Arkadaşlar LG bu dönem kendi ürettiği 3D (Pasif) Monitör ve 3D (Polarize) Gözlükleri satışa çıkardı. Her zamanki gibi bilmeyenler yemi yutarken, bilenler uzak duruyorlar
Arkadaşlar Dünya'da ve günümüzde (Normalde 4 tane var zaten) kullanılan 3 (Hatta 2) tane 3D teknolojisi mevcuttur.
1) Pasif 3D Teknoloji
2)Active Matrix Teknolojieni
3) NonGlasses (Gözlüksüz) 3D
3) Gözlüksüz 3D
Arkadaşlar Gözlüksüz 3D henüz geliştirilme aşamasında olup dünyanın en yeni 3D teknolojisidir. Tek sorunu vardır ki henüz çok gelişmemiştir.
Active Matrix ve Pasif 3D
Arkadaşlar şu mevcut durumda LG Pasif 3D'ye yönelirken Dünya önce Active Matrix'e ardından da Gözlüksüz 3D' ye yönelmektedir.
Bu iki teknolojinin farkı ışıkla ve diğer birkaç şeyle alakalıdır. Eğer özetleyecek olursak Active Matrix teknolojisi Perdeye aynı görüntünün iki defa (Üst üste bindirilerek) gönderilmesiyle oluşur ve bazıları buna titreşme derki burda titreşme filan yoktur aynı görüntüden iki tane vardır (Bu nedenle günümüzün 3D kameraları çift lenslidir.). Ve Active Shutter Gözlükler (Sinema gözlükleri) Saniyede 120 kere kapanıp açılarak görüntünün beyne 3D olarak ulaşmasını sağlar ki saniyede 120 kere açılıp kapanması için bir güç kaynağı lazımdır ki buda pildir. Polarize yani Pasif teknolojide ise görüntü ekranda 3D ye ayrılırken Gözlük sayesinde izlenebilir. Ama bu teknoloji LG'nin dediği gibi son teknoloji değil gayet eski bir teknolojidir.
Eğer farkı anlamakk istiyorsanız önce bir 3D filme gidin ardından 5D sinemaya gidin 5D sinemalarda verilen gözlükler Pasif gözlüklerdir ve tarafımca 1 gıdım bile 3D'den yoksundur.
Kullanıldığı Yerler
Active: 3D Sinema, 3D LED, LCD TV, LG dışındaki 3D monitörler, Blu-ray filmler.
Pasif:5D sinema , LG 3D Monitörler
LG'nin Öne Çıkardıkları (Ve Gerçekler)
1) Titreşimsizlik
Biraz önce de açıkladığım gibi Active Matrix görüntüde perdeye aynı görüntüden iki tane yansır ama size o gözlükler neden veriliyor takmanız için eğer siz salak gibi takmayıp üstüne ' aaa bu titriyo dandik' derseniz kimsenin size yapabileceği birşey yoktur.
2)Baş Ağrısı, Mide Bulantısı
Eğer 3D bir film izliyorsanız başınız bir süre sonra veya hemen ağrımaya başlayabilir( Bu bahsettiğimiz şey çılgınca ve ev sakinlerini deliye döndürecek bir baş ağrısı değil ve sanırsam Ağrı kesiciylede geçmez.) bundan kurtulmanın en kolay yolu daha fazla 3D film izlemenizdir ben izlediğim 2. 3D filmimde neredeyse hiçbir sıkıntı çekmedim ve gayet güzel izledim. Mide bulantısı ise 3D ile alakalı olduğunu sanmıyorum (Doktor değilim ama ) zaten 3D sinemada kaç kişi kustu ki? Eğer hala korkuyorsanız şuna bakın eğer bu baş ağrısı veya mide bulantısı gibi problemler gerçekten çok zorlasaydı kimse ne 3D filme giderdi ne de 3D televizyon alırda şimdi ise herkez 3D filme gider 3D televizyonda bir hava atma yolu olmuştur.
3) Işık Yetersizliği
Gayet basit bir şekilde dalga boylarıyla alakalı olmak üzere Active Matrix gözlüklerde ışık miktarı yarıya azalır bunun için de perde de ki ışık miktarı (Gözlüğü sinemada çıkarıp ta bakarsanız) iki kat artar ama polorize de böyle bir sorun yoktur. Merak etmeyin eğer sorun oluştursaydı hiçbir zaman ev için 3D TV üretilmezdi
Ayrıca Nvidia'nın 3D destekli gözlükleri active matrixtir.
Sonuç: Pasif gözlükler şu anki son teknolojinin iki basamak altındadır ve eskimiştir siz bu tür reklamlara inanmayın.