Laptop yerinden kımıldatılınca donuyor?

jackal211
31-10-2011, 15:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

Merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var. Casper marka laptopum var bundan 3 ay önce kuzenim bilgisayarın mouse kısmına yumruk atmıştı ve ekran açılmıyordu. tamire gönderdim servise anakart çatlak dediler. anlaştık 2. el bir anakart taktırdım cüzi bir miktara. neyse geldi bilgisayarım normal, hiç bir sorunu yoktu şimdi bilgisayarı yerinden çok az kımıldatınca yeniden başlıyor. hemen olmuyor biraz çalıştıktan sonra oluyor bu sorun. bazende kendini kapatıp açıyor fare donuyor yani bilgisayar iyice kafayı yemiş durumda :) üstadlar neden böyle oluyor bir fikriniz varmı acaba...? 

Not: Bilgisayarı açtım toz falan yok ısınma sorunuda yok, ram harddisk takılı durumda. 

jackal211
27-11-2011, 13:27   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

Chip sana yakışmıyor... yokmu koskoca sitede yorum dahi yapabilen sundan olabilir diyen birisi :S konu güncel sorun devam ediyor...

M.G.G
28-11-2011, 21:32   |  #3  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Birçok sorun tanımlamaya uyuyor;
1.Temassızlık(Zaten varmış ama anakartın fırınlanmış olma ihtimali var.Bu da sorunun yeniden çıkabileceğini gösteriyor.)
2.Anlık voltaj düşmesi(kondansatörler aşırı eğilmiş yada kalitesiz)
3.Zedelenen ram(Vidalanmış ram kısmını aç ve ramlerin üstüne bak sorun görmüyorsan bir dakika boyunca toprağa batır.Geri tak)
4.Soğutucunun anakarta temas etmesi(Hava çıkan kısma bak eline hafif bir karıncılanma, sızlama geliyorsa temas ediyordur (: )
5.Harddiskte oluşan bad sector yada veri kablosunun güzel takılmaması(Bu olmayabilirde olmadığını kesinleştirmek için usbden çalışan bir linux dağıtımını örn; Ubuntu ile sistemi çalıştır. takılma olmuyorsa harddisk hatasıdır.)