merhaba
bataryasız kullanımın zararlarını hepimiz biliyoruzdur. bu konu hakkında genel görüş bataryanın her zamna takılı olması.. sorum şu olucak sürekli bilgisayarın acık olarak kullanılmasında mecburi olarak elektriğe takılı olması gerekmekte.. bu durum bataryanın ısınmasına nedne olmaz mı?
çünkü kendim batarya takılı ve elektriğe taktığım zaman pil cok ısınıyor.. bilen arkadaşlar konu hakkında bilgilerini aktarırlarsa sevinirim..
laptoplarda bataryasız kullanım
- 1
- 2
Sürekli pil takılı olarak kullanıyorum, hiç ısınmıyor.
hem pil takılı aynı anda elektir,ğede takılı demek istiyorum
çünkü batarya takılı şekilde elektriğe takılmış oalrak kullanımda laptopa zarar vereceğini dşünüyorum
7-8 yıldır dizüstü bilgisayar kullanıyorum. Hep pil ve fiş takılı olarak kullandım. Hiçbir cihazımda da pil vesaire sorunu yaşamadım.
Bildiğim kadarıyla laptop u evde kullanıyorsanız ve uzun zaman geçiriyorsanız pilsiz kullanmanız tavsiye edilir.çünkü sürekli şarjda takılı kalan pilin hücrelerinde zamanla verimsizleşme gerçekleşiyormuş.ayrıca pild dolduktan sonra çıkarsanız bile fazla zaman geçiriyorsanız pil doldur boşalttan yıpranıyor.ısınma ile ilgili bir problem olacağını sanmam.pilsiz kullanımda da olası bir elektrik kesintisine karşı bilgisayarınız savunmasız hale gelir ve bu durum hiç istenen bişey değildir.
Bildiğim kadarıyla laptop u evde kullanıyorsanız ve uzun zaman geçiriyorsanız pilsiz kullanmanız tavsiye edilir.çünkü sürekli şarjda takılı kalan pilin hücrelerinde zamanla verimsizleşme gerçekleşiyormuş.ayrıca pild dolduktan sonra çıkarsanız bile fazla zaman geçiriyorsanız pil doldur boşalttan yıpranıyor.ısınma ile ilgili bir problem olacağını sanmam.pilsiz kullanımda da olası bir elektrik kesintisine karşı bilgisayarınız savunmasız hale gelir ve bu durum hiç istenen bişey değildir.
arkadaşım güzel diyosun hoş diyosunda evde kullanırken diyelim elektrik kesildi veya gerilim arttı ya da düştü o zaman notebook u al direk çöpe at çünkü serviste kabul etmez biz sana o batarya yı süs olsun diye mi verdik der orta kalırsınız.100-150 lira için 1500-2000 liralık dizüstü bilgisayarını riske atmak isteyen varsa buyursun bataryayı çıkarıp öyle kullansın...
Sıfır batarya fiyatları 250-300$.+KDV. Öyle 100-150 Lira filan değil. Varsa 150 TL ye satan 2 tane almaya hazırım.
Yıllarca bataryasıyla beraber kullandım. En sonunda prize takmadan kullanmaya çalıştığımda 5 dk dayanabiliyordu. Sonuç olarak 500 TL fiyatı duyunca pişman oldum batarya ile kullandığıma, ama iş işten geçti.
Bence bataryalı kullanmayın. Eğer laptop sürekli evde ise bataryasız kullanmak en iyisidir. Çünkü bir gün bataryalı kullanıma işiniz düşerse, pek bir faydası olmayabilir :)
birader bende dizüstünde bataryalı kullanıyorum elektiriğe bağlı iken ama hiç bataryanın ısındığını görmedim sadece adaptör feci şekilde ısınıyor sanırım sendede ısınan batarya değil adaptör olsa gerek
Arkadaşım zaten ben de batarya ile kullanıyorum.diyeceğim şu iki durumda iyi bişey değil.sürekli batarya ile kullanırsan fazla doldurboşalttan ömrü çabuk bitiyor.pilsiz kullanırsan da snn de dediğin gibidurumlar ortaya çıkıyor.ayrıca pilsiz kullanıcaksam ben niye laptopalayım ki.bu yüzden evde iken daha fazla masa üstü bilgisayarımda zamangeçirmeyi tercih ediyorum ve piller de 100-150 civarında değil dahapahalı.ayrıca pilsiz kullanan arkadaşlar için diyorum pilin en azhaftada iki kez doldurulup boşaltılması gerekir yoksa durduğu yerde deömrü bitiyor pillerin.
arkadaşım güzel diyosun hoş diyosunda evde kullanırken diyelim elektrik kesildi veya gerilim arttı ya da düştü o zaman notebook u al direk çöpe at çünkü serviste kabul etmez biz sana o batarya yı süs olsun diye mi verdik der orta kalırsınız.100-150 lira için 1500-2000 liralık dizüstü bilgisayarını riske atmak isteyen varsa buyursun bataryayı çıkarıp öyle kullansın...
