Arkadaşlar, merhaba.
HP pavilion dv6146ea dizüstü bilgisayar kullanıyorum.Go 7400 ekran kartı ve core duo 2 işlemcisi var.
Sorunum bilgisayara windows 7 ve vista yüklediğim zaman, çalışma esnasında laptop tan tiz bir ıslık sesi geliyor.
Açıp kontrol ettim ve açıkken çalıştırdım.Ses harddisk ve fan kaynaklı deil.Ram lara yakın bı yerden geliyor.Ramlerden olmayacagını dusunuyorum.Araştırdıgımda az da olsa şöyle bir cevapla karşılaştım.Kapasitörler titreşiyormuş.Ama bu durum xp çalısırken olmuyor.Ekran kartını zorlayan sistemlerde oluyor.Güç kaynağı performansını max. a cıkardıgımdada bi değişim olmuyor.Garantisi dolmuş durumda.Acaba servise versem sorun çözülürmü veya farklı bi yolla çözebilirmiyim.Ubuntu ve linux sistemlerde de ses yok.
Şimdiden teşekkurler.
LAPTOP tan gelen tiz ses.
Sorunun neden kaynaklandığını tespit etmek lazım. Bu konuda servise danışın bence.
Evet bende HP DV6 1050et kullanıyorum benimde böyle bir sorunum var.Laptop'un sol tarafından, yani ekran kartı çıkışlarının olduğu yerden bit tiz sesi geliyor.Hatta bi cızırtı sesi gibi.Normal kullanımda belli olmuyor ama yalnız çalışırken ve sessiz bir ortamda ses çok bariz bir şekilde geliyor.Bir bilgisayarcı arkadaşım bunun fanlardan kaynakıl olabileceğini ve basınçlı hava ile fanların temizlenmesi gerektiğini belirtti.Ancak bursada hp ile ilgili bir servise bu konuyu sorduğumda cihazı mutlaka servise sokmam gerektiğini söyledi.Ama ne tuhaf ki Pavilion modellerine istanbul ankara ve izmirden başka bir servis bakmıyor:(Ne kadar saçma!Sonraları çok önemsemedim ama bence konuyu hp'ye mail ile bi açıklasan fena olmaz.Hem verdikleri cevabı da burda bizle paylaşıp bizide aydınlatmış olursun.Kolay gelsin.Saygılar...