http://sourgaming.blogspot.com/2 ... machi-zerinden.html
Hamachi üzerinden arkadaşlarınızla oynamak için...(uzun gbi görünüor ama deil, ben denedim oluyor, sorunla karşılaşırsanz söyleyin yardımcı olurum ;)
left 4 dead multiplayer oynamak isteyenler
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.bende oynamak istiyorum ama servere giremiyor yazıyorum connect sayıları ama girmiyor yardım edin banada atın anlatımı....
İSTEKLER ÇOĞALDIĞI İÇİN DÖKÜMANI BURAYA ATIYORUM..
Arkadaşlar uzun uğraşlarım sonucu sonunda oyunu arkadaşımla hamachiden multi oynayabildik yapmanız gerekenler;
bu kısmı hamachi üzerinden multide birlikte oynayacağınız herkesin yapması gerekiyor,
bu linkteki dosyaları indirip ''engine.dll_HAMACHI'' klasörü icindeki engine.dll dosyasını oyunun kurulu olduğu klasördeki bin klasörü icine atın.(left4dead klasörü icindeki bin klasörü içine atacaksınız eski engine.dll ile hamachi için olan engine.dll yi değiştireceksiniz)
1-hamachiyi kurup hesabınızla hamachiye bağlandıktan sonra oyunu birlikte oynamak istediğiniz arkadaşlarınızla hamachiden aynı ağa bağlanın.
2-left 4 dead oyununu steami çalıştırmadan çalıştırın,yani sadece oyunu çalıştırın steami çalıştırmayın,
3-oyunu calıştırdıktan sonra Options>Keyboard/Mouse kısmına gelin ve developers console kısmını enable yapın ve ok deyip kaydedin,
bu kısmı sadece oyunu kuracak olan yani host olacak olan kişi yapacak,
4-oyunun ana menüsündeyken é tuşuna basın ve consolu açın,
5-consol kısmına ip [Hamachi ip] yazın ve entera basın örneğin ben host olacak kişiyim ve benim hamachi ip numaram 5.200.200.1,consolu açtıktan sonra ip 5.200.200.1 yazıp entera basıyorum,
6-yine konsol açıkken sv_allow_lobby_connect_only 0 yazıp enter
7-net_start yazıp enter
8-maps * yazıp entera basıyoruz ve harita listesini görüyoruz,
9-oynamak istediğimiz harita ismini kopyalayıp, map (harita ismi) yazıp entera tıklıyoruz,
örneğin map l4d_vs_hospital01_apartment.bsp yazıp entera bastığımızda oyun host olacak kişide yüklenmeye başlıyor,
bu kısmı sadece oyuna client olarak dahil olacaklar yapacaklar ve host olan kişinin oyunu kurulduktan sonra yapacaklar
ana menüde é ye basıp consolu açtıktan sonra
connect (host olan kişinin hamachi ipsi) enter
örneğin, connect 5.200.200.1 yazıp entera basınca host olan kişinin kurduğu oyuna giriyorlar.
ek notlar:
1-yukarıda yazılanları sırası ile uygulayın,
2-sürümlerin farklı olması hamachi ile multi oynamanıza engel değil örneğin benim oyunum teamJPN arkadaşımın oyunu Skidrow sürüm olmasına rağmen multi oyanayabildik
3-bu yazdıklarım hiçbir Türk sitesinde mevcut değil ingilizce ve rusça sitelerden 3-4 gündür araştırmayla buldum ve deneme yanılma yoluyla uğraşarak yaptım,yani emeğe saygı lütfen.
PAYLAŞIM zerg TARAFINDAN YAPILMIŞTIR
Edit: ALINTI
''ingilizce ve rusça sitelerden 3-4 gündür araştırmayla buldum ve deneme yanılma yoluyla uğraşarak yaptım'' demişsin. Google'a ''left 4 dead hamachi üzerinden oynamak'' yazınca 1. sırada anlattıklarınn aynısı çıkıor...
Unutma, yanlış anlaşılmasın o zaman...
bende oyun yuklu ama online oyunamıyorum ne yapıcam acama ve consol açılmıyor onu nasıl ayarlıcam acaba ???
