merhabalar benim laptopa bulaşan bi virüs sistemin çökmesine sebep oldu sitemi yeniden kurdum ama hdd den bi hışıltı bi yere sürtünüyormuş gibi ses geliyor acaba bu virüs benim hdd yi meftamı etti veya böle birşeyin yani bir virüsün hdd yi bozması mümkünmü değilse ben bu virüsten kurtulamamışım demektir nasıl kurtulurum kısle taradım avasla taradım ama pc temiz çıkıyor yardım lütfennn..
laptopa virüs bulaştı hdd gitti :(((
aynı sorun bendede var ben yeni harddisk almayı düşünüyorum eğer harddiskin eskiyse miyadı dolmaya başlamıştır çünkü banada öyle dediler
bir virüs hdd in çalışmasını bozamaz ayni zarar veremez virüslerin amacı sistemlerden faydalanmaktır misal sisteme zara vermek sistemden bilgi çalmak veya sitemi zombileştirmektir
beycanerkul arkadaşımız doğrusunu söylemiş selametlee.....
Hiç bir virüs donanımsal olarak zarar veremez. Diskin çökmesine virüs harici şeyler de sebep olabilir. Mesela batsector gibi.. Sürtünme sesi gibi ses var ise sorununuz mekanik. Garanti kapsamında bulunuyorsa diskinizi teknik servise gönderin.
virüsün donanımsal olarak hdd'ni çökertmesi olanaksız bir şeydir en fazla sistemini çökertirler sende yenisini kurarsın ama kalkıp hdd'i kökten bitirselerdi hepimiz topu atardık hemde bu kriz ortamında düşünsene bilgisayara virüs giriyor hop hdd'i çöpe sonuç felaket olur.büyük ihtimalle senin hdd'i zaten mefta olmak üzere vakit varken yedeğini alıp yeni bir hdd'i arayışına gir.