Launchy: Başlat menüsüne bedava doping!

CHIP Online
24-08-2009, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Başlat menünüz kısa sürede programlarla tıka basa doluyor mu? Bedava Launchy işinizi kolaylaştıracak

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/laun ... a-doping_14811.html

Resimlerle: Eski PC'lere "tüy siklet" yazılımlar...

Sadece en önemli programları yüklemeye karar vermiş olsanız dahi Windows başlat menüsü bir süre sonra tıka basa dolar. Launchy'nin yeni 2.1.2 sürümüyle birçok programı daha hızlı bir şekilde başlatabilirsiniz; hem de klavye üzerinden.

Ücretsiz açık kaynak yazılım, kurulduktan sonra Windows için tüm başlat menüsü ve hızlı başlat çubuğunu indeksliyor. [ALT]+[Boşluk] tuş kombinasyonu ile Launchy'yi çağırabilir ve istediğiniz programın ismini yazmaya başlayabilirsiniz. Birkaç harf yazdıktan sonra aradığınız programı listede görebilir ve ENTER ile hemen açabilirsiniz.

Standart olarak Launchy sadece başlat menüsündeki programları indeksliyor. Fakat aracı istediğiniz dizin ve dosya türlerini de indekslemesi için de yapılandırabiliyorsunuz. Özellikle en çok kullandığınız dokümanları indekse aldırttığınızda çok pratik oluyor. Programı Google giriş maskesi olarak veya hesap makinesi olarak kullanabiliyorsunuz. Gerekli ayarları Launchy'nin üzerinde sağ tıkladığınızda bulabilirsiniz. Buna ek olarak Launchy sürekli ekranda da durabiliyor.

Download: Launchy 2.1.2

Tüm konu: Launchy: Başlat menüsüne bedava doping!

Resimlerle: Eski PC'lere "tüy siklet" yazılımlar...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Launchy mi Windows Search mü?

International Affairs
24-08-2009, 13:54   |  #2  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

Farketmez hangisi iyi ise o!

ZiraiEleman
24-08-2009, 14:01   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
108 mesaj

Valla ben başlat menüsünü kullanmam.. Çok lazımsa klavyeden kısayol atarım.. Zor açılan bi program ise hızlı başlat menüsüne iliştiririm, gerekince ordan açarım..

a.ozcan
24-08-2009, 14:25   |  #4  
a.ozcan avatarı
Yıllanmış Üye
1,013 mesaj

Şuan indiriyorum tam bana göre bir program gibi gözüküyor.Teşekkürler CHİP Online.

yaman 93
27-08-2009, 15:07   |  #5  
yaman 93 avatarı
Yıllanmış Üye
137 mesaj

ikiside windows search aradımızı bulamassa launchy

_hEro
27-08-2009, 17:05   |  #6  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye