Laptop'unuz için ilk yardım paketi

CHIP Online
06-03-2009, 01:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

CHIP Online laptop'unuz için bilmeniz gereken tüm ilk yardım bilgilerini bir araya getirdi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Lapt ... m-paketi_11279.html

Notebook'unuz sürekli olarak çöküyor, Windows altında garip davranışlar sergiliyor veya hiç açılmıyor mu? Panik yok, çünkü bizim püf noktalarımız ile çalışmayı reddeden sistemleri tekrar ayağa kaldırabilirsiniz.

Yeni bir notebook aldınız, ama sevinmeye fazla vaktiniz olmadı: Hiçbir şey çalışması gerektiği gibi çalışmıyor. Bilgisayar, onu fişe takmanıza rağmen sizi tınlamıyor. Sizlere notebook'unuzda başlatma problemleri ortaya çıktığında nelere dikkat etmeniz gerektiğini söyleyeceğiz. İstisnai ve sinir bozucu bir durum daha: Her şey çalışıyor sadece internet bağlantısı aksilik yapıp web ile olan bağınızı düzenli olarak kesiyor. Sürücü problemleri gibi sistemi yavaşlatabilen birçok sorun için basit çözümler mevcut.

Ufak tamiratlardan korkmayın
Bu durum sisteminiz aniden çöktüğü zamanlarda da geçerlidir. Çoğu durumda sebep yetersiz soğutma olur. Uygulamanın da gösterdiği gibi herkes biraz teknik bilgi ile notebook'unu kendi başına tamir edebilir. Zira donanımı değiştirmek ve böylece en güncel seviyeye gelmek dramatize edilecek bir olay değil.

Tüm konu: Laptop'unuz için ilk yardım paketi


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Makalede anlatılan bir durum başınıza geldi mi? Nasıl çözdünüz?

H@ckerCesur
06-03-2009, 09:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Makalede anlatılan hemen hemen herşey başıma geldi. İlk başlarda acemi de olsam zamanla hepsini kendi yöntemlerimle çözdüm.

Yavaşlayan notebooklar için: bakım / onarım yaptım. Disk birleştirme, gereksiz dosya silimi ve başlangıç hızlandırma yaptım.

Aşırı ısınan notebooklar için: notebook sogutucusu önerdim.

Çöken notebookları onardım.

Ağ sorunlarını çözdüm...

Ram, hard disk ve optik sürücü degiştirdim.

Fakat 1 kere öyle bir hata yaptım ki baya bir zarara girmiştim. Notebook ekran kartını tanımıyordu. Üreticinin sitesindeki driveri indirmeme ragmen tanımadı.
Bios güncelleyeyim dedim yine üreticinin sitesinden indirdim güncelledim ve birdaha görüntü gelmedi notebooka. Evet yanlış bios güncellemesi yapmıştım. Ve olayı çözemedim. Müşteriyle papaz olmuştuk. Allahtan garantisi vardı da yolladık.
Bilgisayar konusundaki en büyük tecrübem bu oldu.
Gerçi daha önce de 3 anakart 2 hard disk 1 işlemci ve 1 monitor yakmıştım ama hiçbiri bunun kadar acı vermemişti bana.

Son Düzenleme: H@ckerCesur ~ 06 Mart 2009 09:22