Arkadaşlar acer 6530g laptopum var.Pili üzerinde takılı ve elektiriğe bağlı olarak kullanıyorum ama pil gücü elektiriğe takılıyken bile sanki elektriğe takılı değilmiş gibi yavaş yavaş %3 e kadar düşüyor sonra tekrar şarj etmeye başlıyor.Bazen %0 a gelip kapanıyor.Tekrar açtığımda şarj etmeye başlıyor.Fakat pil doluyken elektrikten çıkarınca hiçbir sorun olmadan pili kullanabiliyorum.Sorun neden kaynaklanıyor olabilir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Laptopta pil sorunu
1-) Kablo yerine tam oturmuyor ve sen pil doluyor zannederken dolmuyor olabilir... Kabloyu bir kontrol et...
2-) Pilin ömrü eskimiş olabilir artık tam anlamıyla şarz tutmuyor olabilir... Pili değiştirmen gerekebilir...
Elektriğe takılıyken pil sıfıra düşüyor ama daha sonra tekrar şarj etmeye başlıyor.Pil dolduktan sonra elektriğini çıkardığımda pili kullanabiliyorum. Pilin bilgisayarı açık tutma süresinde hiçbir değişiklik olmuyor.
Aynı laptoptan ben de kullanıyorum ama böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım.Sadece bilgisayarı eğer iki üç gün kapalı tutarsam pil biraz boşalıyordu o kadar.Yeteneğin dediği gibi kablo bağlantısında bir sorun olabilir ya da pilde bir problem var.
Ama kabloda sorun olsa pil bittikten şarj etmeye başlamaması lazım.Pil bittikten sonra yeniden şarj etmeye başlıyor
Laptopumu ilk aldığımda verilen şarj aletim var.2 senedir bir sorun yoktu yeni olmaya başladı.