Larrabee: Geforce rakibi GDRR5'i kullanıyor

CHIP Online
18-07-2008, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Intel'in 3D grafik dünyasını iyice karıştıran Larrabee yongasında GDDR5 teknolojisi kullanılacak.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Larr ... ullaniyor_7834.html

Fudzilla'nın bildirdiğine göre Intel çıkacak olan Larrabee teknolojisinde GDRR5 tipinde bellekler kullanacak. Larrabee, PCI-Express 2.0 slotunu kullanan bir ekran kartı olarak yayımlanacak.

Şu ana kadar sadece ATI firması HD 4870'de GDDR5'i kullanmıştı; diğer tüm ekran kartıları daha yavaş olan GDDR3'ü kullanıyor. Larrabee hakkındaki diğer detaylar henüz açıklanmadı. Mütehassıslar arasında 256 veya 512 Bit bellek arayüzü kullanılacağına dair yorumlar yapılıyor. Ayrıca 2 Teraflops'luk bir veri çıktısına ulaşılacağı söyleniyor. Bu sınırı yakın bir zamanda AMD'nin Radeon HD 4870 X2'si de geçecek.

Intel'in kendisi Larrabee kartlar yayımlamayacak. Aynı AMD ve Nvidia'da olduğu gibi yonga seti, lisans ortaklarına gönderilecek ve bu ortaklar uygun kartları yayımlayacak. 2008'in sonunda ilk örnekler üretilecek fakat Larrabee kitlesel pazara ancak 2009 başlarında girebilecek.

Tüm konu: Larrabee: Geforce rakibi GDRR5'i kullanıyor

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Intel, Larrabee ile başarılı olabilecek mi?

DeePBluESeA
18-07-2008, 12:12   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
281 mesaj

valla benim bildiğim intel ekran kartı pazarına giriyorsa çok iyi düşünmeli çünkü bu alanda işlemci alanında olduğundan çok daha fazla ve güçlü rakipler bulacak karşısında bu sebeple erken pes etttiğini duymak beni hiç şaşırtmaz :)

neolas67
28-08-2008, 23:42   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj

bence çok  rahat bi şekilde başarılı olabilir şu anda işlemci yönünde intelin amd yi ezdiği açık gpu sektöründe ise amd nvidia yı eziyor(fiyat performans yönünden amd çok önde gtx 2800 ler şu anda dünya 1. olsada)bence intel larrabee lerde directx işine son verebilirse 1. olacağına kesin gözüyle bakıyorum çünkü directx e bakarsak 3 ay a bir yeni gpu almamız lazım