arkadaşlar son birkaç gündür laptopum biraz daha ısınmaya başladı bazen masaüstündeyken ekran kartı 50-55 lerde işlemci 45 lerde oluyor.önceden böyle olmuyordu.yandaki fanın üflediği yerden çok daha sıcak bir hava geliyor artık.bilgisayarı alalı 2 ay oldu.sizce açıp fanı temizlesem mi belki toz birikmiştir diye düşünüyorum.ama sanırım o zaman da garanti kapsamından çıkıyormuş.oyun oynarken özellikle çok ısınıyor makina ekran kartı 70 e kadar çıktı.bu normal bir durum mu birde şu laptop soğutucuları varmış makinanın altına takıyormuşsun bu işe yarayan birşey mi?
laptop sıcaklık sorusu
laptop lar da malum ısınma problemi var.ama tabi ki bu ısınma markaya göre özelliğine göre değişiyor birde sisteminizdeki yüklü program oyun vs ilgili çok kasmayın laptopu.laptop sogutucular var kullanmanızı tavsiye ederim hem sistem performansı hemde laptopunuzun daha verimli ve güvenli çalışması açısından
mesela oyuna başlıyorum ilk çok iyi sorun yok ama bir müddet sonra takılmalar başlıyor bu ısınmadan dolayı olabilir mi?
büyük ihtimalle mesela soguk bi yerde kullanırsanız laptopu oyunda daha uzun sürede donmalar olacaktır ya da hiç de olmayabilir.
anladım teşekkür ederim ;)
Banada aynısı oluyordu pc nn fan hızını yükselt.. Bide dizinün üstünde fazla saklama...
fan hızını yükseltmek sorun olmaz mı sonuçta bu hızla fabrikadan çıkıyorsa tavsiye edilen bu demekki.fakat sorun olmaz diyorsanız nasıl yükselteceğim fan hızını
ARKADAS SENIN ISLEMCIN AMD MI?
EGER AMD YSE HIC URASMA NORMAL BOYLE SEYLER
AMD LERDE ISNMA DONMA OLMAZSA TEHLIKELI.
laptopunu düz-sert bir yerde kullan.
fan çıkışları kapanıyor olabilir.
ayrıca oyunları ,mesela cod5, fullde oynuyorsanız ekran kartınız bu kadar ısınacaktır..
sizi rahatsız ediyorsa laptop soğutucusu alabilirsiniz.