lcd monitör sahipleri yorumlar neler ?

ferrarili adam
07-06-2006, 00:18   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
457 mesaj

lcd monitörler fiyatların düşmesiyle rağbet görmeye başladı. fakat ölü piksel ve tepki süresinin neden olduğu dezavantajlardan dolayı hala soğuk bakıyorum.

kullananlar varsa tecrübelerini aktarsınlar.
alırken ne umuyorlardı ne buldular memnun kaldılarmı.

iyiki almışızmı dediler birşey farketmemiş para boşuna gitti diye hayıflandılarmı yoksa.

hangi markayı aldılar.ölü piksel çıktımı.çıktıysa ne yaptılar.monitörün özellikle oyun ve video performansı nasıl.
bu forumun kullanıcılarıyla paylaşırlarsa sevinirim.

ferrarili adam
07-06-2006, 19:08   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
457 mesaj

bir tane lcd kullanıcısı yokmu ya peh peh..

Der Metzgermeister
07-06-2006, 20:12   |  #3  
Üye
74 mesaj

samsung Syncmaster 710v sahibiyim. bir buçuk senedir kullanıyorum. zamanında, biraz da almak zarunda kaldım çünkü mevcut CRT monitör artık gözlerimi iyice rahatsız rdiyordu, bilgisayarı kullanmayı istesemde bir saatten fazla kalamıyorsum başında zira gözlerim dayanılmaz şekilde yanıp sızlıyordu. diğer yandan, elimdeki monitör tam düz ekran da değildi ve bu da pek memnuniyet verici olmuyordu. bunun üzerine, hem radyasyon ve ışıma noktasındaki avantajları hem diğerinin onda biri oranında enerji tüketimi (ve bu sayede uzun vadede, CRT'ye göre ödediğin fazla parayı çıkarması) hem de görünür ekran alanının daha fazla olması ile birlikte ekranının düz oluşu beni almaya yönetti. tabi ekranın, kontrast ve parlaklık değerlerinin diğerinden çok çok üstün oluşu da cabası. fakat diğer yandan alırken bende de birçok endişe duydum. ölü piksel sorunu en baştaydı ama korktuğum başıma gelmedi. tek sorunlu piksel dahi yok benimkinde. diğer yandan oyunlar ve grafik uygulamalarında CRT'ye göre malum dezavantajlı ve kimi zaman aynı performansı alamayabiliyorsun ama itiraf etmeliyim; avantajları yanında pek de gözüme batmadı bu durum ki ben öyle çok bir fark da hissedemedim. tabi bu bana göre, benim hissedememiş oluşum olmadığı anlamına gelmiyor. ama şu da bir gerçek ki, ben aldıktan sonra LCD hızlarında büyük gelişmeler yaşandı yani o zaman öyle olabilir ama şimdi nisbeten daha iyi marka ve modellerde bu sorun da aşılmış vaziyette. bir de masaüstünde kapladığı alanın küçüklüğü ve monitörün hafifliği artıları göz önünde bulundurulursa, yeterli bütçeye sahip olunduğunda alınmaması için bir neden göremiyorum.

en azından ben aldığıma çok memnunum ve en küçük pişmanlığım dahi yok. şimdi saatlerce bilgisayar karşısında, en ufak rahatsızlık duymadan oturabiliyorum. ha LCD monitör hiç mi göz yormaz, yorar elbette. ama bu süre diğerine göre kat kat uzun.

agkoc
08-06-2006, 02:36   |  #4  
Taze Üye
1 mesaj

NEC
monitor degil sanki bir mucize. Ayrıca 0 pixel hata garantisi veren tek marka. alın sıkıntı cekmeyin.

Karadavut
08-06-2006, 16:53   |  #5  
Yıllanmış Üye
555 mesaj
ferrarili adam
lcd monitörler fiyatların düşmesiyle rağbet görmeye başladı. fakat ölü piksel ve tepki süresinin neden olduğu dezavantajlardan dolayı hala soğuk bakıyorum.

iyiki almışızmı dediler birşey farketmemiş para boşuna gitti diye hayıflandılarmı yoksa.

hangi markayı aldılar.ölü piksel çıktımı.çıktıysa ne yaptılar.monitörün özellikle oyun ve video performansı nasıl.