Sürekli prize takılı kullandığınızda batarya hiç doldur-boşalt yapmıyor. Pil doluluk oranı % 95'in altına düşmedikçe şarj olmaya başlamıyor yeni piller.
Sürekli prize takılı kullandığınızda batarya hiç doldur-boşalt yapmıyor. Pil doluluk oranı % 95'in altına düşmedikçe şarj olmaya başlamıyor yeni piller.Şunu demek istedim.herhalde pil dolunca fişten çekmiyorsunuz.bu da yanlış ve pildeki hücrelerin enerjiş tutabilme kabiliyetleri bitiyor.ömrü daha çabuk bitiyor.bir süre sonra pilde kullanmaya başladığınızda çabuk bittiğini göreceksiniz.
Şunu demek istedim.herhalde pil dolunca fişten çekmiyorsunuz.bu da yanlış ve pildeki hücrelerin enerjiş tutabilme kabiliyetleri bitiyor.ömrü daha çabuk bitiyor.bir süre sonra pilde kullanmaya başladığınızda çabuk bittiğini göreceksiniz.Şahsen bu pil ömrü meselesini ben çok ciddiye almıyorum. Bilgisayarın ömrü pil ömründen kısa oluyor genellikle çünkü. Pili kuş tüyü yastıklarda rahat ettireceğim diye kendi rahatımı kaçırmayı düşünmüyorum açıkçası. :)Son Düzenleme: Süleyman. ~ 15 Temmuz 2009 15:20
Şunu demek istedim.herhalde pil dolunca fişten çekmiyorsunuz.bu da yanlış ve pildeki hücrelerin enerjiş tutabilme kabiliyetleri bitiyor.ömrü daha çabuk bitiyor.bir süre sonra pilde kullanmaya başladığınızda çabuk bittiğini göreceksiniz.
Arkadaşlar tamam belki 100-150 lira olmayabilir ama bu 2 milyarlık bi cihazı riske atmaya asla değmez.Şunuda belirtiyim yeni nesil notebook larda pil tamamen dolu olduğunda elektrik pilden geçmiyor ve dolayısı ile pile herhangibir zarar vermiyor.Yaklaşık bir 5-6 günlük bir kullanımdan sonra pil seviyesi %95 in altına düşüyor ve dolum yapıyor.İşte tam bu noktada cihazı prizden çıkarıp sadece bataryadan kullanmalıyız.(Çok zorda kalınırsa prizden kullanıma devam edilebilir tabi...) Eğer %95 ten sonra hala prize takılı kullanmaya devam edersek işte o zaman bataryanın ömrünü azaltmış oluruz.Diyelim notebook böyle bi özellik taşımıyor yani eski.Olsun genede bu koskoca bir bilgisayarı riske etmeye değmez arkadaşlar...
Arkadaşlar yorumlar gerçekten cok güzel.. Ama her ağızdan laf çıkmış.. Kötü anlamda demiyorum sadece laptop bataryalarının halen nasıl yetersiz olduğunu gördüm. Teknoloji arttıkca bunlarada yön verilmesi lazım..
ben dizüstümü yeni aldım.. kullanıcı kitabında veya herhangi bir yerde tam olarak nasıl bataryanın kullanılacağı yazmamış... bu da ayrı düşünülmesi gereken bir konu :)
son teknolojiden bahsedilmiş ne kadar doğru bilmiyorum ama bataryanın ömrünün uzatmak adına, evde ve dışarda farklı güç olanakları ( bataryadan, prizden) kullanmak adına çözüm olsa gerek.. Ben toshiba ya mail attım.. Eğer mail gelirsede sizlerle paylaşırım..
