laptopa format..?

cankadir
09-03-2008, 12:26   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Millet elimde  hP marka, vista home işletim sistemi yüklü olan bir laptop var.. Şimdi ben buna Xp yüklemek istiyorum.. XP yi yükledikten sonra, driverlerini yüklerken bir sıkıntı yaşarmıyım...(hani sıfır alındıgında vista vardıya)
ona istinaden.. cvp verirseniz mütesekkir olurum...

Banned
09-03-2008, 12:49   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

1.Öncelikle hp nin sitesine girerek tüm sürücülerinizi hem kontrol edin hem indirin
2. Hp de Hp-tolls bölümü var ve bu bölümde recovery dvd oluştur seçeneği var lisanslı sisteminizi kaybetmek istemiyorsanız mutlaka recover dvd leri oluşturun
3.  gerekli yedeklemeleri yaptıktan sonra vistaboot veya easy bcd programını kullanarak vista bıoolodetri bilgisayarınızdan kaldırın
4. kurulumunuzu yapın
Hiç bir proplemle karşılaşmazsınız.

cankadir
09-03-2008, 13:50   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

eyw. kardeşim saol...

cankadir
09-03-2008, 17:05   |  #4  
OP Taze Üye
5 mesaj
khramn
1.Öncelikle hp nin sitesine girerek tüm sürücülerinizi hem kontrol edin hem indirin
2. Hp de Hp-tolls bölümü var ve bu bölümde recovery dvd oluştur seçeneği var lisanslı sisteminizi kaybetmek istemiyorsanız mutlaka recover dvd leri oluşturun
3.  gerekli yedeklemeleri yaptıktan sonra vistaboot veya easy bcd programını kullanarak vista bıoolodetri bilgisayarınızdan kaldırın
4. kurulumunuzu yapın
Hiç bir proplemle karşılaşmazsınız.
Kardeş Çok Güzel Açıklamışsında... Birazdaha basit anlatırsan, neyi nerden, zahmet olmazsa link vererek açıklarsan çok sevinirim.. ilgine teşekkür ederim...

denize
09-03-2008, 22:13   |  #5  
Yeni Üye
46 mesaj

cankadir kardeşim bende aynı sorun vardı bende ABD aldım memnun değilim xp geçecem hatta burda konu da açtım yardımcı oldu herkes fakat ben korkuyorum driver bulamam diye o yüzden biraz askıntıya aldım bu isteğimi

cankadir
09-03-2008, 22:42   |  #6  
OP Taze Üye
5 mesaj

Valla Kardeş pc benim olsa hiç durmam da, benim olmadığı için biraz çekinmekteyim sonra 2.000 YTL borca girmeyelim :).. Latife bir kenara acilen halletmem gereken bir durum...

ersans
11-03-2008, 20:52   |  #7  
Yıllanmış Üye
235 mesaj

xp ye dönerken ilk önce hp trk ye gir tüm xp uyumlu driverları indir d sürücün varsa ona aktar sonra elinde lisanslı bir xp cdsi olması lazım cd n varsa cd yi tak pc ye restart çek bios a gir boot önceliğini cd ye ver pc yeniden başlayacak sonrada c: yi formatlayarak xpyi kur (ama sakın unutma recovery dvdni yap)d: sürücün yok sa driverları dvd yap kurdan sonra kur takır takır çalışsın ben asus laptopuma yaptım valla pc süper hızlı çalışıyo

cankadir
13-03-2008, 15:20   |  #8  
OP Taze Üye
5 mesaj

eyvallah ersans kardeşim.. bu daha açıklayıcı oldu.. saolasın..

mayata
14-03-2008, 11:59   |  #9  
Yıllanmış Üye
105 mesaj

bence sen vistayla devam et.çünkü o özellikteki bilgisayar vistada daha
performanslı çalışır.ayrıca vista yüklü bilgisayarlara xp yüklelerken
ve driverleri tanıtırken bir sürü sorun yaşrsın