lcd mönitor sorunu

HPQ-User
10-02-2008, 07:20   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

sezgin sormuş:
yurt dışından lcd monitor aldım.uzun bir süre çalıştı fakat bır süre lcd mönitor çalışmamamya başladı.kasa çalışıyor fakat ekranda no input signal yazıyor.monitor başka bilgisayarın kasasında çalışıyor fakat benım kasamda çalışlmıyor.sorun bilgisayara format attıktan sonra meydana geldi.daha öncedende arasıra yapıyordu fakat power düğmesine birkaç kez açıp kapayınca geliyordu.bilgisayar servisine götürdüğümüzde sorun sistem frekansıdır dediler.sistem frekansı tam olarak ne oluyor.tam olarak sorun nedır.yardımlarınız için teşekkürler

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Diğer
Sistem Özellikleri:
CPU Adı    Intel(R) Celeron(R) CPU 2.00GHz
Anakart   
        Model    8IR2003
        Üretici    Gigabyte Technology Co., Ltd.
NVIDIA GeForce FX 5200 EKRAN KARTI

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

Papatyasever
10-02-2008, 19:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
448 mesaj

Sistem frekansıyla ilgili olduğunu sanmıyorum. LCD monitörler için en uygun olan seçeneği sistemin kendisi seçer. Frekens ayarı yapmana gerek kalmaz. Monitor başka bilgisayarda çalıştığına göre sorun ekran kartında ya da girişinde olabilir. On-boardsa monitör kablosunun anakarta takıldığı girişte sorun olabilir. Bunu anlamanın en kolay yolu başka bir ekran kartı bularak bilgisayarında denemektir.

Son Düzenleme: Papatyasever ~ 10 Şubat 2008 19:56