LCD & PLAZMA

ufuk_marina
03-09-2008, 15:55   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
79 mesaj

arkadaşlar merhaba,106 ekran veya üstü televizyon alıcam fakat LCD&PLAZMA arasında kaldım,plazmaya karar verdim fakat plazmayı kuracağım yerin karşısında 3-4 tane pencere var,(başka yere kuramıyorum)araştırdım ve baktımki plazma aynı bir ayna gibi yansıma yapıyor ve gündüz o pencereler yüzünden izleme bayağı bir problem olacak gibi,o yüzden lcd alıcam gibi,ama hala kararsızım lcd mi yoksa plazma'mı,tavsiye pls ??

Fatih_ARMAĞAN
03-09-2008, 16:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

KAranlık ortamda kullanıcaksanız Kesinlikle Plazma Ama kullanıcağınız Ortam fazla ışık alıyorsa LCD kullanmalısınız.

Koyu ortamlarda Plazma Kullanmak Renk kalitesi açısından çok farkedicektir.

Plazmayı Pencerelerin tersine koyma pozisyonlarını zorlayın. ekran pencereye bakmicak şekilde yaparsanız Plazmadan oldukca iyi verim alırsınız.

LYDER
03-09-2008, 16:10   |  #3  
LYDER avatarı
Yıllanmış Üye
733 mesaj

bencede aydınlıksa lcd öneririm arkadasım

Metal_Milita
03-09-2008, 16:41   |  #4  
Metal_Milita avatarı
Yıllanmış Üye
1,011 mesaj

Plazma Tv ler çalışma prensiblerine göre Lcd lerden daha çok elektrik harcar üstelik fiyatlarıda yüksek LCD lerede siyah kontrası Plazmalar kadar iyi değil  bu Lcd için bu bir dezavantaj ama diğer yönleriyle Lcd Plazmadan daha üstün özellklere sahip Mesela plazmada kapatıldıktan sonra o andaki görüntü  20-25 saniye kadar iz şeklinde  karartı olarak ekranda kalıyor ama LCD lerde böyle bi durum yok

Borga-x
03-09-2008, 16:50   |  #5  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Plazmaların ve LCD'lerin kendilerine has avantaj ve dezavantajları var. Ben senın yerınde olsam salonun büyük ve karanlıksa kesinlikle plazma
Elektrik faturası bana koymaz diyorsan Plazma
Renk derinliği ve kontras olarak Plazma LCD'den daha iyi ama LCD'de gelişiyor. Bunu da göz ardı etme. LCD'lerde de parlak ekran var bunu da hatırlatırım. Samsung'un bazı modellerında onunde füme bir cam var bu cam yüzünden yansıma yapıyor. Tabı bu Samsng alma demek değil diğer marka ve modellerde de boyle durumlar var.

Ben şu anda LED teknolojisinin iyice yaygınlaşmasını bekliyorum...

DaRWeLL
03-09-2008, 17:38   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,851 mesaj

Bildigim kadarıyla plazmalarda kullanım ömrü diye bişey var.Yani belli bir süre sonra TV ölüyor.

Kapalı Hesap (34907)
03-09-2008, 18:59   |  #7  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Malesef kullanım süreleri daha kısa ama normal şartlarda demode oluncaya kadar kullanabilirsiniz.benim tavsiyem LCD.

panda34
03-09-2008, 21:22   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj

Bizde evde 1,5 senedir 106 ekran Plazma var ,
hiçte burda yazdıkları gibi , ekrana güneş geldiğinde sorun yaratmıyor .
Aksine Plazma'ların parlaklığı LCD'lerden daha iyi ,
106 ekran Plazma 350watt , 106 ekran LCD 200watt
En azından kullanmamış olsanız bile , elektrik tüketiminden
Plazmaların ışığının daha kuvvetli olduğunu anlamanız gerekir .
Ayrıca Plazma ekranın zaten kendisi ışık kaynağıdır ,
Plazma hücreleri ışık verir görüntü oluşur .
LCD'de böyle değildir , Arkadan beyaz ışık verilir filtrelerle görüntü oluşturulur .
Bu nedenle LCD'lerde Siyah renk tam olarak elde edilemez .
Ayrıca yine Filtre ve arkadan ışık verilmesi nedeniyle ,
LCD'lerin görüş açısı sınırlı olabilir , fakat Plazmalarda böyle bir sınır yoktur .
Plazmalarda Ekrana tam karşıdan baksanızda , Ekrana neredeyse paralel baksanızda
Aynı görüntü kalitesini alırsınız .

ufuk_marina
03-09-2008, 22:30   |  #9  
OP Üye
79 mesaj

Aslında gönlümde plazma var fiyat ve özellik bakımdan lcd'den iyi,teknosa'da baktım plazma ayna gibi,yapacak birşeyim yok mecburen lcd alıcam ama lcd'lerde kötü değil,pişman olacağımı sanmıyorum.bu seçtiklerim nasıl ?

