Arkadaşım çözüm çok basit. Benim yöntemim şudur. Ben bataryayı takılı kullanırım. ve Telefonu kullandığım gibi. elektriğe takar şarj ederim sonra elektrikten çıkarır bataryası ile kullanırım. bataryası zayıflayınca tekrar takar şarj ederim. Ve bilgisayarın kapanmasını yada uykuya almasını(ki tercih ederim.) şarj %5 vb. gibi ye ayarlarım. böylece batarya bitmesinden de zarar görmez.hep böyle kullanırım. Neden mi;
1.) Bataryayı çıkarıp hep elektrikte kullanırsan, elektrik kesilmesi veya voltaj oynamasında bilgisayarın zarar görecektir.
2.) Eğer batarya takılı olduğu halde hep elektrikte kullanırsan, bu seferde 6 aya kalmaz. bataryan iflas edecektir.
Sonuç mükemmel; Hem bilgisayarım her zaman hiç olmadığı kadar güvendedir. Hem de Bataryanın ömrü bitmemektedir. Şöyle ki Ben bilgisayarı ilk aldığımda şarjı 5 saatten fazla dayanıyordu. nerdeyse 1,5 yıl oldu. yine 5 saat kadar dayanıyor. Sonuç mükemmel artık gerisi size kalmış.
Özetle: Tek yapmanız gereken bilgisayarın kapanma yada uykuya alma zamanını şarj bitimine %5 kalaya ayarlayın.(Tedbir.) Sonra da sürekli şarj edip bataryada kullanın. BİTTİ...