Merhaba arkadaşlar.. Ben 1 hafta önce TTNET vasıtası ile Lenovo G570 model dizüstü bilgisayar aldım. Bilgisayar ilk 2 gün sorunsuz çalıştı fakat sonraki günlerde akşam bilgisayarımı normal bi şekilde kapatıp sabah açmaya çalıştığımda ekran karartılı bir şekilde pc çalışıtı. Windows sesi geliyordu fakat ekran karartılıydı. Daha sonra bilgisayarı kapatıp bataryasını çıkarıp tekrar takıp şarja koyup çalıştırdığımda çalışmaya başlıyordu. Bu bi kaç sefer oldu ve aynı tekniği uyguladım fakat bu gün sabah yine ekran karartılıydı bataryayı çıkar tak yapıp şarja takıp çalıştırdığımda yine karartılıydı tekrar tekrar yaptım ve yine sonuç aynıydı ekran karanlık ama pc çalışıyor. Bilgisayarı alalı 1 hafta olmadı neredeyse sıfır bilgisayar. Pc'yi aldığım ttnet bayiisine gidip sordum oradaki çalışan bana bu olayın çoğu kişide olduğunu lenovonun teknik servisini arayıp yardımcı olucaklarını söyledi bilgisayarı teknik servise göndermenize gerek yok dedi onlar telefondan yardımcı oluyrlar dedi bu kadar basitmi çözümü anlamadım şimdi bayram araya girdi bayramdan sonra lenovo ile görüşücem. Acaba forumda aynı hatayla karşılaşan veya bana yardımcı olabilicek olan varmı ?
Lenovo G570 ekran sorunu
Arkadaşım Aynen Katılıyorum ben de Lenovo G 570 aldım.ben 2 hafta sorunsuz çalıştırdım fakat akşam normal şekilde kapatıp sabah açtığımda ekran gelmedi fakat windowsun çalışma sesini duydum ve ben senin batarya çıkar takıda denedim fakat olmadı lütfen sorununu çözersen danışırmısın lütfen şuan evdeki notebook dan giriyom
Arkadaşlar bilmem işinize yararmı ama bi çözüm buldum bende çalışmadı ama belki sizde çalışır.Bakın Nasıl Anlatıyor.http://consumersupport.lenovo.co ... px?ID=1282102557389
SEMPTOM:
Bilgisayar açık, ama ekranda görüntü yok.
ETKİLENEN YAPILANDIRMALAR:
Yukarıdaki semptom aşağıdaki sistemlerde meydana gelebilir:
Tüm Idea masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar
ÇÖZÜM:
Bilgisayarda şarjları depolayabilen birçok kapasitör bulunur. Zaman zaman, depolanan şarjlar bilgisayarın normal önyükleme yapmasına engel olur Aşağıdaki adımlar bu sorunu çözer.
1. Masaüstü bilgisayar için, bilgisayarı kapatın ve bilgisayarın güç kablosunu fişten çekin.
Dizüstü bilgisayar için, bilgisayarı kapatın, adaptörü fişten çekin ve pili çıkarın.
2. Güç düğmesine 3-4 kez basın; her seferinde 1 saniye tutun. Her sefer arasında 1-2 saniyelik bir ara olmalı.
3. Güç kablosunu tekrar fişe takın ve ardından bilgisayarı açın.
Sorun hala devam ediyorsa, lütfen en yakın Lenovo Yardım Merkezi'ne başvurun.
Sorununuzu çözmüşsem ne mutlu bana.Sadece Teşekkür Yeter...