selam arkadaşlar laptopa windows 7 yükledim sıfır laptop 20 gün aradan gecti pil 99 89 geldiğinde dolmuyor diyordu sonra xp yaptım sp3 tam dolu oluyor sorun nedir acaba nasıl olur tşk ederim
laptop pil sorunu
Laptoplarda yanlış hatırlamıyorsam pil gücü için driver gibi bişey vardı benim laptop'uma kurmuştum pille ilgili bi yazılım ama sorma nerden bulurum hiç bi bilgim yok :)
Gereksiz polemiğe girmem, girditmem. Burası forum sitesi dolayısıyla herkes düşüncelerini yazabilir. Blog sitesi gibi 1 kerede net bilgi verilemeyebilir. Forum havuz gibidir kişilerin bilgileri birleşir.
Do you understand ?
windows 7 de pil ölçümü biraz farklıdır. pilin ömrünü bile öğrenebilir.
3-4 defa pilinizi bilgisayarınız "hazırda bekletmeye" geçene kadar kullanın sonra bilgisayar kapalıyken şarj edin bakalım düzelecek mi? Ayrıca bilgisayar yeni olabilir ama batarya rafta beklemiş bayat batarya olabilir. Bilgisayarın bataryası yeni olsa bile içindeki piller (hücreler) eski veya bozuk olabilir. Aldığınız yerle görüşmenizi olmadı geri teslim etmenizi tavsiye ederim.
Ya arkadaşlar bende pil çok iyiydi bi kaç formattan sonra nerdeyse 30 dk gider oldu üstelik önceden pil uyarısıda verirken şimdi vermez oldu bu konu hakkında bi bilginiz var mı acaba?
piller normalde yavaş yavaş gücünü yitirir yani birden bozulmaz. örnek vermek gerekirse 2 saat giden pil zamanla 1 saat 50 dk sonra 1 saat 40 dk gibi gider. Pilin ömrü birden çok aşırı düştüyse batarya içinde bulunan devre kartında arıza vardır, yani hücreler (piller) sağlamdır fakat devre bozuk olunca pilde güç olduğu halde yanlış ölçüm yapıp yanlış işler. internetten bu tamiri yapan firmaları bulabilirsiniz.
örnek arama terimi :batarya tamiri, batarya devre değişimi vs vs
ayrıca bataryayı takmadan format atmayı yada aygıt yöneticisinden piller sekmesindeki bütün görünen donanımları kaldırıp yeniden yüklenmesini sağlayın.