Laptoptaki ufak ama sinir bozucu sorun !

dagiduck
12-09-2012, 16:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

İlk Sorum -) Arkadaşlar bundan 2 hafta önce teknosa bayisinden samsung laptop aldım . Nese lafı fazla uzatmadan gelelim meseleye . Evimdeki kablosuz ağa otomatik bağlanamıyorum . Laptopu her açışımda Fn + F12 ye tıkladıktan sonra internete bağlanabiliyorum . Bunu otomatik hale nasıl getirebilirim yardımlarınızı bekliyorum

İkinci Sorum -) Yine ufak gibi göründese sinir bozucu bir durum :/ Her ne yaptıysam Bluetooth'u açamadım . Müzik , Fotoğraf vb. gibi şeyleri farklı bir aygıta gönderemiyorum . Bide ip ucu veriyim yukarda belirttiğim gibi Fn + F12 'ye bastığımda wireless simgesini aktif ediyorum ama yanındaki Bluetooth simgesini bir türlü aktif edemedim . Yardım edebilecek herkese teşekkürler :)

dagiduck
14-09-2012, 19:16   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Tipoti ilgin için teşekkür ederim . Bluetooth sorunumu çözdüm ama her ne yaptıysam hala otomatik internete bağlanamıyorum " kablosuz ag programı vardır buyuk ıhtımalle onu kaldır bırde bıos a bak bazen otomatık gelıyor onu enabled yap " cümlesini biraz daha açarsan çok iyi olur çünkü pek bişey anlamadım . Bios ayarlarından düzelicekse bios ayarlarını adım adım yazabilirsen çok makbul geçer Alkış

Kapalı Hesap (128169)
14-09-2012, 19:42   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 40
2,851 mesaj

Galiba F12 tuşu ile Wireless'ı aktif ediyorsunuz. Laptopunuzda Fn tuşu hariç Wireless açıp kapama tuşu bulunabilir. Oradan da aktif edin. Wireless açıkken bilgisayarın düğmesinden değil Windows'tan yeniden başlatın. Bende böyle bir sorun yok ama biosunda ayarı varsa başlangıçta çalışacak/çalışmayacak aygıtları seçme imkanın var diye biliyorum. Ben biraz kurcalayayım biosumu seninkiyle aynı arayüze sahip olmayabilir ama yardım etmeye çalışacağım.

Banned
14-09-2012, 20:05   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Samsungun sitesinden indireceğiniz easy settins yazılımı ile bilgisayarınızın ağ, bluetooth, ekran çözünürlüğü, karartma süreleri vs. vs ayarlarını otomatikman yapabilir istediğiniz özelliği açabilir istediğiniz özelliği devre dışı bırakabilirsiniz ki bu sizin birinci sorununuzu çözecektir.

Aynı şekilde sisteminizde bir sürücü sorunu var ise indirip kuracağınız easy software manager yazılımı ile sürücülerin otomatik aranıp güncellenmesini veya eksik sürücü var ise bulunup kurulmasını sağlayabilirsiniz. Bu da sizin ikinci sorununuzu çözecektir.

Samsung bu cihazın üzerinde bu marka var ise sorun olmamaması gerekir.

Kapalı Hesap (128169)
14-09-2012, 20:20   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 40
2,851 mesaj

Bu resimde bilgisayar önyükleme ayarlarında öncelikleri seçmek ve sıralamak mümkün. (Boot Option Priorities)

Buradan da  öncelik ayarlarını değiştirmek istediğiniz zaman  seçili olan Önyükleme Aygıtına Enter ile tıklamanız gerekmekte.

Boot Device Priority (Önyükleme Aygıtı Önceliği) (Önyükleme menüsünden)         Ayarlar:
1st Boot Device (1. Önyükleme Aygıtı) :        CD-ROM Group (CD-ROM Grubu)
2nd Boot Device (2. Önyükleme Aygıtı) :        HDD Group (HDD Grubu)
3rd Boot Device (3. Önyükleme Aygıtı) :        Floppy Group (Disket Grubu)
4th Boot Device (4. Önyükleme Aygıtı) :        Network Group (Ağ Grubu)
Floppy Group Boot Priority (Disket Grubu Önyükleme Önceliği) :        Not Installed (Yüklü Değil)
CD-ROM Group Boot Priority (CD-ROM Grubu Önyükleme Önceliği) :        HP CDDVDW TS-T633P
HDD Boot Priority (HDD Önyükleme Önceliği) : Hitachi HDS721032C
Network Group Boot Priority (Ağ Grubu Önyükleme Önceliği) : Realtek PXE B03 D00

Bu yazdığım seçeneklerden hepsi olmayabilir çünkü disket grubunun olmaması mesela normaldir. Yani bunlar genel olarak bulunanlar. Bendeki bios önyükleme öceliklerini gösterdim sana. Büyük ihtimalle Realtek PXE B03 D00'ı da eklemelisin. Öncelikleri istediğin gibi ayarlayabilirsin. Türkçe karşılıklarını da yazdım. Zaten senin için önemli olan 4. Önyükleme Aygıtı): Network Group (Ağ Grubu)

Ayarladıktan sonra kaydet ve çıkıp sistemini yeniden başlat.