Arkadaşlar yorumlar gerçekten cok güzel.. Ama her ağızdan laf çıkmış.. Kötü anlamda demiyorum sadece laptop bataryalarının halen nasıl yetersiz olduğunu gördüm. Teknoloji arttıkca bunlarada yön verilmesi lazım..Bu konuda bilgi için bakınız:
ben dizüstümü yeni aldım.. kullanıcı kitabında veya herhangi bir yerde tam olarak nasıl bataryanın kullanılacağı yazmamış... bu da ayrı düşünülmesi gereken bir konu :)
son teknolojiden bahsedilmiş ne kadar doğru bilmiyorum ama bataryanın ömrünün uzatmak adına, evde ve dışarda farklı güç olanakları ( bataryadan, prizden) kullanmak adına çözüm olsa gerek.. Ben toshiba ya mail attım.. Eğer mail gelirsede sizlerle paylaşırım..
https://www.chip.com.tr/forum/NOT ... LGiLER_t105083.html
Arkadaşlar bende biraz açıklama yapayım.Alloss arkadaşıma katılıyorum.Laptoplarda pili tam dolu tam boş yapmaya çalıışın.Batarya takılı iken prizde dahi olsa güç ilk olarak bataryadan desteklenir ve bataryanın boşalan kısmı prizden gelen akımla desteklenir.Yani anlayacağınız akım sürekli bataryadan geçiyor.Bu da bataryanızın kısa ömürlü olmasını sağlayacaktır.
Elektriğin kesilebileceği yağmurlu vs havalarda bataryalarınızı takılı kullanabilirsiniz önlem açısından ama size tavsiyem ggenelde evdeyseniz sadece prizde kullanmanızdır.Ayrıca kışın 2-3- gün bataryayı kullanmadığınız durumlarda bataryanız açılmayabiliyor.Bu yüzden günlük bir kere takıp 5 dk sonra çıkarmanız dayeterli olacaktır.Yardımcı olabildiysem sevinirm
Bu konuda bilgi için bakınız:
https://www.chip.com.tr/forum/NOT ... LGiLER_t105083.html
güzel bir link ama zaten kullanıcı kitabında yazan mevzular. tabii güzel bir emek onu kastetmiyorum.. ama uzun süreli kullanımlarda bataryayı nasıl kullanmalıyız onun hakkında tam acıklayıcı bir bilgi yok.
Arkadaşlar bende biraz açıklama yapayım.Alloss arkadaşıma katılıyorum.Laptoplarda pili tam dolu tam boş yapmaya çalıışın.Batarya takılı iken prizde dahi olsa güç ilk olarak bataryadan desteklenir ve bataryanın boşalan kısmı prizden gelen akımla desteklenir.Yani anlayacağınız akım sürekli bataryadan geçiyor.Bu da bataryanızın kısa ömürlü olmasını sağlayacaktır.
Elektriğin kesilebileceği yağmurlu vs havalarda bataryalarınızı takılı kullanabilirsiniz önlem açısından ama size tavsiyem ggenelde evdeyseniz sadece prizde kullanmanızdır.Ayrıca kışın 2-3- gün bataryayı kullanmadığınız durumlarda bataryanız açılmayabiliyor.Bu yüzden günlük bir kere takıp 5 dk sonra çıkarmanız dayeterli olacaktır.Yardımcı olabildiysem
yazılanları okumamışsın galiba arkdaşlar yeni bir teknolojiden bahsettiler.. bataryanın dolu olduğu durumlarda gücü prizden alındığıyla ilgili
arkadaşlar konu gerçekten uzadıkca uzuyor .. bir kesin yargıya varılamıyor :):) ben dahada karışıtırıyım.. Madem bataryasız kullanımlarda elektrik kesintisi cok tehlikeli. bizde bir güç kaynağı kullanalım :):)
arkadaşlar konu gerçekten uzadıkca uzuyor .. bir kesin yargıya varılamıyor :):) ben dahada karışıtırıyım.. Madem bataryasız kullanımlarda elektrik kesintisi cok tehlikeli. bizde bir güç kaynağı kullanalım :):)güç kaynağı varsa çıkart bataryayı eskitme ama güç kaynağı alacaksan yedek batarya almak en mantıklısı
güç kaynağı varsa çıkart bataryayı eskitme ama güç kaynağı alacaksan yedek batarya almak en mantıklısı
yedek bataryada da aynı sorunlar cıkıcak ... dogru akımı elde edip, elektrik kesilincede bizi 10 dk idare edicek o arada çalışmaları kaydedip laptopı kapatacak akdar süre tanıyan ufak bir güç kaynağı alıp bataryasız uzun süre kullancak kadar yeter evdeyken..
