selam arkadaşlar. bir kaç gün içinde bir laptop alıcam ama bu iki ürün arasında kararsız kaldım. bir de chip online üyelerinin fikrini almak istedim. sizce hangisi?
Laptop seçimi
bütçe 2000 tl civarı biraz eksiği biraz fazlası. ne acer, ne toshiba, ne lenovo, ne dell bence hiç birinde iş yok. o yüzden bu iki markayı tercih ediyorum. sen ne önerirsin?
asus ekran kartı 1 GB, hp nin 2 GB ve HDD 320 gb asus, 500 gb hp. ikiside i7 ikiside 1.60 Ghz. hp daha iyi gibi sanki? gerçe nvidia olsa 1 gb olsada olurda..
Ekran kartlarını GB olarak ölçmeyin. Önemli olan içerisindeki grafik işlemci... (GPU)
Bu video'yu izlemenizi tavsiye ederim.
https://www.chip.com.tr/forum/ekr ... n-video_t82149.html
Burada da ekran kartlarının güçlerine göre sıralamışlar. Yardımcı olabilir
http://www.notebookcheck.net/Mob ... ark-List.844.0.html
5730 43.Sırada
5650 45.Sırada
asus ekran kartı 1 GB, hp nin 2 GB ve HDD 320 gb asus, 500 gb hp. ikiside i7 ikiside 1.60 Ghz. hp daha iyi gibi sanki? gerçe nvidia olsa 1 gb olsada olurda..arkadaşım specler için linki sen vermişsin ama incelememişsin bak ne diyor;ATI Mobility Radeon™ HD 5650 Grafik Kartı, 1 GB DDR3 ayrılmış olmak üzere" 2714 MB'ye kadar toplam grafik belleği
Yani 1 gb bellek var ama satıcı AHLAKSIZ olduğu için böyle bir kandırmacaya başvurmuş
yani asusta da 1gb ayrılmış istediğin kadar ayrılmamış bellek vardır zaten
o ayrılmamış bellek dediği ram den alacağı bellek ki zerre kadar işe yaramaz sadece böyle milleti kandırmaya yarar
bu arada istanbul bilişimden fiyat alıp ona göre hareket ediyorsan o firma sahtekardır ve o ürünler ellerinde yoktur zaten ona göre hareket et bu makinaları 2000 liradan aşağı bulamazsın.
Ayrıca verilen asusun blu-ray inin olduğunu belirteyim buda 300-400 lira farkeder
sony almışken full hd ekranlı olanlara bakmalısın
http://www.eksenbilgisayar.com/? ... nc__W7_Premium.html
laptop bakalım derken kendi laptopumuzdan olduk :)
şimdi tabikide olmuşken daha iyi bir ekran kartı olsun ama okadarda önemli değil 5730 olmuş veya 5650 olmuş. çok fark varmı aralarında? bana yarıcak olan corel, photoshop, solidworks vb. ve hp nin tasarımını çok beğendim. ekran kartıda berbat denilebilecek kadar kötü değil bence?
fiyatı hp nin kendi sitesinde yazıyor. ve zaten bütçe 2000 tl civarı demiştim.
lenovo ve toshiba konusuna gelirsek toshiba çok iyi bir marka ancak eski nesil, yeni nesil bi kaç toshiba kullandım bnm şansımamı artık pekte memnun kaldığım söylemez. lenovonun arkasında tabikide IBM var ancak IBM kendinden utanmalı lenovo gibi bir çöp ürettiğinden. lenovodan çöp bile olmaz gerçede. bunları deneyim üzerine söylüyorum. bilmiyorum lenovo kullandınmı ancak ben iki tane kullandım ve rezil bir alet. arçelik alırım lenovo almam (bunlar benim görüşlerim) hp nin kasa sorununa gelirsek hakikaten kasasında bi problem var hem hp pavilionların hemde compaq presario ların ama bu yeni nesil çıkarttıkları pavilionlar eskilerinden daha iyi bence.
Vaybe... lenovo'dan ağlayan görmemiştim =) Sen kim ne derse desin HP ye takmışsın hadi bakalım hakkında hayırlısı. inş sıkıntı çıkarmaz...
HP ye takmamın sebebi hem HP Pavilion dv6000 hemde Compaq Presario f500 kullandım ve her ikiside muhteşem laptoplardı. hiç daha yarı yolda bırakmadılar okadar kullanıma rağmen. okadar darbeye maruz kaldı, okadar parçaları değiştirildi kısa devre yaptı xD banamısın demedi. (Lenovoda aldığım gün ekran bi elimde kasa bi elimde kaldı. ramlar sorunlu çıktı daha laptopu ilk açtığımda ekranda bir sürü çizgiler çıktı götürdüm değiştirdiler ilk gün!! daha sonra Lenovonun Profesyonel iş için olan laptoplarından kullandım onunda ana kartı sorunlu çıktı.) HP en iyi markadır demiyorum ama kalitesi tartışılmaz bence..
Hayırlı olsun eyçpin(HP) ozaman ne diyim =)
Lenovo'nun ekranı sağmı yoksa sol elindemi kaldı?