link açma

meanless
08-06-2009, 23:40   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

slm yardımı seven değerli arkadaşlar.okulumun sitesinde yapmış olduğum çalışmalardan dolayı yardımınıza ihtiyacım var.sınıflar,personel iletişim falan diye alt başlıklar var.bi arkadaşım sayesinde en son personel bölümünü aktif hale getirdik.yalnız personel bölümünü gösteren bölümün üzerine geldiğimde tıklayamıyom.ilk başta böyle bi sorun yoktu.bu sorunu nasıl halledebilirim?şimdiden ilginize teşekkürler..

OnlyMann
08-06-2009, 23:49   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

hocam link vermek için;
öncelikle linkle açılacak bir sayfa olmalı (örnek:liste.html olsun)
buna link vermek için;
<a href="liste.html" target="_blank">Örnek Liste </a>
şeklinde yazılmalıdır.

href="liste.html": liste.html dosyası linke basıldığında açılması istenen sayfa.
target="_blank" : yazılması zorunlu değil, yeni sayfada açmasını sağlar.
Örnek Liste: üzerine gelip basılan alanda yazılması istenen bilgidir.

sizin sayfanızın bir ara çalışması daha sonra çalışmaması ise muhtemelen çalışırken ya dokümanın eski sürümünü yada köprüyü (yukarıda açıklamaya çalıştığım bilgi) kaldırmış olabilirsiniz. Dolayısıyla önceki yaptıklarınız gitmiş olabilir.

sevecenmustak
08-06-2009, 23:58   |  #3  
Yıllanmış Üye
218 mesaj

iyide onlymann
böyle bi soru yazan birine sen kod yazmasını söylemişsin kardeş...
hocam büyük ihtimal frontpage ya da dreamweawer falan gibi bi editör program kullanıyordur
hocam siz sayfayı değiştirmeden önceki gibi link verceğiniz metni ya da menü öğesini seçip properties ya da özellikler panelinden hedef, köprü, bağ, link artık neyse ona tıkla ve hedefi göster yani açılmasını istediğin sayfayı göster.
hepsi bu

Son Düzenleme: sevecenmustak ~ 09 Haziran 2009 00:00
meanless
09-06-2009, 00:04   |  #4  
OP Taze Üye
4 mesaj

ilginize teşekkür ederim sayın hocam.bi deneyeyim bakayım...umarım yapabilirim...

OnlyMann
09-06-2009, 00:29   |  #5  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
sevecenmustak
iyide onlymann
böyle bi soru yazan birine sen kod yazmasını söylemişsin kardeş...
hocam büyük ihtimal frontpage ya da dreamweawer falan gibi bi editör program kullanıyordur
hocam siz sayfayı değiştirmeden önceki gibi link verceğiniz metni ya da menü öğesini seçip properties ya da özellikler panelinden hedef, köprü, bağ, link artık neyse ona tıkla ve hedefi göster yani açılmasını istediğin sayfayı göster.
hepsi
link açma dediğine göre ne yazmalıydım söylermisiniz?
doğrusu nerede yanlış yaptığımı anlayamadım. Ona kalırsa dediğiniz programları da kullanmıyor olabilir. Notepad diye düşündüm desem inanmayacaksınız.

bunu söylerken "daha çalıştık" şeklinde demesine dayanarak yazdığımı bilmelisiniz. Yoksa word/excel/fpp gibi bir programda daha kolay olacağını biliyorum.

Şimdi aklıma geldi belki Joomla! belki portal yazılımı bile kullanılıyor olabilirler değil mi?

Güncel:
Hocam isterseniz yazdığım konuyu silebilirim. Sanırım karşılıklı daha iyi anlaşabilirsiniz.

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 09 Haziran 2009 00:31
meanless
09-06-2009, 00:36   |  #6  
OP Taze Üye
4 mesaj

yok hocam lütfen atışmanıza gerek yok benim yüüzmden frontpage le çalışıorum.ama yapamadım galiba.tahmin ettiğiniz kadar profesyonel değilim .

sevecenmustak
10-06-2009, 21:54   |  #7  
Yıllanmış Üye
218 mesaj

çok profesyonelliğe gerek yok
frontpage ise daha basit
link vermek istediğin yeri seç (işaretle) köprü ekle den(bunu bul yukarıdaki menüden) açmak istediğin sayfayı göster.
ayrıca atışma değil bu
sadece yanlış anlaşılma olabilir.
ayrıca bende beden eğitimi öğretmeniyim ve bende böyle öğrendim yani kendi kendime