bende casper laptop var. 5+1 ses sistemi aldım veses kartım 5+1 , desteklemiyor. ben laptopun ses kartını 5+1 olacak sekılde degıstırtebılır mıyım varmı boyle bır ımkan? yada su ınternette satılan 10tl ye usb ses kartları var işte 5+1 veya 7+1 olarak yazıyorlar bunalr gercekten5+1 ses efektını saglıyorlar mı?
laptopun ses kartı değişir mi?
Ne kadar ekmek, o kadar köfte meselesi bu da. Ucuz USB ya da PCM ses kartları ile evet 5+1 hatta 7+1 ses alabilirsiniz; tabi çok profesyonelce birşey beklememek kaydıyla...peki laptopun kendı ses kartı degıstırelebılır mı? mesela ben casper servısıne gıtsem desem buna su sekılde ses kartı takın ucretını odeyım desem yaparlar mı yapılıyor mu yanı? hanı ekran kartları degısmıyor ya ses kartı da mı degısmıyor?
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Laptoplardaki ses kartı aslında anakart üzerinde bir işlemci ve devresinden oluşur. Bu kartı değiştirmek demek bilgisayarı değiştirmek demektir.
En uygun öneri.
Creative in laptoplar için yapmış olduğu ve PCM-CIA portundan takılan ses kartıdır. Tahmini fiyatı 100 TL civarı. usb girişli olanlar da var ancak bazı kullanım sorunları oluşturmaktadırlar.
Ekran kartı değişebiliyor aslında anakarta lehimli değilse. Ancak, ses kartları masaüstü bilgisayarlarda bile anakarta lehimli geliyor. O yüzden dizüstünde bahsettiğiniz şekilde bir değişim yapamazsınız. Zaten parça değişimi kısıtlılığı da dizüstü/masaüstü ayrımının temel özelliklerinden biri.
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
132 mesaj
bir değişim yapamazsınız arkadşım bence.....