Laptop'unuzu öldürecek 5 davranış!

CHIP Online
08-09-2012, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Laptop'unuza karşı nefret besliyorsanız, ona yapacağınız bu 5 şeyle onu yavaş yavaş öldürebilirsiniz

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/lap ... davranis_35813.html

Resimlerle: Parası olanlar için en iyi 5 laptop!

Çok sayıda bileşeni bir araya sıkıştıran laptop'lar, günlük olarak kullandığımız en hassas ve kırılgan elektronik cihazlardan bir tanesi. Bir araştırmaya göre laptop'ların üçte biri, 3 yıl içinde hayata gözlerini yumuyor. Ancak onu erkenden emekliye ayırmaya kararlıysanız, şu 5 yolu izleyebilirsiniz.


Laptop'unuzu bir fırına dönüştürün


Laptop'lar muazzam bir ısı kaynağına dönüşebiliyorlar. İşlemciler her ne kadar daha az güç tüketseler de yüksek işlem gücü altında adeta soba gibi ısınabiliyorlar. Bazı laptop'lar, yüksek ısıları sevmiyor ve kendi kendini kapatıyor. Bazıları ise bir ızgaraya dönüşseler dahi halinden şikayet etmeyebiliyor ve yavaşça ölebiliyor. Kilim ve battaniye gibi yüzeyler laptop'unuzun kızışmasında büyük rol oynayabilir. Laptop'unuzun fan sesine dikkat edin. Eğer ondan saç kurutma makinesine benzer bir ses geliyorsa ve bilgisayarınızda güç gerektiren bir iş yapmıyorsanız, laptop'unuzun yardıma ihtiyacı olabilir.


Sarsıntılar diskinizi öldürebilir


SSD'ler laptop'larda popüler hale gelmeye başlasa da çoğunda hala mekanik sabit diskler kullanılıyor. Mekanik sabit diskler, hareketli parçalara sahiptir. Diskin okuma/yazma kafası disk üzerinde hareket ederken disk sarsılırsa, kafa orijinal konumuna dönmeye çalışacaktır. Bu sırada kafa, sabit diskin dahili bileşenlerine veya diske temas edebilir. Bu ise verilerinizin ve sabit diskinizin ölmesi anlamına gelebilir.


Laptop'unuza bir bebek gibi nazikçe davranın ve onu aniden hareket ettirmeyin.


Tüm Konu: Laptop'unuzu öldürecek 5 davranış!

Resimlerle: Parası olanlar için en iyi 5 laptop!

Kaynak: www.chip.com.tr