Arkadaşlar bazen laptopumu kullanıyorum ama kasıyor eski ama bir şey de yapmıyorum nasıl az olsada nasıl hızlandırırım bir de çökme olasılığı ne kadar az o kadar iyi olur.Şimdiden teşekkürler.
Laptopumu nasıl hızlandırırım?
- 1
- 2
disk birleştirme yap arka planda gereksiz programları kaldır işletim sistemi olarak xp kullan
Heya Lütfen Bendede busorun var Yardım Ede bilecek Varise Çok sevinirim
Sistemim şöyle
Windows Xp
Genuine İntel(R) CPU
T2250 @1.73ghz 795mhz 504mb ram
internet tarayıcısı olarak da google chromNe ??? Google chorome tamı tamına 120-150 MB ram yiyo o sistemi deşer o tarayıcı :DKardeş opera kur tarayıcı olarak çok süper bi tarayıcıdır hemde Google Chorome iile aynı hızda (bana göre)
Daha sonra Masa üstündeki bilgisayarım öğesine sağ tıkla ---> Özellikler ---> Gelişmiş -----> performans
---> Ayarlarbu adımları uygulayınca karşına bi pencere gelecek oradan "En iyi performans için ayarla" isimli yeri işaretle
biraz görsellikten ödün vermelisin eğer gerçekten performans isiyorsanAma bunu yaptıktan sonra masa üstü simgelerinin altında bi karartı bi şekilsizlik olacak onu düzeltmek içinde o açtığın pencereyi kapatmadan "Masaüstündeki simge etiketlerinde bırakma gölgesi kullan" seçeneğini şeçceksn
Sonracığma glscgn hocamızın dediği gibi anti-virüs veya anti-spyware programı kullanma arkada çalışan tüm programları kapat (masaüstü saati masaüstü takvimi gibi...)
Daha sonra sonuçları buraya yaz
obuuu parmaklarım ağrıdı yaw :D
Ne ??? Google chorome tamı tamına 120-150 MB ram yiyo o sistemi deşer o tarayıcı :DDediklerinizin hepsini yaptım şu En iyi performans için ayarla baya bir yararı oldu.Şimdi Advanced SystemCare ile tarıycam.Kardeş opera kur tarayıcı olarak çok süper bi tarayıcıdır hemde Google Chorome iile aynı hızda (bana göre)
Daha sonra Masa üstündeki bilgisayarım öğesine sağ tıkla ---> Özellikler ---> Gelişmiş -----> performans
---> Ayarlarbu adımları uygulayınca karşına bi pencere gelecek oradan "En iyi performans için ayarla" isimli yeri işaretle
biraz görsellikten ödün vermelisin eğer gerçekten performans isiyorsanAma bunu yaptıktan sonra masa üstü simgelerinin altında bi karartı bi şekilsizlik olacak onu düzeltmek içinde o açtığın pencereyi kapatmadan "Masaüstündeki simge etiketlerinde bırakma gölgesi kullan" seçeneğini şeçceksn
Sonracığma glscgn hocamızın dediği gibi anti-virüs veya anti-spyware programı kullanma arkada çalışan tüm programları kapat (masaüstü saati masaüstü takvimi gibi...)
Daha sonra sonuçları buraya yaz
obuuu parmaklarım ağrıdı yaw :
Ama şu virüs programını kaldırmak aklıma yatmadı nasıl virüslerden korunucam?
Dediğiniz programı prosuna yükseltip tarama yaptım düzelttim her şeyi hızlandırdı iyice
iyi arkadaşım ama Virüs programı bende kullanmıyorum onun yerine arka planda çalışmayan sadece tarama için
kullandığım programlar var mesela Emsisoft emercy kit / Emsisoft anti malware
gibi bilgisayarının arka planında çalışarak bilgisayarını yormayacak bi program kur 3-4 haftada bir tararsın veya Eset filan kullan diycem ama asıl vrüs zaten eset hiç tavsiye etmem
Sen şu an hangi virüs programını kulanıyorsun
bu arada sistemini birde registery mechanic adlı programla taratarak kayıt defterindeki terslikleri düzelte bilirsin disk birleştirmeyi mutlaka yap
Eğer masaüstü resmin çok cafcaflıysa onuda değiştir sade olsun mesela gökyüzü resmi filan koy
Mesa bu resim farklı renkler içermediği için bilgisayarını zorlamıycak
yoksa her masa üstüne gelişine ekran kartı o şakilli resmi net açmak için dahada yorulacak
antivirüs programını kaldır virüslerden korunmak için arada kurup tekrar kaldırırsın ben zaten hiç kullanmıyorum az da olsa bir bütçe varsa ram yükseltHayıııııııııır !!!! Kesinlikle bi programı silip silip tekrar kurmayacaksın şişirmiyceksin bilgisayarı virüs programını kaldır ve mümkünse önerdiğim tarama programlarından birini kur yada Malwarebytes kullan ama kesinlikle ve Kesinlikle BİR PROGRAMI SİLİP SİLİP TEKRAR KURMA AYRICA BU SİLİP SİLİP TEKRAR kurduğun program bi anti-virüs vb. bi programsa hiç deneme bilgisayarı şişirirsin
Eğer masaüstü resmin çok cafcaflıysa onuda değiştir sade olsun mesela gökyüzü resmi filan koyO resimlerin kastığını biliyorum (senin dediğin değil cafcaflı olanlar) onun için ben düz mavi yaptım.Mesa bu resim farklı renkler içermediği için bilgisayarını zorlamıycak
yoksa her masa üstüne gelişine ekran kartı o şakilli resmi net açmak için dahada
- 1
- 2