Laptopta kalvye sorunu

HPQ-User
17-06-2008, 14:40   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Hectoor sormuş:
Selamlar...
Ben laptopta Euro 2008,Fıfa 2008 gibi oyunları oynarken (oynayanlar bilirler,birden fazla tuşa aynı anda basılarak oynanır) aynı anda birden fazla tuşa basınca hepsi işlevini yapmıyor.Mesela koşarken pas veremiyorum,aynı şekilde koşarken sağa sola yönelemiyorum.Bunu nasıl çözebiliriz.Normalde bir sorun yok kullanırken.İnternette gezerken hiç karşılaşmadım.Acaba oyundan mı diye başka bir futbol oyunu kurdum yine de çözemedim.Acil yardımarınızı bekliyorum.Çok teşekkür ederim şimdiden...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Sistemim Windows Xp Sp2,
Laptop Sony Vaio VGN-FZ21M,
CPU: Intel Core 2 Duo T7250 2.00Ghz
Memory:2 GB DDR2
HDD:200GB
GPU:Nvidia Geforce 8400M GT

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

bykomodo
17-06-2008, 15:04   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj

Arkadaşım Senin Laptop'un Markasına Bağlı Bişe Olabilir Yani Klavyesi F veya Q gibi Değişik Şeçeneklerde İse Oyuna uyumlu olmayabilir çünkü oyun belli bir tuş dizilimine sahip olarak ayarlanmıştır.Yani sen Klavye ayarlarını bi kontrol et Tüm Pc lerle aynı olsun.

Veya Oyunun ayarlarından oyun komut tuşları değiştirilmiş olabilir onu bi incele derim.Emin değil

Borga-x
17-06-2008, 15:39   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
bykomodo
Arkadaşım Senin Laptop'un Markasına Bağlı Bişe Olabilir Yani Klavyesi F veya Q gibi Değişik Şeçeneklerde İse Oyuna uyumlu olmayabilir çünkü oyun belli bir tuş dizilimine sahip olarak ayarlanmıştır.Yani sen Klavye ayarlarını bi kontrol et Tüm Pc lerle aynı olsun.

Veya Oyunun ayarlarından oyun komut tuşları değiştirilmiş olabilir onu bi incele derim.Emin değil

Hanı F klavye q kalvye ıle ne alaka anlamadım. Klavyede 3 tustan fazlasına bırden bastıgınızda istesenizde çalışmaz çünkü Windows bunu desteklemıyor. Eger 2.tusta bıle hata verıyorsa bence bır klavye bulup onunla denemenı onerırım. Bu sorun klavye donanımsal ve Wındows yazılımsal seklinde anlatılabılır ama senınkı buyuk ıhtımal donanımsal

AnchryA
17-06-2008, 15:45   |  #4  
AnchryA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
734 mesaj

Borga-x    bir  ara   microsoft  klavyede  söyle bir özellikle karşılaştım.   Birdan  fazla  tuşa  ve  aynı tuş-tuşlara   1-2 sn içinde birden fazla  basıldığında  yağışkan tuşlar  vb.  özellikler  açılmaktaydı. klavye  'deki tuş ayarladıyla iligli birkaç  seçenek sözkonusu olabilir mi ? Ne dersin

Son Düzenleme: AnchryA ~ 17 Haziran 2008 16:00
Borga-x
17-06-2008, 15:59   |  #5  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Tabıkı olabılır ayarları kurcalayın derim dedıgım gıbı sorun donanımda. 3 tus basışını kabul edıyor windows hatta bunu herkes deneyebılır. bır tane word veya notepad açın ve aynı anda 4 tane tuşa basın. bakalım ne olacak..

Yapışkan tuslar bıldıgım kadarıyla kısayollar atamak ıcın kullanılan bır durum.

HectooR
17-06-2008, 22:06   |  #6  
Yeni Üye
29 mesaj

Arkadaşlar bu oyunu internet kafede hatta evimdeki masaüstü bilgisyarda rahatça oynayabiliyorum sadece laptopta oynayamıyorum.Windowsun desteklememesi söz konusu olamaz çünkü  bu oyun her yerde oynanıyor ve ben kendimden başka hiçbir bilgisayarda bu sorunla karşılaşmadım.Ama bunun sebebi yazılımsal mı donanımsal mı bilemedim.Laptop bütün internet kafedeki bilgisayarlardan daha iyi ancak oynayamıyorum.Yardımcı olursanız çok sevinirim

yemre_kara
17-06-2008, 22:25   |  #7  
Yıllanmış Üye
360 mesaj

fazla bilgin yoksa teknik servise yolla benimde pek bi bilgim yok