Fatih_ARMAĞAN
03-09-2008, 23:26   |  #10  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
mengu88
Bizde evde 1,5 senedir 106 ekran Plazma var ,
hiçte burda yazdıkları gibi , ekrana güneş geldiğinde sorun yaratmıyor .
Aksine Plazma'ların parlaklığı LCD'lerden daha iyi ,
106 ekran Plazma 350watt , 106 ekran LCD 200watt
En azından kullanmamış olsanız bile , elektrik tüketiminden
Plazmaların ışığının daha kuvvetli olduğunu anlamanız gerekir .
Ayrıca Plazma ekranın zaten kendisi ışık kaynağıdır ,
Plazma hücreleri ışık verir görüntü oluşur .
LCD'de böyle değildir , Arkadan beyaz ışık verilir filtrelerle görüntü oluşturulur .
Bu nedenle LCD'lerde Siyah renk tam olarak elde edilemez .
Ayrıca yine Filtre ve arkadan ışık verilmesi nedeniyle ,
LCD'lerin görüş açısı sınırlı olabilir , fakat Plazmalarda böyle bir sınır yoktur .
Plazmalarda Ekrana tam karşıdan baksanızda , Ekrana neredeyse paralel baksanızda
Aynı görüntü kalitesini alırsınız .
haklısın tabiki ben zaten yukardaki sözümde söylemek istediğim farkındaysan Plazmanın daha yi olduğu yönünde dediğin gibi plazma daha derin renklere ve daha iyi kontrast a sahiptir fakat ışıklı ortamlarda LCD daha verimli olabiliyor.. belki sizde yansıma vb. bir sorun olmuyor ama plazmayı karanlık ortamda kullanırsanız çok daha iyi verim alırsın.. asıl kastım budur..

yoksa bencede Plazma LCd den daha iyidir fakat son teklonojik gelişmeler gösteriyorki aralarında pekte bir fark kalmayacak.

ufuk_marina
14-09-2008, 13:32   |  #11  
OP Üye
79 mesaj

Beyler yorumlar için sağolun ben karar verdim ne alacağıma :)

Fatih_ARMAĞAN
14-09-2008, 15:24   |  #12  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

yazık olucak o paraya. 50.000/1 olduğunumu sanıpmı almak istiyorsun yoksa kesinlikle 50.000/1 LCd bu fiyata olamaz imkansız.  teknik servisini araştırın iyice soruşturun. dynamic kontrast ile 50.0000/1 dir.. en fazla 10.000 yada max. 15.000  kontrast ı geçmez bu LCD.

buna yakın fiyata çok daha güzel Samsunglar var.. hatta biraz daha paraya kıyıp Panasonic bile alabilirsin.
Lg uyumluluk modların tamamen berbat. en azından samsunglarda ekra ayarları ile ufak bir oynama ile 4.3 gelen yayını basık olmadan izleyebiliyorsun. kenarlarda siyahlık olmadan. vb. bir çok özellik.

bu ürünüde bi incele derim.
ben olsam LCD  de en son tercihlerimden biri LG olurdu. tabi bu şahsi fikrim zevkler ve renkler tartışılmaz.

ufuk_marina
16-09-2008, 15:59   |  #13  
OP Üye
79 mesaj

teknosada ürünü inceledim ve görüntü iyiydi,samsung'un daha iyi olduğunu biliyorum,bana 106 ekran ve fiyatı maximum 2000 ytl olan lcd tavsiyelerinizi bekliyorum.

Fatih_ARMAĞAN
18-09-2008, 10:57   |  #14  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj
ufuk_marina
teknosada ürünü inceledim ve görüntü iyiydi,samsung'un daha iyi olduğunu biliyorum,bana 106 ekran ve fiyatı maximum 2000 ytl olan lcd tavsiyelerinizi bekliyorum.
mağazada izlenilen görüntü yanıltıcı olabilir dostum orda LCdnin uyumuna göre hd vs 16/ yayın veriyolarki LCd düzgün göstersin önemli olan bir uydu cihazı , yada karasal yayınları nasıl gösterdiğiki büyük ihtimalle bu tip bir şey kullanıcaksın.

Bu modelleride bi araştır kampanyalı ürünlerdir.

ufuk_marina
19-09-2008, 20:51   |  #15  
OP Üye
79 mesaj

tavsiyeler için sağol,peki aşağıdaki ürün nasıl peki ?