LCD ÖLÜ PİXEL

jeefo.w32
13-03-2008, 11:50   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Merhabalar,

yaklaşık 1 ay önce LG L1753S-BF model lcd monitör almıştım internet üzerinden.

üzerinde hiç kaybolmayan küçük beyaz bir nokta tespit ettim. ölü pixel mi sıkışmış pixel mi anlayamadım. ve araştırmalarıma göre sıkışmış pixel düzeltilmesi mümkünmüş

1- java applet programla
2- sert bir cisimle baskı yaparak .. vs

bana bu konuda önerebileceğiniz bir şey var mı ? ya da daha fazla bilgi verirmisiniz ?

teşekkürler.

Borga-x
13-03-2008, 12:09   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Sert ir cısımle yapacagın tamıratta LCD uzerıne bır kagıt koyduktan sonra kurşun kalemle (yanlız arkadan basmalılar degıl bildigin tahta kalemle)cok zorlamadan baskı yapabılırsın bır ıkı kez baskı yaptıktan sonra duzelmış olması gerekir. Eger duzelmedıyse bunun ıcın  ufak programlar mevcut bunları kullanabılırsın.

Ama hatanın sıkışmış pixelmı yoksa gerçekten ölü pixelmı analızını ıyı yapmalısın. Ölü pixelse yapacak hıcbır sey yok. Cıhazın teknık servısını arayarak olu pıxel garantısı varsa bundan faydalanabılırsın

bunları kullanıp paneldekı sıkışmış pıxelı çözebılırsın

Son Düzenleme: Borga-x ~ 13 Mart 2008 12:10
jeefo.w32
13-03-2008, 13:57   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

yanıtınız için teşekkür ederim,

firma 6 ve üstü ölü pixel için birebir değiştirme garantisi veriyor.

söylediklerine göre ölü pixel siyah renkte olurmuş fakat bendeki çok küçük beyaz renkli ve siyah zemin üzerinde çok net.açık renklerde pek farkedilmiyor.

acaba nasıl anlarım ölü pixel mi veya sıkışmış pixel mi olduğunu ?

ve bilgisayarım internete bağlı değil ve gönderdiğiniz linkler sanırım online testler.

Borga-x
13-03-2008, 14:03   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

http://www.dataproductservices.com/dpt sana verdıgım bu lınke bu programı ındırebılıyorsun zaten aşağıda olu pıxel(ya tam beyazdır yada tam sıyahtır) veya sıkışmış pixelin nasıl oldugunu nasıl anlıcanı acıklayan bır yazı var(tabı ıngılızce). Bence LCD'nı teknık servıse gotur sana yenı panel taksınlar veya yenısı ıle değişsinler hıc ugraşma.

Son Düzenleme: Borga-x ~ 13 Mart 2008 14:05