Merhaba kolay gelsin. Lenovo pc 'me su dökülmüştü. Kıbrısda bir servise yaptırmıştım. Yaklaşık 4 adet konnektör değişti demişlerdi..
Şuan sorunum şu:
1. Ekranı indirince pc ekranı kararıyor evet bu doğru ancak ekranı kaldırdığımda açılmıyor. Nummlock vs tepki vermiyor yani donuyor. Üstelik fan daha hızlı çalışmaya başlıyor.
2. Pc şarjda çok çok nadir donuyor. Ancak şarjdan çıkartınca bazen 1 dk bazen 5 bazen 10 dk sonra donuyor. Hiçbir şeye komut veremiyorum.
Ne yaptım ?
1. 8 gb ram var. 4 gb anakarta bağlı 4 gb takmalı. o ramı çıkardım sorun devam etti.
2. Windows 10 orjinal. 2 defa lenovo temiz kurulumunu yaptım devam etti.
3. Baktım olmuyor Windows 10 Education kurdum, orjinal... Yine sorun devam etti.
4. SSD yi çıkardım, HDD Taktım sorun devam etti.. İki SSD başka lapotop da donma yapmadı..
5. 4 Gb ramın yerine 8GB ram taktım sorun devam etti
6. Güç seçenekleriyle de alakası yok. İnternette yazan çoğu seçeneği denedim. İşlemci kullanım oranından ekranı indirince pc nin tepkisine kadar hepsini denedim. sonuç sıfır....
7. Windows kurduktan sonra sırasıyla güncelleme geliyor. 19xx ve 20xx şu son çıkan.. Acaba güncelleme yükseltmelerinden mi oldu diye düşündüm. Windows'un sitesinden 20xx son sürümü iso olarak indirdim. Windows 10 Home ( orjinal ) kesinlikle crackli değil.. Sorun devam ediyor....
8. Ekran kartı güncel.. Şarjda olmayınca bazen windows sembolünde bile donuyor.. Ayrıca şuan pc de office den başka programda yok sayılır sorun devam ediyor..
9. Anakart bios pilini çıkardım değiştirdim sorun devam etti
Not: Su bataryaya da değdi. Program ile bakınca sağlamlık oranı %88 çıkıyor. Voltaj değerleri dengeli. Bunun etkisi olabilir mi ?