Arkadaşım bence LCD için biraz daha bekle şuan tepki süreleri hala yüksek.Ortalama 12-8 ms arasında değişiyor.Bazı modellerde 3-4 ms'ler var.Fakat bence LCD teknolojisi şuan tam olarak gelişmiş değil.Birde ölü piksel sorunu var.Bu sorun tam olarak düzelmiş değil.Bence 2 ay filan bekle derim.

Son Düzenleme: Karadavut ~ 08 Haziran 2006 16:54
ferrarili adam
08-06-2006, 22:49   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
457 mesaj

bu arada bugün kadıköyde bir dükkanın vitrininde

sony hx95
phlips  190 x6fb vardı yaklaşın on dakka oynatılan demoları izledim ekranlarda hiçbir fark göremedim.
yani bence sony e fazladan para vermeye gerek yok.

ferrarili adam
08-06-2006, 22:51   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
457 mesaj
agkoc
NEC
monitor degil sanki bir mucize. Ayrıca 0 pixel hata garantisi veren tek marka. alın sıkıntı cekmeyin.
nec 0 piksel garantisi veren tek firma değil.

üstelik Türkiyedeki modeller iyi değil.

ferrarili adam
08-06-2006, 22:55   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
457 mesaj
Karadavut
ferrarili adam

Arkadaşım bence LCD için biraz daha bekle şuan tepki süreleri hala yüksek.Ortalama 12-8 ms arasında değişiyor.Bazı modellerde 3-4 ms'ler var.Fakat bence LCD teknolojisi şuan tam olarak gelişmiş değil.Birde ölü piksel sorunu var.Bu sorun tam olarak düzelmiş değil.Bence 2 ay filan bekle derim.
ya karadavut bu işler 2 ayda halledilirmi bence zor.

egemengiga
08-06-2006, 23:43   |  #9  
Yıllanmış Üye
4,298 mesaj

combocular konu yapti gereksiz...Kahkaha

Banned
08-06-2006, 23:53   |  #10  
Banlandı
1,204 mesaj

ben 8ms benq fp71g+ aldim oyunlarda hic bi problem yasamadim crt ile arada o kadar cok fark var ki kiyas kabul etmez derecede yani monitörde su an 1 olu piksel var ama inan goremiyo insan o kadarki kucukki dikkatli dikkatli odaklanip bakmassan farkedilmio bile

Son Düzenleme: oyunlarslideşov ~ 08 Haziran 2006 23:55
ferrarili adam
09-06-2006, 18:04   |  #11  
OP Yıllanmış Üye
457 mesaj
oyunlarslideşov
ben 8ms benq fp71g+ aldim oyunlarda hic bi problem yasamadim crt ile arada o kadar cok fark var ki kiyas kabul etmez derecede yani monitörde su an 1 olu piksel var ama inan goremiyo insan o kadarki kucukki dikkatli dikkatli odaklanip bakmassan farkedilmio
ya kardeşim sen nerelerdeydin.
neyse
17 inç lcd lerde görüntü kalitesi 19 inçlere göre daha iyi diyolar doğrumu.

arslankurt
24-06-2006, 22:03   |  #12  
Yıllanmış Üye
393 mesaj
ferrarili adam
bu arada bugün kadıköyde bir dükkanın vitrininde

sony hx95
phlips  190 x6fb vardı yaklaşın on dakka oynatılan demoları izledim ekranlarda hiçbir fark göremedim.
yani bence sony e fazladan para vermeye gerek yok.

