samsung Syncmaster 710v sahibiyim. bir buçuk senedir kullanıyorum. zamanında, biraz da almak zarunda kaldım çünkü mevcut CRT monitör artık gözlerimi iyice rahatsız rdiyordu, bilgisayarı kullanmayı istesemde bir saatten fazla kalamıyorsum başında zira gözlerim dayanılmaz şekilde yanıp sızlıyordu. diğer yandan, elimdeki monitör tam düz ekran da değildi ve bu da pek memnuniyet verici olmuyordu. bunun üzerine, hem radyasyon ve ışıma noktasındaki avantajları hem diğerinin onda biri oranında enerji tüketimi (ve bu sayede uzun vadede, CRT'ye göre ödediğin fazla parayı çıkarması) hem de görünür ekran alanının daha fazla olması ile birlikte ekranının düz oluşu beni almaya yönetti. tabi ekranın, kontrast ve parlaklık değerlerinin diğerinden çok çok üstün oluşu da cabası. fakat diğer yandan alırken bende de birçok endişe duydum. ölü piksel sorunu en baştaydı ama korktuğum başıma gelmedi. tek sorunlu piksel dahi yok benimkinde. diğer yandan oyunlar ve grafik uygulamalarında CRT'ye göre malum dezavantajlı ve kimi zaman aynı performansı alamayabiliyorsun ama itiraf etmeliyim; avantajları yanında pek de gözüme batmadı bu durum ki ben öyle çok bir fark da hissedemedim. tabi bu bana göre, benim hissedememiş oluşum olmadığı anlamına gelmiyor. ama şu da bir gerçek ki, ben aldıktan sonra LCD hızlarında büyük gelişmeler yaşandı yani o zaman öyle olabilir ama şimdi nisbeten daha iyi marka ve modellerde bu sorun da aşılmış vaziyette. bir de masaüstünde kapladığı alanın küçüklüğü ve monitörün hafifliği artıları göz önünde bulundurulursa, yeterli bütçeye sahip olunduğunda alınmaması için bir neden göremiyorum.
en azından ben aldığıma çok memnunum ve en küçük pişmanlığım dahi yok. şimdi saatlerce bilgisayar karşısında, en ufak rahatsızlık duymadan oturabiliyorum. ha LCD monitör hiç mi göz yormaz, yorar elbette. ama bu süre diğerine göre kat kat uzun.