını aç oarada kutu gibi birşey var bütün parçalarına güç dağatıyor ona psu veya güçkaynağı deniyor onun üzerindeki yazılarda yazar örnek:benim kasamdaki psu : 500 W gibi yazar
Tam laptop modeli verin internetten bakalım ömürden bey.
buyuk ıhtımalle sogutucu kanalların kırlenmıs toz bırıkıntısı yuzunden ısı transferı olmuyor bundan dolayıda sıgorta dedıgımız pc fazla ısındııgında devreye gırıor ve zarar gormesını engellıor eger garantısı yoksa fan kısmını sök orayı ıyıce temızle eger garantı devam edıorsa gonder elemanlar temızler senn ııcın:)umarım yardımcı olur...
ya aslında fan ı söktüm götürmeden önce içini temizledim fan cıkış kanalındaki birikintileride aldım fan tam oturmadığından yada sürdükleri macun tam tutmadığından olabilirmi acaba
FANI TAM OTUTTUR KARDEŞ EGER TAM OTUTURMASSAN TABİ İŞLEMCİYLE FAN ARASINDA BOŞLUK KALIR BUDA ISINMAYA YOL AÇAR
bu tür durumlar genelde işlemci ısısıyla alakalıdır aşırı ısınıyorsa pc kapanır reset atar donar sen kapağı açıp buna bi bak temizle
bazı arkadaşlar ısrarla laptopun psu sunu sormuşlar 17 veya 19 max 22 watt dır.. şimdi soruna gelelim.. oyun dışında başka birşeyde kapanma yapmıyorsa, sorun ısınmadandır, ekran kartı veya ramlerde sorun yoksa.. format sırasında kapanmıyorsa ekran kartı ısınmasıdır..
Kapanmadan önce dikkat edermisin fanı dönüyormu?
meraba kardeşim biraz geç oldu ama senden bu konu için yardım almak istiyorum aynı sorunu şu an bende yaşıyorum şarj aletini bende ayarlanabilir yaptım ne olduysa ondan sonra oldu pc biraz zorlanınca kapanıyor hard disk hala çalışıyor ama ekran dahil geri kalan hiç bişe çalışmıyor sen çözüm olarak ne buldun = asus lanet f3sr
Cihazın Fanı Toz Yapmısdır Bu Sogutma Ekran Chip We İşlemci Kısımlarıda Kapsama alanına alıyor fanın donme hızı yavasladıkca bunlarada zara werebılıyor siz tek yapmanız gerekn cıhaın fan bakımını yaptırmanızdır sorun o zaman cozulur ....