laptopu servise verdim sizce nezaman gelir

berkcan_0
20-09-2010, 16:37   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,153 mesaj

lg r590 laptopumu içinden çıkan tuhaf sesler yüzünden servise verdim vatan pc den aldım 48 saat içerisinde onlar kontrol yapıp servise yollayacaklarmış maximum 1 ay dedile ama servis ankarada vereli 2 gün oldu sizce nezaman gelir

Kapalı Hesap (153535)
20-09-2010, 16:58   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj

Tuhaf sesler derken fan gürültüsü ve hard diskten gelen sesleri mi kastediyorsun?Servise giderse en az 1 ay durur heralde.

berkcan_0
20-09-2010, 17:16   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
1,153 mesaj

fan sanki biryere çarparmış gibi cızırtılar geliyo fan değişir herhalde tuhaf bi ses var işte ztn tır gibi çalışıyo oynatınca düzeliyo

Kapalı Hesap (153535)
20-09-2010, 17:28   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 27
2,297 mesaj
Alıntı: berkcan1995  
fan sanki biryere çarparmış gibi cızırtılar geliyo fan değişir herhalde tuhaf bi ses var işte ztn tır gibi çalışıyo oynatınca dü
PCinde ısınma sorunu olabilir mesela benim pcdeki fan da çoğu zaman gürültülü bilgisayarı zorliicak bir uygulama çalıştırdığım anda fan gürlültüsünü arttırıyor.

infoman
20-09-2010, 17:55   |  #5  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Yasal olarak 28 iş günüdür !!! Umuyorum hakkınızı savunabilmeniz ve ispatlamanız için ürünü teknik servise verdiğinize dair bir belge almışsınızdır.
Tuhaf sesleri biraz açarsanız belki arızanın ne olduğunu anlayabilirim ve  buna göre tahmini bir süre söyleyebilirim.
Tavsiyem o bilgisayarda macos kuruluysa bence kullanmayın, yanlış yada hatalı sürücüler nedeniyle donanımınız yanlış çalışıp hasar görebilir.

fthgrkn
20-09-2010, 18:17   |  #6  
fthgrkn avatarı
Yıllanmış Üye
128 mesaj

şans işi

berkcan_0
20-09-2010, 19:09   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
1,153 mesaj
Alıntı: infoman  
Yasal olarak 28 iş günüdür !!! Umuyorum hakkınızı savunabilmeniz ve ispatlamanız için ürünü teknik servise verdiğinize dair bir belge almışsınızdır.
Tuhaf sesleri biraz açarsanız belki arızanın ne olduğunu anlayabilirim ve  buna göre tahmini bir süre söyleyebilirim.
Tavsiyem o bilgisayarda macos kuruluysa bence kullanmayın, yanlış yada hatalı sürücüler nedeniyle donanımınız yanlış çalışıp hasar görebilir.
ya şimdi nasıl anlatsam bilmiyorum :) hani fan bi kabloya deydiği zaman cızz diye bi ses çıkarya onun gibi ara sıra oluyo normal fan sesini biliyorum normal fan sesi demeyin laptopu hafif oynatıcca düzeliyo vatanda aldım götürüp verdim büyük ihtimale fanı temizlenecek dedi laptopu oynattığıızda ses gidiyo bazen çıkıyo zaten fan deliklerinin olduğu yerden geliyo bide altına hafif baskı uygulayınca ses gidiyo mac osx falan yüklü değil çok istedim ihackitosh kurmayı ama recovery yüzünden nasip olmadı .)

infoman
20-09-2010, 19:53   |  #8  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Büyük olasıkla fan değişecek.
Fanı yuvasında tutan küçük pilastik bir sekman var, o yerinden çıkmış ise fan biraz aşağıya iner ve muhafazaya sürter.
Fan motorunun mıknatısı fanın fırlayıp gitmesini engellesede hafif sarsıntıda malum önündeki muhafazaya sürter hatta fan hızı artınca, fan yuvasında emdiği tarafa doğru biraz kayar ve yine muhafazaya sürter.
Parça ellerinde var ise
1 gün teknik servise gönderme onayı
1 gün kargo gidiş süresi
1 gün karğo geliş süresi
5 gün teknik servis tamir süresi
toplam 7-8 gün sonra elinde olur. (bu benim tahminim: bu gün verdiysen gelecek salı elinde olacaktır)

Teknik servisteki işlem ortalama:
15 dakika sökme + 1 saat civarı arıza tespiti + 20 dakika montaj + 1 saat test = 2 saat 30 dakika ortalama süre:):):)

Parça ellerinde yoksa 2 hafta da yurt dışından gelmesini bekleyeceksin.
Kargo teslim alımı + teknik servise yönlendirme + sırasının gelmesi + kargoya verilmesi 2-3 süre alabilir.