laptopu restart edince "kapanıyor" da kilitleniyor

amedun_ziya
20-10-2011, 06:57   |  #1  
amedun_ziya avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
442 mesaj

Arkadaşlar,
laptopu restart edince "kapanıyor" da kilitlenip kalıyordu,pilini çıkarıp takıp açarak ancak restart edebiliyordum.Ve birden laptop sustu.hiç tık yok.sebebi ne olabilir.Böyle bir sorun çözen varmı?

cbilgen13
20-10-2011, 08:40   |  #2  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,441 mesaj

1. laptop'ın markası ACER mı ??
2. laptop sustu'dan kasıt hiç mi çalışmıyor... yoksa ekrana görüntü mü gelmiyor...

amedun_ziya
20-10-2011, 11:37   |  #3  
amedun_ziya avatarı
OP Yıllanmış Üye
442 mesaj

sony vio.eski bir model. tamamen sustu. hicbir isaret yok.ne bir cizirti nede herhangi bir led v.s.

cbilgen13
20-10-2011, 11:54   |  #4  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
1,441 mesaj

genelde acer'larda görünen ve benimde başıma gelmiş bir olay var ekran kartı ile alakalı bir sorun çıktığında bilgisayar hiçbir şekilde açılmıyor ama en azından power tuşuna basınca led'leri yanıyordu..
sizde elektrik geldiğine dair hiçbir işaret yok..bu durum aklıma 3 farklı olasılık getiriyor...

1. batarya ile alakalı bir sorun yaşıyor olabilirsiniz (eğer denemediyseniz bataryayı çıkartıp sadece power kablosu ile denemenizi öneriyorum.)
2. olası bir darbe veya başka bir durumdan dolayı entegrelerden biri zarar görmüş bu durumda kısa devreye neden olmuş olabilir..
3. yine sony cihazlardan birinde başıma gelen başka bir olasılık HDD zarar gördüğünde yada soketinden ayrıldığında bilgisayara hiçbir şekilde elektrik gelmiyor... sony'e uygun HDD neredeyse tüm bilgisayarcılarda bulunur... HDD değiştirip test etmenizi tavsiye ederim..

bunların dışında başka bir durumda olabilir görmeden net cevap vermek çok zor...

amedun_ziya
20-10-2011, 14:49   |  #5  
amedun_ziya avatarı
OP Yıllanmış Üye
442 mesaj

sony boyle bir makinayi nasil piyasaya cikardi anlamak mumkun degil.makine bir isiniyor akla zarar.fan calisiyor,mazgal temiz ama 65-75 dereceden asagi dusmuyor isi.hdd bozulmus olabilir bu sicak ortamda.aksam eve gidince bi hdd degisimi yapayim.

cbilgen13
20-10-2011, 15:20   |  #6  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
1,441 mesaj

sony yine iyi acer daha beter acer 5920G modeli dahil ondan sonra çıkan tüm modellerde nvidia chip setli ekran kartı kullandılar..düşük ısılarda bile ekran kartı resmen kendini imha ediyor... benim ekran kartı iki kere yandı... birincide garanti kapsamında değiştirdiler.. ikincide 200 TL'ye ben almak zorunda kaldım..şimdi 3.'yü bekliyorum... bilgisayar kan kanserine yakalanmış gibi kemoterapi görüp düzeliyor belli bir süre sonra tekrar ekran kartı sorunu yine ortaya çıkıyor... bunun nedeni soğutma sistemine ekran kartını dahil etmediklerinden kaynaklanıyor... zaten kaliteli laptopların üretildiği zamanlar geride kaldı... fiyatların düşmesinin tek sebebi teknolojinin ilerlemesi değil kalitesiz donanımların marka olmuş laptoplarda kullanılmasıda fiyatları etkiliyor...