Bende var ama nasıl olduğunu çözemedim...Yardım edebilir misiniz...[*<]
arkadaşlar bu kadar uzatmaya gerek yok multi oynamak isteyen özelden bana msj atsın link gönderiim 30 snyenizi almaz yapmak uztmaya hiç gerek yok
left4dead'i steamden oynamak istemeyen arkadaşlar hamachi ağımıza bekliyoruz
Hergün akşam sekizden sonra açıktır.
ağ adı:FRM_L4D
şifre:123456789
swat kardeş ben dediğini yaptım ama ipleri consola mı yazcaz? eğer yazacaksak yazdım ama unknown diyo bişe olmuyo..
S.a biraderim banada atarmısın linkleri ve kısa anlatımı single player'da bitirdim şimdi biraz online kapışalım = )
arkadaşlar hamachiden oynamak isteyenler hamachi ağım
ıp:kingofl4d
şifre:123
ağ boş herkesi beklerim istediğiniz zaman server açılacaktır
arkadaşlar bende oynamak istiyorum nasıl girecem bi yardım edin
banada özelden atablirmisiniz?
ayrıca hamachidn nasıl yapmak gerekiyo oynamak için
ya kafayı yıcem ya bırı bana ozelden anlatsın su kıcı kırık oyunu nasıl onlıne oynucam ya pc kırcam az kaldı msn:berat_tabak@aotmail.com
Yoğun istek üzerine burda paylaşıma açıyorum arkadaşlar yanlış bişey yapıyorsam bir uyarı yeter hiç sorun değil iyi eğlenceler.
Yapmanız gerekenler;
bu kısmı hamachi üzerinden multide birlikte oynayacağınız herkesin yapması gerekiyor,
http://rapidshare.com/files/168109391/engine.dll_STEAM_HAMACHI.rar
bu linkteki dosyaları indirip ''engine.dll_HAMACHI'' klasörüicindeki engine.dll dosyasını oyunun kurulu olduğu klasördeki binklasörü icine atın.(left4dead klasörü icindeki bin klasörü içineatacaksınız eski engine.dll ile hamachi için olan engine.dll yideğiştireceksiniz)
1-hamachiyi kurup hesabınızla hamachiye bağlandıktan sonra oyunubirlikte oynamak istediğiniz arkadaşlarınızla hamachiden aynı ağabağlanın.
2-left 4 dead oyununu steami çalıştırmadan çalıştırın,yani sadece oyunu çalıştırın steami çalıştırmayın,
3-oyunu calıştırdıktan sonra Options>Keyboard/Mouse kısmına gelin vedevelopers console kısmını enable yapın ve ok deyip kaydedin,
bu kısmı sadece oyunu kuracak olan yani host olacak olan kişi yapacak,
4-oyunun ana menüsündeyken é tuşuna basın ve consolu açın,
5-consol kısmına ip [Hamachi ip] yazın ve entera basın örneğin ben hostolacak kişiyim ve benim hamachi ip numaram 5.200.200.1,consolu açtıktansonra ip 5.200.200.1 yazıp entera basıyorum,
6-yine konsol açıkken sv_allow_lobby_connect_only 0 yazıp enter
7-net_start yazıp enter
8-maps * yazıp entera basıyoruz ve harita listesini görüyoruz,
9-oynamak istediğimiz harita ismini kopyalayıp, map (harita ismi) yazıp entera tıklıyoruz,
örneğin map l4d_vs_hospital01_apartment.bsp yazıp entera bastığımızda oyun host olacak kişide yüklenmeye başlıyor,
bu kısmı sadece oyuna client olarak dahil olacaklar yapacaklar ve host olan kişinin oyunu kurulduktan sonra yapacaklar
ana menüde é ye basıp consolu açtıktan sonra
connect (host olan kişinin hamachi ipsi) enter
örneğin, connect 5.200.200.1 yazıp entera basınca host olan kişinin kurduğu oyuna giriyorlar.
ek notlar:
1-yukarıda yazılanları sırası ile uygulayın,
2-sürümlerin farklı olması hamachi ile multi oynamanıza engel değilörneğin benim oyunum teamJPN arkadaşımın oyunu Skidrow sürüm olmasınarağmen multi oyanayabildik
ALINTIDIR
PAYLAŞIM zerg TARAFINDAN YAPILMIŞTIR
http://rapidshare.com/files/168109391/engine.dll_STEAM_HAMACHI.rar
bu lınk kırık