konuda baya başka konularada değilinildi asıl sorumu şöyle sormalıydım uzun kullanımlarda batarya kullanımı :):) herkese teşekkürler arkadaşlar.. umarım bu konu yeni laptop kullanıcılarına ışık tutar :D:D
arkadaşlar konu gerçekten uzadıkca uzuyor .. bir kesin yargıya varılamıyor :):) ben dahada karışıtırıyım.. Madem bataryasız kullanımlarda elektrik kesintisi cok tehlikeli. bizde bir güç kaynağı kullanalım :):)
Arkadaşlar bu ne iş ya yazılanlara bakıyorum ve sadece gülüyorum.Bide güç kaynağı çıkmış.(Yok artık!!!)Diyelim dediğiniz gibi bataryayı prize takılı kullanmak bataryanın ömrünü azaltıyor.Kardeşim 2-2,5 milyar para verip aldığımız notebook mu yoksa onun yarısı bile etmeyen bataryalar mı değerlerli?Çünkü kardeşim burası Türkiye her an elektrik kesiliyor, voltajda bi değişim oluyor.Arkadaşlar bilgisayarlarımız masaüstü bilgisayar değil!Notebook lar buna asla dayanamaz gidin sorun bi uzmana, hatta her kullanıcı kendi üreticisine mail atıp sorsun.Eğer anlattığım bir şekilde cihazınız arızalanırsa servis sizin yüzünüze bile bakmayacaktır.Diyecekleri ilk şey biz size bu bataryayı spor olsun diye mi verdik olacaktır.Hem ayrıca bu güç kaynağı işi çok komik.Arkadaşlar pili haftada bi kez tam doldur-boşalt şeklinde kullanmamız pilin ömrü açısından yeterlidir.Zaten pil seviyesi bir hafta hatta daha kısa bir sürede %95 in altına düşeceğinden doldur boşalt yapmak zorundayız ki buda bize pili korumak için önemli bir fırsat sunar.Ben kendimden söyleyim.Yaklaşık 7 aydır Hp Pavilion dv6 1050et kullanıyorum.Bataryanın ömründe ve cihazda hiçbir sorun yaşamadım.Dediğim gibi herkes kendi üreticisine mail atsın ve arkadaşlar sonuçları burda bizle üretici adı vererek paylaşsın.Bakalım hangi markalar değişik yol ve yöntem izliyor çok merak ediyorum...
Arkadaşlar bu ne iş ya yazılanlara bakıyorum ve sadece gülüyorum.Bide güç kaynağı çıkmış.(Yok artık!!!)Diyelim dediğiniz gibi bataryayı prize takılı kullanmak bataryanın ömrünü azaltıyor.Kardeşim 2-2,5 milyar para verip aldığımız notebook mu yoksa onun yarısı bile etmeyen bataryalar mı değerlerli?Çünkü kardeşim burası Türkiye her an elektrik kesiliyor, voltajda bi değişim oluyor.Arkadaşlar bilgisayarlarımız masaüstü bilgisayar değil!Notebook lar buna asla dayanamaz gidin sorun bi uzmana, hatta her kullanıcı kendi üreticisine mail atıp sorsun.Eğer anlattığım bir şekilde cihazınız arızalanırsa servis sizin yüzünüze bile bakmayacaktır.Diyecekleri ilk şey biz size bu bataryayı spor olsun diye mi verdik olacaktır.Hem ayrıca bu güç kaynağı işi çok komik.Arkadaşlar pili haftada bi kez tam doldur-boşalt şeklinde kullanmamız pilin ömrü açısından yeterlidir.Zaten pil seviyesi bir hafta hatta daha kısa bir sürede %95 in altına düşeceğinden doldur boşalt yapmak zorundayız ki buda bize pili korumak için önemli bir fırsat sunar.Ben kendimden söyleyim.Yaklaşık 7 aydır Hp Pavilion dv6 1050et kullanıyorum.Bataryanın ömründe ve cihazda hiçbir sorun yaşamadım.Dediğim gibi herkes kendi üreticisine mail atsın ve arkadaşlar sonuçları burda bizle üretici adı vererek paylaşsın.Bakalım hangi markalar değişik yol ve yöntem izliyor çok merak ediyorum...
güç kaynağı gırgırdan öte bişeydi.. sadece gelişen teknolojide bataryaların yetersizliğini dile getiren bir mevzuydu.. lütfen dikkatli okuyalım tüm yazıları..
tabi ki cok uzun süre giden bataryalar var.. Sony olsun veya mac ler olsun.. Tabiki bir batarya için milyarlık makinaları yakcak kadar bilgisiz değiliz... bu bu konuda cok söylendi.. şuan ki teknolojilerin bazılarında istenilen vakitte şarja takılan batarya takılı iken elektirkte kullanılmaya acık bataryalar var.. tabi maliyet gerektiren bir durum..
ben üreticime mail attım.. ulaştığında sizlerle paylaşırım..
- 1
- 2