Merhabalar,
Samsung P2270HD Lcd Tv monitörüm var.
source-kaynak- menüsünde pc,tv,dvi,harici seçenekleri var.
vga ile bağlanırsa bilgisayar ekranı pc seçeneğinden geliyor. tv seçeneği normal anten girişi.
benim bağlantılarım:
DVI bağlantısı ile bilgisayar kasası bağlı,
scart ile uydu receiver bağlı.
kullanımda bir sorun yok hiçbir bağlantıda. fakat bilgisayarı kapattığımda monitör kapanmayıp diğer kaynakları tarayıp kaynak bulunamadı diyip stand-by a geçiyor. bir süre sonra takribi 10 dk falan aynı işlemi yine yapıyor. ve samsung'un o açılış kapanış sesini her seferinde çalıyor. monitörü power'ından kapattığımda da aynı işlemi yapıyor, sonrasında kendini kapatıyor. source'dan harici yani receiver seçili iken receiver'ı kapatınca otomatik DVI a geçiyor bilgisayar açıksa ekran geliyor kapalıysa kaynak bulunamadı diyip sessizleşiyor. ve 10 dk da bir yine aynı ses aynı olay. sadece source'dan tv seçip sonra monitörü kapatırsak tarama yapmıyor. gece uyumaya çalışırken deli ediyor. mantıklı bir açıklama da bulamadım bir türlü.
bu işin çözümü yoksa bile en azından mantıklı bir açıklama getirebilecek olan varmı merak ediyorum.
bilgisayar lisans mezunu, bilgisayar müh'de yüksek lisans yapmakta ve 5 yılı teknik bölümde olmak üzere 7 yıldır bilgisayar sektöründe çalıştığımı bilin. telekom gibi modemi kapatın açın cevaplarından arındırmak için yazım :)