slm arkadaşlar benim sorunum laptobumdaki wireless adaptörümü tanıtmak aircrack bunun için intelin sitesinden wirelass adaptörürmün modeli olan İntel PRO /wireless 2200BG network un linux sürücüsü olan ipw2200-1.2.2.tar indirip linux penceresinden masaüstüne(Desktop) atıp ethernet kısmından da
Bridged de yapıp sonrada aşağıda shell komutunu açıp
cd Desktop
tar zxvf ipw2200-1.2.2.tar
açılan ipw2200-1.2.2 klasöre girip make sonrada da make install diyorum aşağıda resmi mevcut.
bu işlemleri yapmadan önce ve yaptıktan sonrada komut penceresinde iwlist scan komutunu verdikten sonra
lo
ve
eth0
yazıyor
virtual network settings kısmından da aşağıdaki değişikliği de yapıp kendi adaptörürümü auto bridged yaptım
[/img[/url]]
yine olmayıncade vwnet2 ye adaptörümü atayıp
ethernet kısmından da CUSTOM dan Vmnet2 yi seçmeme rağmen iwlist scan komutunda adaptörümü göremedim
[/img[/url]]
usb ye taktığım edimax 7318 usg adaptörünü VM den Remove Devices-Usb Devices den işaretleyip
iwlist scan ve lsusb komutu ile yapıp bunların shell komutunda bilgiler çıkmasına rağmen
laptobumdaki wirelas adaptörüm olan İntel PRO /wireless 2200BG network ümün iwlist scan komutuyla ve birçok değişik yol denememe ragmen olmadı
görüntülemeyip shell komutunda çıkaramadım..
yukardaki direver yukleme öncesinde ve sonrasındada ethernetten bridged i seçtiğimde aşağıdaki uyarıyı veriyor..
[/img[/url]]
acaba başka yol mu varr veya yapmam gereken başka işlemler mi var veya ben mi hata yapıyorum bir yerlerdee...
bu konuda yardımlarınızı bekliyorum