"lightscibe sürücü bulunamadı" hatası

cengz06
24-10-2009, 20:30   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
83 mesaj

arkadaşlar samsung sh-s223Q model dvd writer cihazım var. lightscribe özelliği bulunuyor. gerekli denilen aşağıdaki yazılımları kurdum.
--nero8 in lightscribe yaması
--LightScribePWSDK_1.18.1.1
--LightScribeSimpleLabeler_1.18.5.1
--LightScribeTemplateLabeler_1.18.5.1
--LS_Update_1.18.8.1
bu yazılmları yüklememe rağmen nero 8, SureThing CD Labeler Deluxe Trial 5, Ashampoo Burning Studio 2010 programlarıda dahil olmak üzere dvd yazıcımın lightscribe özelliğini kullanamadım.  3 programdada "lightscribe sürücü bulunamadı" hatası alıyorum. kullandığım işletim sistemi windows7 ultimate.
bu konuyla ilgili bilgisi olan arladaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

ilginch
24-10-2009, 20:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,635 mesaj

dvdleri lightscribe destekli alıyorsunuz değil mi?

cengz06
24-10-2009, 20:50   |  #3  
OP Üye
83 mesaj
Alıntı: urkatat  
dvdleri lightscribe destekli alıyorsunuz değil mi?
evet dvd ler lightscribe destekli, yani üzeri kahverengi baskıya uygun olanlardan. ama zaten yazdırma aşamasına gelemiyorum, sürücü bulunamadı hatası alıyorum her defasında. diğer arkadaşın söylediği yazılımları zaten yükledim ama sonuç alamadım

cengz06
24-10-2009, 21:13   |  #4  
OP Üye
83 mesaj

güncel sürücerden haberim yoktu az önce yükledim, hatta nero 7 ye dönüş yaptım ama sorunu düzeltemedim. test programıda sürücü bulunamadı hatası veriyor ama çözm olarak gösterdiği bir yol yok

Ozan Can
24-10-2009, 21:20   |  #5  
Yıllanmış Üye
913 mesaj

http://www.samsung.com/ca/consum ... /BEBD&menu=download burdaki firmware updateleri yaparmısın

cengz06
24-10-2009, 21:20   |  #6  
OP Üye
83 mesaj

ek olarak şöyle bir hata mesajı var, yazmayı unutmuşum.

"The operatingsystem is not adequate for running LS_HSI."

tam olarak ne demektir bilmiyorum ama eğer işletim sistemiyle ilgili uyuşmazlık uyarısıysa lightscribe in kendi sitesinde windows7 için olan dosyaları indirmiştim

cengz06
24-10-2009, 21:20   |  #7  
OP Üye
83 mesaj
Alıntı: borozan  
http://www.samsung.com/ca/consum ... /BEBD&menu=download burdaki firmware updateleri yaparmısı
ok deniyorum hemen

cengz06
24-10-2009, 21:27   |  #8  
OP Üye
83 mesaj
Alıntı: borozan  
http://www.samsung.com/ca/consum ... /BEBD&menu=download burdaki firmware updateleri yaparmısı
"This firmware is not compatible with the selected drive. Contact your system manufacturer for information on wirmware updates available for this drive.

böyle bir uyarı aldım

ilginch
24-10-2009, 21:56   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,635 mesaj

firmware update, sürücüye ait değil diyor.
sürücünün SH-S223Q/BEBD olduğuna emin misiniz?

cengz06
24-10-2009, 22:01   |  #10  
OP Üye
83 mesaj
Alıntı: TBCMagic  

"Kullandiginiz isletim sistemi, LS_HSI'yi calistirmak icin uygun degildir."

Lightscribe sayfasinda uyumlu diyor, fakat cikan hata mesaji bu. Son sürümü kurmadan önce bir önceki sürümü kaldirdin mi?

Ayrica Forum'da NVidia yonga setli ana kart kullananlarin sürücüleri güncelemelerini tavsiye ediliyor.
yeni sürücüyü kurarken setup u çalıştırarak değilde, eski program üstünden güncelle diyerek kurdum ve yeni versiyonu yükledi.  nvidia sürücülerinin güncel olup olmadığını nasıl anlarım.

cengz06
24-10-2009, 22:02   |  #11  
OP Üye
83 mesaj
Alıntı: urkatat  
firmware update, sürücüye ait değil diyor.
sürücünün SH-S223Q/BEBD olduğuna emin misiniz?
 evet orda küçük bir hata var. benim dvd  SH-S223Q/BEBD modeli değil,  sadece SH-S223Q modeliymiş, bunu az önce sorunsuz update ettim.

cengz06
24-10-2009, 22:42   |  #12  
OP Üye
83 mesaj
Alıntı: TBCMagic  
Forum konusu bu:
http://www.lightscribe.com/discu ... aspx?g=posts&t=4292

Cözüm 1:
I had Vista 32-bit with a Lite-on LH-20ail drive with the latest firmware and it worked fine. I upgraded to Windows 7 RC and the LSS control panel reported no drives found. I downloaded the latest nforce drivers and even rolled them back but no joy. So, I went to Device Manager - IDE ATA/ATAPI controllers and uninstalled the nforce Serial ATA controller, along with the driver, that was associated with the two DVD drives I have then rebooted. Windows 7 installed the drivers it had for the controller and voila, LSS can now detect the drive. Not sure if there are other future implications for doing that but so far so good.

Kaba olarak: Önceden Vista-32Bit ve Lite-on LH-20 sürücüsünü sorunsuz sekilde kullanmis. Windows 7 RC sürümüne günceleme yaptiktan sonra LSS kontrol paneli "Sürücü bulunamadi" hatasi vermis. En son NVidia sürücülerini kurmus ve tekrar kaldirmis, fakat degisen birsey olmamis. Sonra aygit yöneticisine girip IDE ATA / ATAPI denetleyicisi altinda bulunan nForce SATA denetleyicisini ve optik sürücülere bagli olan sürücüleri kaldirmis ve PC'yi tekrar baslatmis. Windows 7 denetleyici ile ilgili sürücüyü yüklemis ve LSS kontrol paneli bu sefer sürücü bulmus. Ilerde sorun cikarmi cikmazmi bilemem, fakat simdilik bu "yöntem" calisiyor.

Cözüm 2:
nVidia have released the 15.49 nForce drivers for Windows 7. I have installed them, including the nVidia storage drivers, and my Lightscribe drive is detected correctly. The problem has clearly been cured by these latest drivers. 
NVidia, Windows 7 icin 15.49 nForce sürücülerini yayinladi. Ben bunu - NVidia depolama sürücüleri sürücüsü dahil - kurdum ve benim lightscribe sürücüm dogru tanindi. Bu sorun, en son yayinlanan sürücülerle düzeltildi.

nvidia sürücüyü güncelleyip sonucu yazarım az sonra

cengz06
24-10-2009, 22:59   |  #13  
OP Üye
83 mesaj

nvidia sürücüleri güncelleyince sorun çözüldü arkadaşlar, çok teşekkür ediyorum