Merhaba arkadaşlar, başlıktada belirttiğim gibi Lol'deyken bilgisayar elektrikler gitmiş gibi kapanıyor. İçini açtım kasanın iyice temizledim ama yine sonuç aynı. Payday 2 Multi-player oynarken bilgisayar da hiç bir sıkıntı yok lol'un payday 2'ye göre daha düşük grafiklere sahip olmasına rağmen bilgisayar kapanıyor oyun yarıda kalkıyor çıldırmak üzereyim lütfen yardım.
League of Legends'dayken bilgisayar kapanıyor.
Merhaba arkadaşlar, başlıktada belirttiğim gibi Lol'deyken bilgisayar elektrikler gitmiş gibi kapanıyor. İçini açtım kasanın iyice temizledim ama yine sonuç aynı. Payday 2 Multi-player oynarken bilgisayar da hiç bir sıkıntı yok lol'un payday 2'ye göre daha düşük grafiklere sahip olmasına rağmen bilgisayar kapanıyor oyun yarıda kalkıyor çıldırmak üzereyim lütfen yardım.Sistem bileşenleriniz yazarmısın...Optik sürücüyü çıkar ve öyle dene bakalım...
MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR 2133MHz O.C. SATA 3
WD 3.5"500 GB Caviar Blue 16 MB Cache SATA 3.0 7200 Rpm
GSKİLL 8GB (2x4GB) RipjawskX DDR3 1600 MHz CL9 1.5V Dual Kit
ASUS GTX560 Ti DirectCU II GDDR5 1GB 256Bit
THERMALTAKE V3 600w MidT ATX Siyah Kasa
AMD FX X6 6100 soket AM3+ 3.3GHz 14 MB Cache 32nm İşlemci
MSI 970A-G46 AMD 970+SB950 AM3+ DDR 2133MHz O.C. SATA 3
WD 3.5"500 GB Caviar Blue 16 MB Cache SATA 3.0 7200 Rpm
GSKİLL 8GB (2x4GB) RipjawskX DDR3 1600 MHz CL9 1.5V Dual Kit
ASUS GTX560 Ti DirectCU II GDDR5 1GB 256Bit
THERMALTAKE V3 600w MidT ATX Siyah Kasa
AMD FX X6 6100 soket AM3+ 3.3GHz 14 MB Cache 32nm İşSistem çok iyi kesinlikle sorun çıkmaması lazım. Minidump dosyasına bakman gerek ki sorunun kaynağına ulaşasın. Bilgisayar kapandıktan sonra minidump dosyasını bul ve analiz ettir.
Mavi Ekran hatası olmadıysa minidump oluşmuyordu sanırsam. Pc hiçbir uyarı ve ya tepki vermeden direkt olarak mı kesiliyor ve sorun sadece LoL'demi oluşuyor ?
Hiç bir uyarı vermeden elektrik kesilmiş gibi direk gidiyor. Ve sadece LOL'de oluyor. Daha önce FIFA 11'de de oluyordu. Crysis, Payday gibi oyunlarda olmuyor. Isınmadan dolayı değil sanırım ve bilgisayar kapandıktan sonra düğmesinde basınca açılmıyor. Kasanın arkasındaki on/off düğmesini kapatıp açmam gerekiyor.
Hiç bir uyarı vermeden elektrik kesilmiş gibi direk gidiyor. Ve sadece LOL'de oluyor. Daha önce FIFA 11'de de oluyordu. Crysis, Payday gibi oyunlarda olmuyor. Isınmadan dolayı değil sanırım ve bilgisayar kapandıktan sonra düğmesinde basınca açılmıyor. Kasanın arkasındaki on/off düğmesini kapatıp açmam gerekiyor.Evet minidump işi olmayabilir. Aynı sorunu yaşayan biri böyle çözmüş:
1. 'services' yaz
2. Power/Güç bölümüne gir,
3. Recovery/kurtarma bölümüne gir
ve resimdeki gibi yap, 'take no action' seç.
Böyle dene bakalım sorun devam edecek mi...
1-Ekran kartı büyük ihtimal değildir ama yinede bak kasayı aç çalıştır bilgisayarı ekran kartının fanı çalışıyor mu kontrol et çalışıyor ise ekran kartını sök bi omboard'a geçiş yap öyle aç LoL oyna eğer kapanma olmazsa ekran kartı sıkıntı.(sökme takma ve bios ta bilgin yoksa yapma)
2-On/off demişsin powersupply'ini kontrol et buda sıkıntılı olabilir.
Merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum, önceden sadece bazı oyunlarda kapanan bilgisayar, artık sık sık ve oyun dışında da kapanmaya başladı. Tıpkı arkadaşınki gibi power supply'ı kapatıp açmadan tekrar bilgisayar açılmıyor.
Üstelik bu sorun sebebi ile hd7870xt ekran kartını r9 270x ile değiştirdim sorun aynı, thermaltake 700w black edition power da teknik servisten sıfırıyla değişti ve sorun hala devam ediyor.
Diğer bileşenler:
WD Cavier Green 1TB HD
2x4 gb Gskill Ram
Asus m5a97 evo r2.0 anakart
Amd Fx 8350 İşlemci
Aklıma anakart geliyor, ama bilmiyorum. Kesin ekran kartındandır dedim olmadı, powerdır dedim olmadı. Bilemiyorum artık, pc 2 ay vatan bilgisayarda kaldı bu süreçte değişti bu parçalar fakat sorun aynen devam ediyor. Ve son olarak bilgisayar açılırken ve kapanırken fanlarda anlık bir durma, saniyelik bir güç kesintisi oluyor, ledler falan sönüp yanıyor ama bilgisayar normal olarak açılıyor...
Sizde bir gelişme var mı?
Merhaba aynı sorunu bende yaşıyorum, önceden sadece bazı oyunlarda kapanan bilgisayar, artık sık sık ve oyun dışında da kapanmaya başladı. Tıpkı arkadaşınki gibi power supply'ı kapatıp açmadan tekrar bilgisayar açılmıyor.Ram'leri tek tek dene. Başıma geldi. Buna benzer bir şey.Üstelik bu sorun sebebi ile hd7870xt ekran kartını r9 270x ile değiştirdim sorun aynı, thermaltake 700w black edition power da teknik servisten sıfırıyla değişti ve sorun hala devam ediyor.
Diğer bileşenler:
WD Cavier Green 1TB HD
2x4 gb Gskill Ram
Asus m5a97 evo r2.0 anakart
Amd Fx 8350 İşlemci
Aklıma anakart geliyor, ama bilmiyorum. Kesin ekran kartındandır dedim olmadı, powerdır dedim olmadı. Bilemiyorum artık, pc 2 ay vatan bilgisayarda kaldı bu süreçte değişti bu parçalar fakat sorun aynen devam ediyor. Ve son olarak bilgisayar açılırken ve kapanırken fanlarda anlık bir durma, saniyelik bir güç kesintisi oluyor, ledler falan sönüp yanıyor ama bilgisayar normal olarak açılıyor...
Sizde bir gelişme var mı?
Bundan başka, anakartında sorun olabilir. Olmazsa vakti geçmeden anakartını garantiye gönder.Son Düzenleme: CemTnTn ~ 17 Kasım 2014 22:17
Byler bendede aynı sorun var lol deyken pc kapanıyordu bazen farklı yerlerdeykende oluyordu bu fakat ben RAM,ANAKART , POWER SUPPLY VE İŞLEMCİ değiştim ve sorun devam etti bir tek ekran kartı değişmedim bencede sorun onda olması lazım.
everest denen bir yazilim var onu bi çaliştir isinan parçayi anca bu şekilde bulursun oyun içerisindeyken anakarttaki saat clock jenaratorunu parmağınla kontrol et isi değerlerini ss çekip gönderirisen yardimci olurum
eğer pc kapanip tekrar açiliyorsa yani reset atiyorsa ram de sorun direk kapaniyorsa 1 power suppley 2 işlemci çok isinmasindan 3 evdeki prizden amper yada voltla ilgili bir sorun var
Merhaba kardeşim aynı ssorunu bende yaşadım benim bilgisayırda işe yaradıysa sizinkinde hayli hayli yarar
Bak Şimdi Oyunun İçindeyken Grafik Etkisini Düşür Sıkıntı Çözülüyo.. :)
Hwmontitor indir. Oyundayken aç bak ısı derecelerini screen al at buraya. Muhtemel işlemci ısınıyordur amd stok fanları sıkıntılıdır.