merhabalar. dell marka bir laptopum var. bir süredir bilgisayarı açtığımda "sahte windows yazılım kurbanı olabilirsiniz" diya bir yazı geliyordu. altta da "sorunu gider" ve "sorunu daha sonra çözümle" gibi 2 link vardı ve ben hep 2. yi tuşlayarak işleme devam ediyordum. masaüstündeki resim gitti ve ekran simsiyah oldu. masasüstündeki ögelerin bir kısmı gitti. neyse.. bir arkadaşa gösterdik, o da gitti bilgisayarı açarken gelen yazıyı okuyup "sorunu gider" butonunu tıkladı. ve ..artık windows açılmıyor. bilgisayarı açıyorum, sanki elektrikler kesilmiş de tekrar açmışım gibi siyah ekranda komutlar geliyor..güvenli kipte başlat, normal windows başlat gibi.. ama hangisinde başlatırsam başlatayım windows başlayacakken tekrar en başa dönüyor, bir türlü ilerleyemiyoruz.. ne yapmamı önerirsiniz? şimdiden teşekkürler..
laptopta windows açılmıyor
geçmiş olsun öncelikle şöyle bir izahta buluniyim. Windows kurduktan sonra etkinleştirme yapılmadıysa windows kendini kapatacaktır.
2-Kullandığınız windows sahte olabilir ve kendini kapatmıştır
3-Bunun tek çözümü tekrardan windows kurmaktır başka türlü kurtulamassın (orjinal windows kurmalısın yoksa gine aynı sorunla karşılaşabilirsin)
ilginiz için teşekkürler.. tekrar kurabilsem zaten hemen format çekeceğim ama cd rom çalışmıyor.. cd yi de flash diskleri de görmüyor bilgisayar.. windows tam açılacakken başa dönüyor
en son STOP: c0000218 {Kayıt Defteri Dosyası Arızası} Kayıt defteri,\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SOFTWARE
iletisi geldi.. buyurun burdan yakın
çok teşekkür ederim ama maalesef cd yi de görmüyor bilgisayar.. bilgisayarı firmaya gönderecek kadar vaktim yok maalesef
Üzgünüm.O Windows'u kaldırman gerekiyor.Tekrar kurucaksın bir tane daha ve kurduktan sonra güncelleme yapmayacaksın başka yolu yok maalesef:(
arkadaşım açılışta onun imajı vardır o F2 veya başka özellikde bir düğmesi veya cdsi vardır onu koy bilgisayarın onu görür.
hayır öyle değil windows artık kendini kullanılamaz hale getirmiştir.Onun üzerine cd koyman veya üzerine birşeyler yüklemen birşeyi değiştirmez.Artık tepki vermiyordur.
Başta dediğim gibi internette baktığımda bunun çözümünün Windows'un kendisini kaldırmak ve yeni bir Windows(lisanslı veya korsan)yüklemen gerekir.
@chemist74
ilk mesajın ile ikinci mesajın farklı olunca verdiğimiz yanıtlar havada kalıyor
Dikkat
sorununa gelince,
program kaldırılmış ama işlem kayıt defterini uçurmuş
Cd sürücün çalışmadığı için makale işe yaramayacak
ama bir yol daha var ama bunun için bir sistem geri yüklemen açık olacak
Çünkü geri yükleme noktasından bir dosya kopyalamız gerekecek