leptop 4gb rami var fakat 1.6gbdan fazla kullnmıyo

oft
12-12-2010, 19:33   |  #1  
oft avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj

casper nirvana
intel Core 2 duo p8700 işlemci 2.53Ghz 3 MB L2 Cache, 1066Mhz FSB
4 GB DDR2 800 Mhz bellek
1GB nvidia Geforce 9600Gs ekran kartı
windows 7 ultimate işletim sistemi var
leptopda hangi oyun olursa olsun yavaşlıyo bilgisayar ve arada donmalar oluyo.Görev yöneyicisinden bakıyorum kullandığı ram 1.6gbdan fazla olmuyo.Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

mcafee23 ayrılmıştır
12-12-2010, 19:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

işletim sistemin 32 bit ise ramin 1 gb'ı zaten görünmez ve kullanılmaz

ayrıca fazla ram demek fazla ram sonuna kadar kullanılacak bilgisayar hızlanacak demek değildir.
her zaman söylüyorum
6 gb 8 gb rami olanlar var ve şu an ki şartlarla bu miktarın %60'ını kullanamıyorlar
windows programlar oyunlar ne kadar kaç tane açarsanız açın bu mevcut ram'i tamamen dolduramazsınız ve tamamıyla yararlanamazsınız.ram herzaman kendine boşluk açar

sizinki 4 gb olduğu için 1,6 kullanılıyor.
Aynı aktiviteleri benim 2 gb ram olan bilgisayarda yapalım 900 mb'tı geçmez çünkü ram kendini devamlı boş tutmak zorundadır.
Bu şekilde olunca tabii sizin işlemcinize binen yük ile benim işlemcime binen yük haliyle değişik olur benim ki belki donar kalır ama ram olayı her zaman bu şekildedir.

4 gb ram var diye 4 gb kullanım olacak diye birşey yoktur.
rassal erişimli bellek yani ram dolar boşalır dolar boşalır.
bence ram çalışma prensiplerini okuyun anlayacaksınız benim buradan anlatmam biraz zor olacak...

Biraz alakasız olabilir ama mesela 6 çekirdekli işlemciler var siz bilgisayar ve programların 6 çekirdeği de kullandığına mı inanıyorsunuz.Bence üretici aldatmacasından başka birşey değil.İşletim sistemleri + programlar bunu desteklemedikçe siz isterseniz 35 çekirdekli işlemci yapın fayda etmez.
6 çekirdekli işlemciler ileriye yapılmış bir yatırımdır ama gelecekte birgün gelecek ve üreticiler bizi kandıracak başka şeyler bulacaktır.
(windows7 sanırım kullanıyor ama programlar çekirdeklerden pek yararlanamıyorlar)

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 12 Aralık 2010 20:05
Kapalı Hesap (154666)
12-12-2010, 21:23   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Bence bu casperin ayıbı
Konfigürasyon yanlışlığı ortada.

oft
13-12-2010, 01:13   |  #4  
oft avatarı
OP Taze Üye
14 mesaj

ben pc format atınca böyle oldu.Önceden yüklü bir oyun vardi mesela donma falan hiç yapmazdi.Fakat formattan sonra donma yapıyo.Sebebi ne olabilir?İşletim sistemi aynı.Virüs programi; önceden norton vardi şimdi mcafee security var.sadece ekran kartı ve chipset sürücülerini yükledim...

mcafee23 ayrılmıştır
13-12-2010, 01:30   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Alıntı: mr_yamyam  
Bence bu casperin ayıbı
Konfigürasyon yanlışlığı ortada.

ram var bilgisayarda mevcut ama 1.6'dan fazlası kullanılmıyor diyor
yani farklı şey kastediyor gibi me geldi

Kapalı Hesap (154666)
13-12-2010, 07:05   |  #6  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: oft  
ben pc format atınca böyle oldu.Önceden yüklü bir oyun vardi mesela donma falan hiç yapmazdi.Fakat formattan sonra donma yapıyo.Sebebi ne olabilir?İşletim sistemi aynı.Virüs programi; önceden norton vardi şimdi mcafee security var.sadece ekran kartı ve chipset sürücülerini yükledim...
Tüm sürücüleri doğru ve sırayla yüklemen lazım. Özellikle direktx yazılımlarını nasıl yükledin. ses kartı sürücülerini de yükledinmi.
sürücüleri manual yüklüyorsan eğer (Kurtarma dvd si değilse) alttaki sırayı takip et
Windows kurulumundan hemen sonra ve her sürücü kurulumundan hemen sonra disk temizliği ve defrag yap sıralama aşağıdaki gibidir.
1 chipset inf sürücüsü
2 ses sürücüleri ve kodekleri
3 ekran kartı ve sürücüleri

oft
13-12-2010, 14:58   |  #7  
oft avatarı
OP Taze Üye
14 mesaj

şimdi format atmadan tekrar bu sürücüleri sırasıyla yüklesem bişe fark eder mii??

Kapalı Hesap (154666)
13-12-2010, 18:39   |  #8  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: oft  
şimdi format atmadan tekrar bu sürücüleri sırasıyla yüklesem bişe fark eder mii??
,
Sağlıklı bir şekilde tüm driverleri kaldırabilirsen mutlaka fark olacaktır.