Laptop'um kullanılmışmı?

vivera
15-09-2009, 17:55   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

Merhaba arkadaşlar hp ye attığım mesaj bu

Merhaba Ben HP DV6-1235 model adlı pavilion dizüstü bilgissayarınızı kullanıyorum. Ürünü electroworldden aldım. Aldıktan sonra kurulum yaptılar yeşil bir ekran çıktı ve 15 dakika sonra bilgisayarım hazır hale geldi. Ardından bugün Vista Otomatik olarak Service Pack 2 yi yükledi ve bundan sonra hem ekrandan hemde dokunmatik kısımdan açık gözükmesine rağmen hoparlörlerden ses gelmedi. Bende f11 recovery tuşuyla tekrardan fabrika ayarlarına çevirmeye karar verdim. Bundan sonra ses düzeldi fakat bu yeniden yükleme sırasında çıkan yeşil ekranlar 40-50 dakika boyunca sürdü. Ben de telaşa düştüm acaba ürün daha önce açılmışmıdır diye. Bu konuda gereksiz yere mi kaygılanıyorum acaba? Yoksa bakmam gereken biryer varmı? Ayrıca ürün yanımda açıldı, herhangi bir terslik göremedim. Bu 1. sorumdu. Birde şöyle bir sorunum var. Vermiş olduğunuz bezle ekranın kenarlarını yani parlak yüzeylerini silmeye çalıştığımda çiziliyor. Hiç daha önce olmayan çizikler oluyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Teşekkürler.

aldığım cevap ise

görev yöneticisinden performans sekmesine girerek bilgisayar açıldığı tarihten itibarenki kullanımı görebilirsiniz.

sizce ne yapmalıyım? son çare buraya yazdım. belki gereksiz endişeleniyorum ama yinede sormak istiyorum.

alien_fx
15-09-2009, 18:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,671 mesaj

gereksiz endişeleniyorsunuz. korkacak bir şey yok :)

vivera
15-09-2009, 18:03   |  #3  
OP Yeni Üye
20 mesaj

peki yinede bakabileceğim bir program varmı? bencede gereksiz endişe yapıyorum ama işte. ufak tefekte çizikler var o yüzden birde aslında ama onları benmi yaptım acaba diyede endişeliyim. Bu arada everestten baktım aldığım tarihi sistem açılma tarihi gösteriyor yani doğru ama şöyle birşey var her yeni sistem yüklendiğinde o başa dönüyormuş. o yüzden endişeleniyorum.

alien_fx
15-09-2009, 18:08   |  #4  
Yıllanmış Üye
5,671 mesaj

everestten bakmısın.endişeye gerek yok.

vivera
15-09-2009, 18:11   |  #5  
OP Yeni Üye
20 mesaj

başka program yokmu peki arkadaşlar?

alien_fx
15-09-2009, 18:13   |  #6  
Yıllanmış Üye
5,671 mesaj

bilmiorm.

vivera
15-09-2009, 18:16   |  #7  
OP Yeni Üye
20 mesaj

tamam arkadaşım anladım senin bilmediğini deminki yazılardan zaten ben diğer arkadaşlara soruyorum dikkat ederseniz zaten, diğer forumlarda da böyle konular var. Fakat kimse çözüm sunmamış.

alien_fx
15-09-2009, 18:52   |  #8  
Yıllanmış Üye
5,671 mesaj

...

fasterdem
16-09-2009, 14:39   |  #9  
fasterdem avatarı
Yıllanmış Üye
404 mesaj

Arkadaşım sorununun  çözümü için recovery'ye başvurmana gerek yoktu.Hp nin sitesinden ses kartın ait driverları indirip tekrar kurcaktın o kadar.Aynı sorun bende de oldu.Benim de HP Pavilion DV6 1050et dizüstü bilgisayar var.Service Pack 2 kurduğum zaman aynı anlattığın sıkıntıları yaşadım.Yeşil ekran sorununa gelince bunu tam olarak bilmiyorum ama recovery ile alakası olduğunu düşünüyorum.Daha önce hiç recovery kullanma ihtiyacı hissetmedim çünkü sorunum olmadı.Bilgisayarını ilk aldığında da muhtemelen ordaki görevliler recovery kullanarak dizüstü bilgisayarının işletim sistemini kurdular ve sana teslim etiler.Bu bilgisayarının önceden kullanıldığı anlamına gelmez.Çünkü ordaki görevlilerin başka yapacağı bir seçenek yok Hp lerde recovery standart biliyosun.Recovery HP ürünün ilk olarak üretimden çıktıktan sonra işletim sistemin ve tüm  driverların kuruluyor ve test edildikten sonra recovery kuruluyor.Yani arkadaşım için rahat olsun merak edecek bişey yok.Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.Saygılar...

Süleyman.
17-09-2009, 01:26   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

HP sitesinden modelinize ait güncel sürücüleri indirip kurun. O bez ekranı çiziyorsa kullanmayın.