lifeview driver'ı

mouse
07-08-2007, 10:49   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
75 mesaj

arkadaşalr dandik bir tv kartım var lifeview adında :) sitesinden vista driverını indirdim kurdum ama görüntü var ses yok ses sekmeninde tv nin ses ayarını göstermesine karşın ses tv den gelmiyor. Acaba aynı tv kartını kullanan varmı veya bu tarz sorun yaşamş birisi ?

(lifeview)in bir çok modeli var biliyorum ama modeli şuan aklımda değil.

Borga-x
07-08-2007, 10:55   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Ses için ayrı bır kablosu vardır. Ses kartının lıne ın gırısıne ve tv kartının se cıkısına bağlarsın ıkı ucunuda o zaman ses kartından lıne ın gırısını aktıf hale getırıdıgınde sesı alırsın.
böyle bir kabloya ihtiyacın var.

Son Düzenleme: Borga-x ~ 07 Ağustos 2007 10:57
kamikaze
07-08-2007, 11:02   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,441 mesaj
Borga-x
Ses için ayrı bır kablosu vardır. Ses kartının lıne ın gırısıne ve tv kartının se cıkısına bağlarsın ıkı ucunuda o zaman ses kartından lıne ın gırısını aktıf hale getırıdıgınde sesı alırsın.
böyle bir kabloya ihtiyacın var.
Bu olmadan ses gelmez.Sorun bu olmalı.

mouse
07-08-2007, 11:06   |  #4  
OP Üye
75 mesaj

o kablo bende bağlı kablo bağlı olmasa Xp'de de tv'den ses alamam sanırsam doğrumudur

Aras Yurtman
07-08-2007, 14:07   |  #5  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
571 mesaj

Ses kartı ayarları yanlış yapılmış olabilir. Vista'da sağ alt köşedeki hoparlör simgesine sağ tıklayıp Kayıttan Yürütme Aygıtları'na tıklayın. Açılan pencereden Hoparlörler adlı aygıtı seçip Özellikler'e tıklayın. Düzeyler sekmesinde Hat Girişi, Line-in ya da Aux düzeylerinden birisi, mutlaka TV kartından ses kartına kablo ile aktardığınız sesi kontrol eder. "Mute" (sessiz) düğmesinin seçili olmadığından emin olduktan sonra ilgili düzeyi atrırarak TV kartınızdan gelen sesi açabilirsiniz.

Ayrıca Ses penceresindeki Kayıt sekmesinde ilgili aygıtı seçip Özellikler'e tıklayarak o bağlantının detaylı özelliklerine de ulaşabilirsiniz.

Microsoft'ta da bu konuda bir makale var: http://windowshelp.microsoft.com ... da289209261033.mspx

Eğer bu işlemler sorunu çözmezse, TV kartından ses kartına ses gitmiyor olabilir. Bunu denemek için ses kartına bağlı olan bilgisayar hoparlörlerini TV kartının ses çıkışına bağla. Eğer TV sesini duyuyorsan TV kartında ve TV ayarlarında bir sorun yok demektir.

mouse
07-08-2007, 14:09   |  #6  
OP Üye
75 mesaj

teşekkürler akşam ilk işim bunu denemek olacak