Arkadaşlar bu sorun yeni oldu eskiden oyun veya video açtığımda ekran gidiyodiyodu üstüne bu sorun çıktı
laptopumu açtığımdan 40 sn sonra ekran böle oluyo arkaplanda yeşil çizgi bu sorun yazılımsal sanırım çünki ekran görüntüsünü aldım ve diğer pc den baktım ve sorun gözüktü yardım ederseniz sevinirim.
Laptopumu açtığımda ekranda pembe çizgiler oluyo!!
- 1
- 2
bence ekran kartınız bozulmuş veya zarar görmüş gibi speecy ve gpu-z programlarıyla sıcaklık değerlerine bakarmısınız ve birde laptop kaç yıllık donanım özelliklerini yazarsanız çok daha iyi olur
ben soğutmak için aslında notebook soğutucu kullanırım..laptop 4 veya 5 yıllık
özellikleri =
crea nc5 serisi ekran kartı nvadia 8400M G 512 mb
sistem windows xp kopyası, 32 bit, birden çok monitor, 768 mb ram,service pack 2,
Genuine ıntel(R) 2 çekirdek
peki sıs durumu nedir sana dediğim program ları google dan aratıp indir kur bak bakalım sıcaklıklara
bence artık o laptop a yatırım yapmayın maddi olarak tabi 3 e 5 e halledilebilirse yaptırın ama fazla da paranızı o laptop için harcamayın
haklısınız daha önceden batarya,anakart sorunları vardı allahtan garantiliydi pc yaptırdık düzeldi
şimdi ekran sorunuda çıktı daha önce değişmişti ekran kartı vb gine şuan servise verirsin düzelirse gine olcak ona sinirliyim
ama 5 ay sonra masaüstü almayı düşünüyorum bıktım bu makineden aldıktan 1 yıl sonra bozulmaya başladı zaten adı crea ne beklersin.
Masaüstü falan varsa, ona bağlayın ekranı. Eğer yine bu şekildeyse kartta sıkıntı olabilir. Ama düzgün çalışırsa, ekranın bağlantısını falan kontrol etmeniz gerekecek.
banada oldu ekran kartın yanmış sanırım . garantiye ver bende yenisiyle değiştirmişlerdi
daha öncede vardı bu sorun babamın bir servisteki yakını 1 kere ücretsiz LCD
değiştirmiş sanırım bide chipi aradan 1 ay geçti gine aynı sorun.
bana ekran kartı ve chip seti fiyatlarını söylebilirmisiniz bide bunları kendim takabilirmiyim?
kardeşim senin sorunun %99999999999 ekran kartında çünkü ben dün ekran kartına 100 MHz overclock yaptım bu sabah kalktığımda seninki gibi bişey çıktı benim ekran turuncu oluyodu hemen o.c yi geri aldım. Sen de o.c yaptıysan o.c yi geri al ya da artık ekran kartın bazı şeyleri kaldırmıyor olabilir direk underclock yaparak ekran kartı performansını düşür
overclock: hız aşırtma demektir yani ekran kartını mevcut performansından hızlı çalıştırmaktır ama riskli olabilir. Underclock ise bunun tam tersidir ekran kartını mevcut performansından indermektir. Sana nasıl yapıldıgını anlatayım: Öncelikle RivaTurner isimli programı indirip kur. Sonra çıkan ekranda:
ondan sonra karşımıza şöyle bir ekran gelecek:
bu ekran gelince özellikleri 30 MHz kadar azalt bi değişme olmazsa 50 MHz azalt yine olmazsa sorun zaten ekran kartından değildir ama daha da kötüye giderse özellikleri eski haline getir.
- 1
- 2