Günümüzde ledler çok yaygınlaştı. Diğer illeri bilmemde burada her yerde ledli süslemeler var :)
Yeni monitörlerde (tv, bilgisayar, laptop) artık led kullanılıyor. Ama bana kalırsa çok iğrenç bir gelişme çünkü pixelleri belli oluyor. Uzaktan bile ekranda nokto nokta pixeller belli oluyor. Ama Lcd ekranlarda dümdüz hiç birşey yok akıcı ve daha parlak, net.. Led'in daha gelişmesi lazım şahsen.
Bana kalırsa LCD daha iyi :)
Ya size göre ?
Neden olduğunuda yazarsanız sevinirim.
LED mi, LCD mi? - Anket
- 1
- 2
Taßiki Led.. Ekranda pixel saymayı da ilk defa duyuyorum =) gerçektende çok komik ama haklı olaßilirsin.. ßen Led ekranıma ßaktığımda çok net ve parlak ßir görüntü alıyorum Lcd lere nazaran.. Ondan dolayı SAMSUNG XL2370 FOREVAA..
doğru pixsel felan sayolmıyo bende samsung syncmaster793s var çok iyi ayrıca lcdler çok arıza çıkarıylar ve arzaları zor düzeliyor vede çok pahallılar
LCD.
Ledler pek güzel değil harbiden.
BéN dibiNé kadaR giRdim hiç oRtada nokTa faLan göRémiyoRm gayét güZéL görüntüsü waR çoK Nét Vé tabikiDé LéD éKran önériyoRm :)
BéN dibiNé kadaR giRdim hiç oRtada nokTa faLan göRémiyoRm gayét güZéL görüntüsü waR çoK Nét Vé tabikiDé LéD éKran önériyoRm :)
Şu anda 3 tane laptop var.
Samsung R522
Packard Bell
Sony Vaio
Bunlardan, Sony ve Packard LED.. Ekranda belli oluyor. Heleki Sony gibi ekran devi bile böyle yapıyorsa diğerleri haydi haydi olur diye düşünüyorum. Genel olarak bütün LEDlerde aynı durum var. Gidip bir showroomda bile inceledim. LED ler LCD ye göre nokta nokta ve parlak gösteremiyor. Bunun nedeni nedir bilemiyorum. Belkide LED teknolojisi henğz gelişemediğindendir. Aynı durum TVlerdede var. LCD daha net ve berrak gösteriyor. İkisini yan yana getirip bakmanızı tavsiye ederim.Son Düzenleme: Karub ~ 26 Aralık 2010 21:08
Bana kalırsa saçma bir anket,tabiki LED diyeceğiz.
led ile lcd aynı şeydir benim bildiğim farklı gibi gösterip bir teknolojiyi iki kez sürdüler piyasaya led daha parlak ve haliyle de daha kontrastlı görüntü verir görüntü haliyle daha net olur arka aydınlatması daha iyidir anlayacağınız
bununla beraber elektriği az harcar daha incedir ve daha az ısınır amma velakin görüntü teknolojisi aynı olduğu için led daha iyi olmasına karşın uçurum bir fark yok kanımca pazarlama taktiği bunlar sadece
eski trafik lambalarını düşününüz ampul vardı gün ışığında biraz sönük kalıyordu sonradan led taktılar daha az elektrikle daha çok ışık aldılar budur
örneğin ilk olarak 3d gözlükle izlenen tv'ler sattılar şimdi yavaş yavaş 3d gözlüğü olmadan izlenen tv çalışmaları başladı
PAZARLAMA TAKTİĞİ.............
her türlü LED hem elektrik tüketimi daha az.
Chip Online bile led diyor, hala ne konuşuyorsunuz...
Bir parçada görüp tümünü çöpe atamazsınız...Tamam göremezsiniz demiyorum fakat LCD ile LED karşılaştırılamaz bile...Gerek ergonomi gerek ise görüntü kalitesi bakımından...
Bir teknosa, darty vb. mağazalara gidip yan yana bakın aradaki farkı görememek mümkün değil.
Bir parçada görüp tümünü çöpe atamazsınız...Tamam göremezsiniz demiyorum fakat LCD ile LED karşılaştırılamaz bile...Gerek ergonomi gerek ise görüntü kalitesi bakımından...Bir teknosa, darty vb. mağazalara gidip yan yana bakın aradaki farkı görememek mümkün değil.
Evet MediaMarkt'ta karşılaştırma yaptım. LEDlerde nokta nokta belli oluyor ve parlak olmuyor diyorum hala zıttına gidiyorsunuz :)
Acaba kaç kişi LED kullanıyor ha şurası var; Eknomik ve az eerji harcıyor.
- 1
- 2