LCD monitörler hakkında her şey

CHIP Online
13-03-2009, 00:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

A'dan Z'ye LCD teknolojisi: Bilmeniz gereken en önemli detayları mercek altına aldık...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/LCD- ... -her-sey_11192.html

Açılımı Liquid Crystal Display olan ve artık günümüzde bilgisayar kullanıcılarının çok büyük bir bölümünün tercih ettiği LCD monitörler, ilk çıktıkları günden bu yana teknoloji dünyasında hep ilgi odağı olmayı başardılar. Peki ama LCD'lerle ilgili ne kadar şey biliyoruz? LCD'ler nasıl ortaya çıktı ve bugünkü popüler konumuna nasıl gelebildi?

İlk çıktıkları gün oldukça yüksek bir ücretle kullanıcılara ulaşabilen LCD monitörler, buna rağmen inceliği, zarafeti ve görüntü netliğiyle CRT tipi monitörlerin ömrünün çok da uzun soluklu olmayacağını gösteriyordu adeta. Zaten bugün için bir LCD monitör almak için bir servet ödemenize de gerek yok; zira 200TL'ye dahi LCD monitöre sahip olabilmek mümkün.

Her ne kadar LCD'ler kamuoyunda hep iyi lanse edilse de, kullanıcıların birçoğu bir LCD monitör satın alırken hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiğine pek dikkat etmez ve genel olarak tavsiye üzerine bu ekranlara yönelirler. Oysa fiyat farklarından da net bir şekilde anlaşılacağı gibi, LCD monitörlerin çok da dikkate alınmayan birçok özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle LCD'leri daha yakından tanımak suretiyle siz de LCD satın alırken artık ne istediğinizi gerçekten bilebilecek bir konumda olabileceksiniz.


Tüm konu: LCD monitörler hakkında her şey


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bir monitör satın alırken nelere dikkat edersiniz?