Herkese merhaba. İşyerinde zamanında alınmış ve halihazırda access point olarak kullanılan bir adet Linksys WRT54GL wireless router var. İnternete bağlanmak için de bir adet USR 9115 ADSL modem mevcut. Mevcut sistem normal şekilde işliyor aslında, ama ben WRT54GL'nin üzerine DD-WRT'nin VPN versiyonunu yükleyip hem bandwith managament, QoS, access restrictions olaylarına dalayım, hem de DHCP Server işini WRT54GL'ye devredeyim diyorum. Zira bazı makinelerin IP'lerinin sabit olmasını istiyorum, ama statik IP atamak pek işime gelmiyor. DD-WRT'yi yükleyince, MAC adreslerine router üzerinden sürekli IP kiralayabiliyoruz.
DD-WRT'yi kazasız belasız yükledik. Yalnız sorun şu ki, ne DD-WRT'yi yüklemeden önce, ne de yükledikten sonra linksys üzerinden nete çıkmayı beceremedim. Kurulum klavuzlarının tümünde, modeminizi Linksys'in üzerindeki internet kısmına takın diyor. eyvallah kabul, takıyorum. kullandığımız switch'i de (Surecom EP-816VX, 16 port) linksys'in 1 no'lu ethernet portuna bağlıyorum. ama bir türlü linksys üzerinden nete bağlanamadım. her ne kadar alakası olmadığını bilsem de switch'i devreden çıkarıp bilgisayarı linksys'e direk bağlayıp denedim, yine olmadı. router konfigürasyonu konusunda pek bilgili değilim açıkçası, dolayısıyla büyük ihtimalle linksys'in konfigürasyon ekranında atladığım birşeyler var. (PC'ler linksys'in DHCP'sinden otomatik IP alıyor ve birbirlerini görüyorlar, sadece internete çıkışta sorunumuz var.)
tecrübesi olan, yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise çok minnettar olur, çocuğumu keserim