Larry Page: "Android kritik değil"

CHIP Online
22-04-2012, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google CEO'su Larry Page, Android için söylediği bu sözlerle herkesi şaşırttı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/larr ... ik-degil_33229.html

Resimlerle: 2012'nin en iyi 25 Android oyunu!

Google CEO'su Larry Page, mahkemede yaptığı şahitlikte Android işletim sisteminin Google için değerli olduğunu, ancak kritik olmadığını söyledi.

Google'ın Oracle ile olan davasının ikinci gününde mahkemeye çıkan Larry Page, Oracle'ın avukatının sorularına cevap verirken Android'in çok önemli olduğunu, ancak kritik olduğunun tartışılabileceğini söyledi. Page, Google'ın kendi işletim sistemini Sun Microsystems ile yapmayı tercih edebileceğini ancak bu konuda iki şirketin anlaşmaya varmadığını söyledi. Google, bunun yerine Java'nın "ücretsiz bölümünü" kullanmayı tercih etti.

Page, Java'nın API teknolojilerini Oracle veya Sun'dan lisans almadan kullanan başka bir şirketi örnek göstermesi istenmesi üzerine, konu hakkında "uzman olmadığını" söyledi. Page, "hangi bilgileri kullandığımız ve hangilerini kullanmadığımız konusunda çok dikkatliydik" dedi. Duruşmanın en az 8 hafta sürmesi, önemli teknoloji yöneticilerinin davalara katılması bekleniyor.

Tüm konu: Larry Page: "Android kritik değil"

Resimlerle: 2012'nin en iyi 25 Android oyunu!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Google ve Oracle arasındaki dava sizce nasıl sonuçlanır?

iskn90
22-04-2012, 20:29   |  #2  
iskn90 avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

Sun'ın söz hakkı olabileceğini sanmıyorum eğer söz hakkı olan biri varsa oracle'dır bence, ama madem böye bi durum vardı neden bugüne kadar beklediler dava açmak için, bence google'ın kurduğu android pastasından pay almaya çalışıyorlar ki bugüne kadar beklemeleri de bunu göstermekte(ör: android'in başarılı olması)