kesinlikle katılmıyorum.philips 170x6 kullanıyorum,eniştemde serisini hatırlamadığım 17" 8 ms bi sony var kesinlikle arasında cook fark var parası olana tavsiye ederim.Ama fiyat performans derseniz monitörümden cok memnunum

abdurrahim
25-06-2006, 01:24   |  #13  
Yıllanmış Üye
147 mesaj

17 inç ini daha ii görüntü verdiği doğru çünkü nokta aralığı daha az oluyo

FreeToty
26-06-2006, 10:50   |  #14  
Yeni Üye
31 mesaj

Benim 19'' PHILIPS 190B6CG model LCD monitorüm var.Gercekten Lcd yle Crt arasıda farkı anlamak ıcın bir kac yıl crt kullanmak yeterli.Crt'nin o göz agrıtan yapısı tamammen rafa kaldırılıyo.Lcd de dıkkat edilecek önemli özellik tepkime süresi ve ölü piksel garabtisi büyük fırmalrın cogu ölü piksel garantisi veriyor.Tepkime sürelerine gelince halen cok yüksek fiyatlarla degerlendiriliyor ama ideal süre 8 ms.Fiyat olarakda bunlar digerlerıne gore makul düzeylerdeler.Tabi birde uzun vadede güc tüketimi avantajı var.Gercekten güc sarfiyatında Crt lere göre gercekten cok komik güc tüketimine sahipler.Ölü piksel ilk aldıgınızda da mevcut olabılıyor sonrada cıkabılıyor.Burda sonradan cıkması bırde ekranın tam ortalarında bır yerde ortaya cıkması gercekten cok can sıkabılır.Birde o pikselin uygulamalarınızda parıl parıl parlaması gercekten tum sefkınızı kırabılır ama hem görüntü kalıtesı hem görünür alan gibi avantajlarıyla Lcd ler tercih edilebir.Acıkca yenı bir pc alıcak olsam Lcd den kesinlikle sasmam.

Selçuk İslamoğlu
26-06-2006, 10:54   |  #15  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj

SyncMaster 173v'm var.. 2 senedir kullanıyorum. Şirkette CRT var ve açıkçası fark bariz. Cidden artık CRT kullanamayacağımı hissediyorum.

kadirkayik
26-06-2006, 11:57   |  #16  
Yıllanmış Üye
196 mesaj

gelecek lcd die ustellk crt gibi ortalıga sıcaklık yaymıyor burda bi internet kafe var allahıma sadece crt ler calısırkene icerde sıcaktan durulmuyor ayrıca fazla enerji cekiyoor bide oortalık sıcak diye klima calıstır sonrada elektirik faturası falan 50 bilgisayrda bu barız bi fark oluyor yaklasık %50 dah az elektirk harcıyorlcd

ferrarili adam
30-06-2006, 00:54   |  #17  
OP Yıllanmış Üye
457 mesaj

330-350 dolar arası 19 inç lcd monitör olarak ne öneriyorsunuz.

500 dolarlık söylemeyin çünkü o kadar param olsa direct Benq fp93gx alırım zaten.

kadirkayik
30-06-2006, 10:22   |  #18  
Yıllanmış Üye
196 mesaj

bence bekle bi ay sonra dusecek cunku avrupada uretim fazlaası satısta

emrozdmr
30-06-2006, 11:02   |  #19  
Yıllanmış Üye
349 mesaj

ben LG L1710S kullanıyorım kardeşimde L1750S ikimizde gayet memnunuz ben her türlü oyunu oynuyorum bu güne kadar ya keşke ööle diilde böyle yapsalardı dediğim hiç birşey olmadı

Karadavut
30-06-2006, 11:14   |  #20  
Yıllanmış Üye
555 mesaj
ferrarili adam
330-350 dolar arası 19 inç lcd monitör olarak ne öneriyorsunuz.

500 dolarlık söylemeyin çünkü o kadar param olsa direct Benq fp93gx alırım zaten.

Kardeş INCA IL-779 349$+KDV.Bence biraz daha para biriktir.

Karadavut
30-06-2006, 12:07   |  #21  
Yıllanmış Üye
555 mesaj

Kardeş birde buradan bak istersen::

Banned
01-07-2006, 14:08   |  #22  
Banlandı
1,204 mesaj

kontrast oranı düşük lcd alınmaz bu saatten sonra 335$+kdv ye gigatek de sonyab lcd vardı 700:1 kontrast veriyordu.şahsen ben 2 ay sonra pc topladigimda 106 ekran plazma veya lcd almayı planlıyorum tabi memurluk sınavını kazanmama baglı birazda.hehe