laptopda linux driver kurma

murat23351
10-08-2009, 17:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

slm arkadaşlar benim sorunum laptobumdaki wireless adaptörümü tanıtmak aircrack bunun için  intelin sitesinden  wirelass adaptörürmün modeli olan İntel PRO /wireless 2200BG network un linux sürücüsü olan ipw2200-1.2.2.tar indirip linux penceresinden masaüstüne(Desktop) atıp ethernet kısmından da
 Bridged de yapıp sonrada aşağıda shell komutunu açıp
cd Desktop
tar zxvf ipw2200-1.2.2.tar
açılan ipw2200-1.2.2 klasöre girip make sonrada da make install diyorum aşağıda resmi mevcut.

bu işlemleri yapmadan  önce ve yaptıktan sonrada komut penceresinde iwlist scan komutunu verdikten sonra
lo
ve
eth0
yazıyor

virtual network settings kısmından da aşağıdaki değişikliği de yapıp kendi adaptörürümü auto bridged yaptım

[/img[/url]]
 yine olmayıncade vwnet2 ye adaptörümü atayıp

ethernet kısmından da CUSTOM dan Vmnet2 yi seçmeme rağmen iwlist scan komutunda adaptörümü göremedim

[/img[/url]]

usb ye taktığım edimax 7318 usg adaptörünü VM den Remove Devices-Usb Devices den işaretleyip
iwlist scan ve lsusb komutu ile yapıp bunların shell komutunda bilgiler çıkmasına rağmen

laptobumdaki wirelas adaptörüm olan İntel PRO /wireless 2200BG network ümün iwlist scan komutuyla ve birçok değişik yol denememe ragmen olmadı
 görüntülemeyip shell komutunda çıkaramadım..
 yukardaki direver yukleme öncesinde ve sonrasındada ethernetten bridged i seçtiğimde aşağıdaki uyarıyı veriyor..

[/img[/url]]
 acaba başka yol mu varr veya yapmam gereken başka işlemler mi var veya ben mi hata yapıyorum bir yerlerdee...

bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

murat23351
11-08-2009, 18:52   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

arkadaşım modprobe ipw2200 yaptım ve install dosyasındaki tüm denilenleride yaptım sanırsam sorun vmware den kaynaklanıyor lsusb ve lspci komutuyla pro2200 bg laptopdaki aygıtı görmüyor.. bunuda ise cd den çalışan pardus işletim sistemini normal kurarken eth1 diye ipw2200 kablosuz agı görüyor ama aynı pardusu vmware den çalıştırdığımda kablasuz ağ aygıtı bulunamadı diyor  resimi aşağıda.  vmwarenin tüm ayarlarını değiştirdim intel pro2200 bg aygıtı vmware den gösteremedim